jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

TOP 10 recepty

V této sekci najdete nejlépe hodnocené recepty za posledních 14 dnů. Žebříček 50 nejlépe hodnocených receptů za celou dobu fungování topreceptů najdete v sekci TOP STAR recepty.

"Pískové" brambory - Patate sabbiose
"Pískové" brambory - Patate sabbiose

Suroviny: Brambory, sůl, strouhanka, strouhaný parmezán, 1 stroužek česneku, rozmarýn a šalvěj, olivový olej.

Postup: Omyté brambory (můžeme je i oloupat) rozkrájíme na dílky, povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a necháme odpařit. Vložíme do mísy, vydatně prokapeme olejem, posypeme směsí strouhanky, sekaného česneku, sekaných bylinek a strouhaného sýra. Protřepeme, vysypeme na plech a pečeme při...

 
Bábovka s roládou
Bábovka s roládou

Suroviny: Na roládu: 4 vejce 4 lžíce polohrubé mouky 4 lžíce cukru špetka soli marmeláda na potření Na bábovku: 4 vejce 230 g cukru 150 ml oleje 250 g bílého jogurtu 270 g polohrubé mouky 1 pudinkový prášek (vanilkový, citronový nebo třeba pistáciový) 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa na obarvení třetiny těsta

Postup: Začneme tím, že si upečeme roládu. Oddělíme žloutky a bílky ze všech 4...

 
Kadlíkovy řízky z vemínka
Kadlíkovy řízky z vemínka

Suroviny: 1,5 kg hovězího vemene sůl, pepř, chilli, tymián, bobkový list klasika trojobal - vejce, mouka, strouhanka

Postup: Než se dám do popisu receptu... Nedávno jsem byl s dcerou v restauraci Albero ve Valticích /jak máme cestu, vždycky se stavíme, opravdu luxusní kuchyně/, a přemýšleli, co si dáme.. Nakonez zvítězily telecí brzlíky nad řízkem z vemene nebo telecíma plíčkama. Ale myšlenka v hlavě...

 
Pomazánka z pečeného bůčku a uzeného masa
Pomazánka z pečeného bůčku a uzeného masa

Suroviny: 300 g pečeného bůčku 200 g pečeného uzeného masa 1-2 lžíce hořčice 1 větší cibule prolisované stroužky česneku-kdo kolik může rozehřáté sádlo a sosík z upečeného masa sůl a mletý pepř podle potřeby

Postup: Všechno maso umeleme na masovém mlýnku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hořčici a promícháme. Do masové směsi přidáme sádlo se sosem z upečeného masa, ještě...

 
Nemá fotografii
Bramborové placičky jak od naší babičky

Suroviny: 800g brambor uvařených ve slupce, 100g polohrubé mouky, 50g strouhanky, 1 vejce, 100g kysaného zelí, 100g škvarků, sůl, majoránka, pepř, tuk na smažení /nejlépe sádlo/.

Postup: Den předem uvařené brambory uloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, strouhanku, vejce, sůl, majoránku, pepř a dobře promícháme. Necháme asi 3 minuty odpočinout a pak přidáme do těsta nadrobno pokrájené...

 
Slepované vlašské rohlíčky
Slepované vlašské rohlíčky

Suroviny: 280g hladké mouky 80g moučkového cukru 40g kakaa 180g másla 1 vejce 1/2kl mleté skořice 100g vlašských ořechů Náplň: 300ml mléka 1 sáček vanilkového pudinkového prášku 150g krupicového cukru 150g másla 100g mletých vlašských ořechů čokoládová poleva

Postup: Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a...

 
Spätzle s nivou a sušenými rajčaty
Spätzle s nivou a sušenými rajčaty

Suroviny: domácí spätzle ( recept v poznámce ) nebo si koupíte již hotové čerstvé, v Lidlu mají výborné sušená rajčata niva smetana na vaření slanina petrželka nebo bazalka popř. sůl

Postup: Nejprve vyškvaříme na suché pánvi slaninu nakrájenou na kostičky. Z těsta podle receptu viz. výše uvaříme spätzle a přihodíme je ihned ke slanině. Přidáme posekaná rajčata, nastrouhanou nivu, podlijeme malinko...

 
Vepřové plátky na másle a žampionech
Vepřové plátky na másle a žampionech

Suroviny: 3 vepřové plátky /ocásek, plecko,.../ sůl, pepř 5 větších žampionů, cibule hladká mouka, máslo

Postup: Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci osmažíme na másle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme spolu s cibulí, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Pak vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přikryjeme poklicí a...

 
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami

Suroviny: 500 g prsních řízků/můžeme použít i ze stehen 1 lžíce kouřové soli 2 lžíce granulovaného česneku 4 lžíce oleje na těstíčko 200 g Eidamu nastrouhaného na jemném slzičkovém struhadle 100 ml světlého piva 1 vejce 3 lžíce strouhanky na smažení sádlo,nebo olej na šťouchané brambory 4 středně velké uvařené brambory/můžeme použít i z předešlého dne 1 plátek másla 1cm silný 3...

 
Nepečené dorty:  Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století

Suroviny: 4 žloutky 120 g moučkového cukru 65 g másla 300 g loupaných mandlí nebo lískových oříšků 700 ml smetany ke šlehání 3 plátky želatiny 2 balení cukrářských piškotů tuzemák dle potřeby 500 g jahod

Postup: I když se traduje, že tvůrkyní tohoto nepečeného zázraku zvaného Charlotte Malakoff byla ruská šlechtična původem z Francie, která si vzala jakéhosi Malakova, není tomu tak! Tento dnes...

 

Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.



Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty