Naléváte do sklenic horkou tekutinu? Vyplatí se použít jednoduchou radu, aby sklo neprasklo
Při nalévání horké tekutiny do sklenice či skleničky hrozí jejich prasknutí. To je velmi nepříjemné a horká voda nás může dokonce opařit, proto se vyplatí dodržovat jednoduchou zásadu.
Nejspíš se nám už někdy stalo, že sklo nápor horké tekutiny nevydrželo. Stačí se ale řídit jednoduchou zásadou, která se osvědčila a zdá se, že spolehlivě funguje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zabránit prasknutí sklenice
Nejlepší je, zvyknout si dodržovat vyzkoušený postup:
- Do sklenice, do které se chystáme nalévat horký nápoj, vložíme nejprve nerezovou lžičku (kovovou). Ochráníme sklenici před prasknutím.
- Nemusí to být jenom lžička, poslouží i jiný kousek příboru.
- A pokud vyplachujeme horkou vodou např. sklenici od medu, i v tomto případě do ní nejprve vložíme velkou lžíci.
- Místo lžičky lze použít také oblázek (kamínek).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 2 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 13 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Komentáře