Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelená barva symbolizuje přírodu, především tu jarní. Oblíbené cupcaky často hýří barvami, jsou veselé a chutné už napohled. Zelené cupcaky nejsou úplně běžné, ale o to jsou zajímavější a oku vysloveně lahodí.

Výroba cupcaků je snadná a se zdobením vám rády pomohou i děti. Jarní jasně zelené cupcaky, tedy malé buchtičky v papírovém košíčku, jsou veselé a dají se využít i jako odměna pro případné koledníky, pokud muffiny upečete o Velikonocích.

Jak připravit jarní cupcaky

Během slunečných jarních dní to půjde skoro samo.

  1. Do mixéru dáme baby špenát (nejlépe čerstvý), zalijeme ho vodou a rozmixujeme na kaši.
  2. Rozmixovaný špenát vlijeme do těsta (návod na přípravu těsta i krému najdete zde).
  3. Košíčky na muffiny vložíme do formy, naplníme je těstem a dáme péct.
  4. Několik upečených cupcaků rozdrobíme.
  5. Lžičkou uděláme do cupcaků důlek, naplníme ho ovocným rozvarem, uděláme kolečko z mascarpone a šlehačky a na povrch vtlačíme rozdrobené těsto.
  6. Zelené bochánky dozdobíme ovocem či barevnou čokoládovou rýží.

Přejeme krásné a zelené jaro.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více