Jak udělat papírové košíčky na muffiny? Vyzkoušejte je podle jednoduchého návodu - jsou praktické a nikdy se nepřipečou
Muffiny jsou oblíbeným moučníkem typického tvaru, který získají pečením v maličkých formách. Košíčky na ně nemusíme kupovat, ale můžeme si je vyrobit sami z pečicího papíru. Má to své výhody a podle jednoduchého návodu je zvládneme během chvilky.
Chutnají vám muffiny, a rádi i často je pečete? Možná vám přijde vhod náš jednoduchý návod na to, jak si košíčky na tyto dobroty vyrobit doma. A proč je vyrábět doma, když se dají koupit v obchodě? Protože ty doma vyrobené jsou nejen zajímavé na pohled a muffinům moc sluší, ale jsou i praktické - těsto se v nich nikdy nepřipeče a forma zůstane čistá.
Výroba domácích košíčků na muffiny
Pečicí papír má doma snad každý, hotové jsou s trochou šikovnosti za pár minut a v neposlední řadě jsou mnohem levnější, než ty kupované. Postup není složitý - poradíme, jak na to:
- Hnědý pečicí papír nastříháme na 4 pruhy, široké cca 13 cm (budou dlouhé tak, jak je pečicí papír široký, tj. cca 38-39 cm).
- Když každý pruh rozstřihneme ještě na tři díly, vznikne 12 kusů téměř čtvercového tvaru.
- Připravíme si muffinový plech a sklenici, na které budeme košíčky tvarovat. Dno sklenice by mělo být o trochu menší, než je průměr jednotlivých košíčků v plechu na muffiny.
- Sklenici otočíme dnem vzhůru, položíme na ni papírový čtverec a složíme ho do několika záhybů jedním směrem tak, aby kopíroval tvar skleničky.
- Záhyby pořádně uhladíme, aby ve formě držely tvar košíčku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Banana split
Přidáno před 8 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 21 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 22 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rady a recepty na muffiny. V čem a jak je péct
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Jak dlouho vydrží pečicí papír a jaký zvolit, aby se dal na pečení využít opakovaně? Všímat si musíme hlavně gramáže
Komentáře