Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radekhk radekhk

Náročný

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 300 min bez doby marinování

310 min (10 min příprava + 300 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Pomalu pečeným kolenem můžeme pohostit nejen na letním venkovním posezení, ale také třeba na Silvestra. Koleno nejprve namarinujeme, necháme odležet a pak pomalu pečeme. Skvěle chutná s čerstvým chlebem a zeleninou.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Den dopředu připravíme koleno. Svaříme vodu a do vlažné vysypeme všechno koření a necháme zcela vychladnout Krok 2: Vezmeme marinovací stříkačku, ideálně o objemu 150-200 ml a s jehlou koleno vpichy namarinujeme připravenou směsí. Snažíme se použít všechnu tekutinu a co vyteče, tím potřeme kůži. Přikryjeme a dáme na noc do chladu, ideálně do lednice. Na druhý den vyndáme a necháme dojít do pokojové teploty. Krok 3: Troubu předehřejeme na 90 °C, na dno trouby dáme litinový pekáč s vodou pro tzv. parní efekt.
Koleno dáme do pekáče, vložíme do trouby a odkryté necháme 4 hodiny péci bez jakéhokoliv zásahu. Krok 4: Pak koleno vyndáme a potřeme omáčkou, kterou připravíme smícháním hořčice, BBQ omáčky a oleje. Troubu nastavíme na 120 °C a potřené koleno pečeme dál. V intervalech 10 minut pak vždy opět koleno potřeme. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu trouby na 190 °C.

TIP: Domácí uzené maso - jak ho naložit a vyudit

Zveřejněno 30. 12. 2022

Poznámka autora radekhk

Na přípravu budeme potřebovat marinovací stříkačku s jehlou.

Dělávám léta a vždy se koleno rozpadá a chutná tak akorát s chlebem, křenem, feferonkami, cibulkami,případně okurkami a hořčicí nebo kysaným zelím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxxoG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxxoG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
koleno vepřové uzené, sůl, česnek sušený, paprika sušená uzená, pepř mletý, voda, hořčice dijonská, olej

Přidat fotografie receptu