Nepečené cukroví je velmi oblíbené a snadné na přípravu. A může být dokonce zdravé. Přesně takové jsou datlové kuličky
Datle jsou výbornou surovinou vánoční kuchyně. Protože jsou přirozeně sladké, používáme je často do nepečeného cukroví, ve kterém snižují potřebu dalšího doslazování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se dělají datlové kuličky
Nepečené kuličky jsou velmi jednoduchým druhem vánočního cukroví. Při jejich přípravě můžeme zapojit svou fantazii a vytvořit různé varianty a kombinace surovin. Výhodou je, že nepečené kuličky takřka nemůžeme pokazit a zvládnou je snadno i začátečníci. Uvedeme příklad datlových kuliček:
- Potřebujeme 15 měkkých masitých datlí, 1 hrnek mandlí,1 hrnek mletého kokosu, 2/3 hrnku vlašských ořechů, 2/3 hrnku ovesných vloček, 4 lžíce kakaa, 2 lžičky kokosového oleje, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1 lžičku skořice.
- Na obalení se budou hodit mleté pistáciové oříšky, mleté mandle, kakaový prášek.
- Pokud máme tužší datle, předem je namočíme. Všechny suroviny společně rozmixujeme, aby z oříšků zůstaly jen malinké kousky.
- Lžičkou nabíráme malé hromádky a rukama z nich tvarujeme kuličky.
- Obalíme je např. v mletých pistáciových oříšcích.
- Kuličky skladujeme v uzavřené nádobě, kterou uložíme v lednici.
Pokud do datlových kuliček chcete zpracovat drobečky a úlomky z cukroví, můžete se inspirovat dalším receptem z našeho receptáře.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Nepečené kuličky: Jak na ně? Využít lze zbylé suroviny z přípravy jiného cukroví
Komentáře