jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

TOP 10 recepty

V této sekci najdete nejlépe hodnocené recepty za posledních 14 dnů. Žebříček 50 nejlépe hodnocených receptů za celou dobu fungování topreceptů najdete v sekci TOP STAR recepty.

Dřevorubecký kastrůlek
Dřevorubecký kastrůlek

Suroviny: 500 g vařených brambor (předem uvařených ve slupce) 250 g libového uzeného bůčku 6 vajec velká cibule 300 g čerstvé hlívy 1-2 lžíce sádla drcený kmín sůl pepř pažitka

Postup: Hlívu očistíme, rozkrájíme, osmahneme na sádle a pak podusíme. Osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka, až do vydušení šťávy. Ve větším kastrůlku do voňava osmahneme na sádle drobně pokrájenou cibuli a bůček...

 
Vepřové karé s hořčicovou omáčkou, mladými výhonky česneku a cherry rajčaty
Vepřové karé s hořčicovou omáčkou, mladými výhonky česneku a cherry rajčaty

Suroviny: -500 g vepřového karé (pečeně) bez kosti -100 g (8 plátků) anglické slaniny -250 ml smetany -2 lžíce plnotučné hořčice -250 g cherry rajčat -svazek (12 kusů) mladých výhonků česneku -1 citron -sůl -pepř -olej

Postup: Z masa odstraníme vrchní blánku s tukem a nařežeme ho na 4, pokud možno stejné, dlouhé špalíky. Každý špalík masa osolíme (počítáme se solí ze slaniny), opepříme a zabalíme...

 
Koláč jako květina
Koláč jako květina

Suroviny: 450 g hladké mouky 50 g cukru krupice 30 g čerstvých kvasnic špetku soli 3 lžíce rozpuštěného másla 180 ml vlažného mléka 2 žloutky Náplň: nutela, cukr se skořicí, mák - podle vaší chuti máslo, rum na potření

Postup: Z vlažného mléka, cukru a kvasnic udělejte kvásek, vypracujte těsto (nejlépe podle odkazu v poznámce) a nechte vykynout. Vykynuté těsto rozdělte na čtvrtiny -...

 
Sezamové špičky
Sezamové špičky

Suroviny: na poliš: 140 g vlažné vody, necelá lžička sladěnky, 100 g hladké mouky, 12 g droždí Dále 150 g vody 25 g oleje 1,5-2 lžičky soli 20 g Solamylu 40 g žitné chlebové mouky 360 g hladké mouky sezam - na obalení před pečení

Postup: Suroviny na poliš spíš vyšleháme než umícháme - dostane se do něj víc kvasinkám potřebného vzduchu - a zakryté necháme v teple 2 hodiny pracovat. K...

 
Editiny plundrové rohlíčky
Editiny plundrové rohlíčky

Suroviny: 250 g hladké mouky (220 do těsta + 30 do másla) 110-120 g vody 70 g másla (20 přímo do těsta + 50 na zabalení do těsta) špetka soli 10 g cukru 10-13 g droždí Na potření a posyp: troška mléka moučkový cukr mák

Postup: Z vody, cukru, trochy mouky (z odváženého, nachystaného) a droždí umícháme kvásek a necháme ho 10 minut pracovat. Zatím z másla oddělíme 50 g a do změklého zapracujeme...

 
Brambory zapečené s paprikou, jarními cibulkami a kysanou smetanou
Brambory zapečené s paprikou, jarními cibulkami a kysanou smetanou

Suroviny: 2kg brambor, varný typ A 2 červené kapie 10ks jarních cibulek i s natí 2 zakysané smetany (20%) 200g chedaru 6 stroužků česneku sůl uzená paprika trochu olivového oleje

Postup: 1. Brambory omyjeme, neloupeme a rozčtrtíme. Uvaříme v osolené vodě - nerozvaříme, budou se ještě zapékat. 2. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky, cibulky i s natí na kolečka. V misce rozetřeme...

 
Bramborová pánvička vrstvená po pěti minutách
Bramborová pánvička vrstvená po pěti minutách

Suroviny: 750g brambor 1 větší cibule 1 větší zelená paprika 6-7 středně velkých rajčat 200g točeného salámu 5 vajec 200 ml mléka sůl, mletý pepř a drcený kmín

Postup: Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme na plátky. V hlubší pánvi si rozpálíme větší množství oleje (aby se nám nepřipálili), naklademe plátky brambor, uhladíme do roviny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Pánev přiklopíme pokličkou a...

 
Červená řepa s podmáslím - verrine
Červená řepa s podmáslím - verrine

Suroviny: cca 300 ml šťávy z červené řepy 1 lžíce krémového balsamica sůl 5 plátků želatiny (nebo přiměřeně želatiny granulované) 0,5 l podmáslí (kefíru, jogurtu, kyšky) hrst nasekaných vlašských ořechů 1 lžíce olivového oleje

Postup: Na přípravu lehkého předkrmu v podobě "verrine" použijte řepnou šťávu, tu jsem si připravila na odšťavňovači. Ze pěti malých bulviček bylo 300 ml šťávy. Šťávu trochu...

 
Koblihy z odpalovaného těsta
Koblihy z odpalovaného těsta

Suroviny: 240 ml vody 90 g másla 10 g cukru krystal 1/4 lžičky soli 230 g hladké mouky 3 velká vejce 1 až dva bílky - lehce našlehané olej na smažení medová poleva: 150 g cukru moučka, lžíce medu, 3 až 4 lžíce mléka

Postup: Vodu s máslem, cukrem a solí přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme, dokud z těsta nemáme jednolitou šišku a na dně hrnce se neobjeví bílý povlak. Těsto necháme mírně...

 
Pomazánka z Hokkaido dýně,s pažitkou a křenem
Pomazánka z Hokkaido dýně,s pažitkou a křenem

Suroviny: 250 g nahrubo nastrouhané dýně 200 g pomazánkového másla s křenovou příchutí 50 g másla 2 velké hrsti nakrájené pažitky 2 velké prolisované stroužky česneku 1 menší cibule nakrájené nadrobno 2 lžíce Křeníku/nebo 1 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu 4 lžíce majonézy sůl a mletý pepř podle potřeby

Postup: Do kastrolu na rozehřáté máslo dáme nastrouhanou dýni, osolíme, zakápneme 3lžícemi...

 

Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.



Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz