Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 moučníků s jahodami: Připravte svěží lahodnou dobrotu pro posezení s rodinou i přáteli
Zdroj: Top recepty

Teplé sluníčko dává dozrát krásným červeným jahodám a vy přemýšlíte, co z nich připravit na stůl? Použít je můžete do úžasných řezů a buchet, ve kterých vynikne jejich šťavnatá chuť. Jaká dobrota s jahodami je pro vás nejlákavější?

Přinášíme vám výběr těch nejoblíbenějších moučníků s prvním letošním ovocem. Svěží jahody se v nich potkávají s vrstvami sladkých pudinkových či šlehačkových krémů, řada moučníků je zasypaná křupavou drobenkou a tak není žádný div, když se všem přítomným na ně začnou sbíhat sliny.

  1. Jahodové řezy Mrož
  2. Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
  3. Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
  4. Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
  5. Jahodové řezy se smetanou a želatinou
  6. Propadlá pudinková buchta s jahodami
  7. Tvarohová bublanina

1. místo

Dokonalé řezy inspirované nanukem Mrož připravíme z jemného piškotového těsta, které potřeme naplní z rozmixovaných jahod a pudinku. Na závěr polijeme moučník čokoládovou polevou a máme hotovo.

2. místo

Jednoduchý koláč, který zvládnou i pekařští začátečníci je vytvořený z drobenky, kterou navrstvíme na plech, polijeme uvařeným pudinkem, poklademe čerstvými jahodami a nakonec posypeme zbytkem drobenky.

3. místo

Tento koláč je sice z kynutého těsta, ale práce s ním není mnoho, jen musíme dát nějaký čas těstu, aby dobře nakynulo. Vykynuté těsto rozetřeme na plech, ozdobíme jahodami a bohatě posypeme drobenkou

4. místo

Další lahodný koláč má základ opět z piškotového těsta. Moučník je potřený pudinkem, na který narovnáme jahody a poté rozetřeme vysokou vrstvu šlehačky. Na závěr vše můžeme ještě dozdobit nastrouhanou čokoládou

5. místo

Tyto jahodové řezy se od ostatních řezů odlišují horní vrstvou, kterou je želatina. Použít můžeme nejen čerstvé jahody, ale i jiný druh mraženého nebo kompotovaného ovoce. Na dobře vychlazeném moučníku si pochutnáme třeba při odpolední kávičce. 

6. místo

Vynikající buchta, ve které se prolínají chutě jemného těsta s kakaem, vanilkového pudinku šťavnatých jahod vás určitě nadchne.  Vše je korunované smetanovou vrstvou a posypané kakaem. I na pohled vypadá buchta dokonale. Jednotlivé dílky můžete na talířku ještě dozdobit čerstvými jahodami.

7. místo

Jahody jsou skvělé i na bublaninu. Tato je připravená z lehkého tvarohového těsta, hustě posypaného ovocem. Mimo jahody můžete použít i maliny, rybíz a další oblíbené ovoce. Před pečením ještě moučník posypte vanilkovým cukrem, který vytvoří křupavou krustičku.

Přemýšlíte, jakým dalším způsobem zpracovat jahody a pořádně si na nich pochutnat? Připravit z nich můžete i dokonalou domácí zmrzlinu podle následujícího video-receptu:

A jaké moučníky z jahod máte nejraději vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své tipy do komentářů pod článkem. Přejeme dobrou chuť a příjemnou jahodovou sezónu. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více