Míchaná vejce

finneta Kuchařka: finneta

Bezmasá jídla 34 názorů

Suroviny

vejce (dle počtu strávníků)
cibulka
sůl
popř. uzenina
tuk
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku si osmažíme cibulku. Když je dozlatova usmažená, přidáme uzeninu (pokud máme rádi), necháme osmahnout a nakonec dáme celá vejce, osolíme a mícháme do ztuhnutí.

  2. Můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s chlebem, bagetou nebo jiným pečivem.

Poznámka

A čekám na bodíkovou smršť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Míchaná vejce

  • magdalenka magdalenka

    Prečítala som si recept, aj všetky komentáre. Možno niečo z nich je zmazané, ale nemám dojem, že by sa tu na autorku receptu útočilo.

    Odpovědět

  • xyz xyz(neregistrovaný)

    zajímavý recept.

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Bibi, vajíčka jsem zkoušela s obyčejnou hořčicí a chutnalo moc. Taky jsem k tomu měla z počátku nedůvěru :-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no...pokial mam vajicka kupenske...tak manzel si vzdy na prazenicu kydne kecup, ak mam domace, tak si vystaci s chutou vajicok.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    My nejraději míchaná vajíčka na škvarkách-to je balada:-p,trošku je osmažit, udělá se tuk,přidám cibulku nadrobno a pak rozšlěhaná vajíčka se solí a pepřem a míchat,míchat až jsou nejlepší, jak máme rádi-my raději řidší,takové napůl. A k vařeným vajíčkům je strašně dobrá kremžská hořčice-už jste to někdo zkoušel:-?tak vyzkoušejte:-!

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    vaclav...a ved to je fajna finesa.....hlavne pre tych co maju cholesterol niekde na strope...urcite vyskusam...skvele...

    Odpovědět

  • finneta finneta(autorka receptu)

    václave, prosím, kolik asi tak mléka a krupičky? a vážně se to nepozná?

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Když jsem byl na vojně před 42 roky (bože to je let), tak jsem byl v týlové četě, kde byli kuchaři, doktor, lapiduši,opraváři,písaři atd. Zkrátka taková jednotka, co zajituje chod vojska od proviantu až po pohoné hmoty a spojení. Často jsem míval dozor v kuchyni (protože jsem měl již tenkrát k jídlu kladný vztah) a tam se taky často dělala míchaná vajíčka, ale asi pro 800 strávníků (pro každěho 2 ks). A aby toho bylo více, tak se přidávalo v průběhu smažení mléko ve kterém byla rozkvedlaná kropička. Dost to nabylo a nezkušenej nepoznal, že jsou nastavená. Já jsem to taky tak prezentoval, když jsem dělal na čundru smažená vajíčka pro celou partu z osady. Václav

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Paaani, koukam, kolik variant michanych vajicek existuje:-O Ted u nas budou asi kazdy vikend, abych to postupne vsechno vyzkousela;-):-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    michana vejce...u nas prazenica...ja ju mam tiez radsej tekutejsiu...takze ja to skutocne robim tak allis...odkladam s plamena, kladiem na plament...a stale miesam...raz som skusila do prazenice pridat papriku ...myslim, zivu..a vobec nam tak nechutila. pridvam do prazky trosicku muskatoveho oriesku a raz som ju omylom pokorenila mletym koreni ...a manzel odvtedy uz nechce inak...
    finneta pokial by si recept sfotila, krasne naaranzovala....si pis, ze body by si mala

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Míchaná vajíčka miluji, když se do nich přidá na kostičky nakrájený hermelín a dá se špetička mletého kmínu, mám je ráda trochu tekutější.
    Je to asi ze strany Finnety provokace, ale mohu ubezpečit, že se ráda dívám na pořady TV Paprika, jednou tam vařil slavný australský kuchař (jméno si nepamatuji, vím jen že byl takový mladoučký a měl 2 holčičky) zrovna míchaná vajíčka a sám prohlásil, že je udělat správně je velké umění. A pokud mne moje pamět neklame, zrovna je dělal se smetanou ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já dělám míchaná vajíčka tak, že je celé - bez předchozího míchání - vliju pánev (tedy na máslo nebo olej), osolím, promíchávám pouze bílky, žloutkům se vyhýbám a vmíchám je teprve ve chvíli, kdy jsou bílky hotové. Takhle je dělával můj děda a to byl nějaký profík :-).
    A ta soutěž nám to tady nějak "zkalila", koukám...:no::-/

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak, holky, doufám, že jste se dobře pobavily, hahaha, já taky, ale už dost, jo? Tak, asi tady bodová smršť nebude, ale abyste viděly, že mám smysl pro humor, tak já ti Martino ten plus dám. Řekla bych, že co se rozjela soutěž, jsou tady i větší hovadiny:-(

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Omlouvám se, "všechny okolnosti okolo" asi neznám. Jenom čtu, co vidím a z toho vycházím. Zákulisí mě nezajímá. Hezký podvečer a taky jsi mě rozesmála. A hodně. :-D :-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bazalko:-)teď jsi mě rozesmála:-D,já provokuji?No kdyby jsi znala všechny okolnosti okolo tak bys tohle na klávesnici nevypustila.Pa a tím končím;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: michana vejce míchaná vejce recept nejlepší smažená vajíčka jak udelat michana vejce nejlepsi michana vajicka jak udelat michana vajicka míchaná vajíčka recept jak se dělají míchaná vajíčka nejlepší míchaná vejce nejlepší míchané vajíčka michané vejce míchaná vajíčka jak spravne udelat michana vajicka míchaná vajíčka se smetanou míchaný vajíčka mychana vejce recept na míchaná vejce jak správně udělat míchaná vejce kdy se dělá vaječina míchaná vejce se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo