Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdo by neměl rád lahodný a křehký croissant? Původem pochází z Francie a vyrábí se z plundrového kynutého těsta, které se překládá s máslem. Připravte si rychlou snídani a naplňte si lahodný croissant podle našeho videoreceptu.

Název croissant znamená francouzsky půlměsíc, proto se tvaruje do zahnutého tvaru. Máslové těsto se několikrát překládá a válí, aby získalo svoji křehkost a plátkovou konzistenci. Máme pro vás skvělý tip, jak si toto křehké a lahodné pečivo naplnit a vyrobit z něj dokonalou snídani. 

Jednoduchý návod na plněný croissant

Vyzkoušejte to spolu s námi:

  1. Na pánvi osmažíme slaninu z obou dvou stran.
  2. Ze dvou vajec připravíme na pánvi míchaná vajíčka, která osolíme a opepříme.
  3. Hotová míchaná vajíčka posypeme sýrem.
  4. Rozpustíme kousek másla a opečeme na něm croissanty dozlatova.
  5. Na spodní croissant naneseme dresink, přidáme vejce a slaninu.
  6. Na závěr přidáme na plátky nakrájené avokádo a zakápneme dresinkem. 
  7. Dáme druhou půlku croissantu a máme hotovo.
Můžeme si vychutnat také croissanty ve sladké variantě, polité polevou nebo plněné krémem či marmeládou
Vyzkoušejte naše tipy a dejte nám vědět, jak vám croissanty chutnaly.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více