Jak vařit letní ovocné omáčky. Překvapte rodinu lahodnou delikatesou
Znáte jahodový rozvar, meruňkovou omáčku či žahour? Všechno to jsou omáčky, jejichž základem je čerstvé letní ovoce. Výborně se hodí k dochucení mnoha sladkých jídel. Vyzkoušejte je toto léto i vy a uvidíte, jak vaší rodině zachutnají.
Využití ovocných omáček
Rychlá příprava ovocných omáček
Postup na ovocné omáčky je velmi snadný. Postačí obstarat si zralé a nepoškozené plody ovoce, které pokrájíte na menší kousky. V kastrůlku je smícháte s několika lžičkami cukru (množství zvolíte podle kyselosti vybraného ovoce) a s trochou vody necháte chvilku povařit. Ve skleničce smícháte Solamyl (škrob) s malým množstvím vody (škrob lze nahradit vanilkovým pudinkem). Za stálého míchání ho přilijete do kastrůlku. Opět necháte chvíli povařit, než vám omáčka zhoustne. A je hotovo.
Tip: Během přípravy si můžete omáčku dochutit např. vanilkou, skořicí či ovocným sirupem. Je také pouze na vás, zda si v omáčce necháte malé kousky rozvařeného ovoce nebo omáčku v průběhu vaření rozmixujete do hladka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Banana split
Přidáno před 10 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 23 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Květákové muffiny se salátem
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Přečtěte si Zobrazit více
Moučníky s rybízem a sněhovou čepicí: Tyto letní dezerty vás překvapí sladkokyselou chutí
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Jak na ovocné knedlíky bez kynutí? Nejlepší jsou z tvarohového těsta, plněné sezónním ovocem
Komentáře