jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

TOP 10 recepty

V této sekci najdete nejlépe hodnocené recepty za posledních 14 dnů. Žebříček 50 nejlépe hodnocených receptů za celou dobu fungování topreceptů najdete v sekci TOP STAR recepty.

Bábovka s roládou
Bábovka s roládou

Suroviny: Na roládu: 4 vejce 4 lžíce polohrubé mouky 4 lžíce cukru špetka soli marmeláda na potření Na bábovku: 4 vejce 230 g cukru 150 ml oleje 250 g bílého jogurtu 270 g polohrubé mouky 1 pudinkový prášek (vanilkový, citronový nebo třeba pistáciový) 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa na obarvení třetiny těsta

Postup: Začneme tím, že si upečeme roládu. Oddělíme žloutky a bílky ze všech 4...

 
Domácí Bounty
Domácí Bounty

Suroviny: -200 g strouhaného kokosu -80 g moučkového cukru -150 g crème fraîche -250 g mléčné čokolády

Postup: Kokos, cukr a crème fraîche dobře smícháme. Z kokosové hmoty odebíráme 25 gramové kousky a v dlaních tvoříme podlouhé oválky, které klademe jeden vedle druhého na tác vyložený papírem na pečení. Celý tác zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho alespoň na 5 hodin do lednice, ale nejlépe je...

 
Slepované vlašské rohlíčky
Slepované vlašské rohlíčky

Suroviny: 280g hladké mouky 80g moučkového cukru 40g kakaa 180g másla 1 vejce 1/2kl mleté skořice 100g vlašských ořechů Náplň: 300ml mléka 1 sáček vanilkového pudinkového prášku 150g krupicového cukru 150g másla 100g mletých vlašských ořechů čokoládová poleva

Postup: Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Těsto vtlačíme do formiček na rohlíčky a...

 
Koláč jako květ
Koláč jako květ

Suroviny: 4 hrnky ( á 200 ml) polohrubé mouky (450 g), 3/4 hrnku mléka (180 ml), 2 žloutky, 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí (8 g), 50 g másla (5 lžic), 1/3 hrnku cukru ( 70 g), sůl Náplň tmavší barvy: maková nebo nahřátá Nutella nebo kakao, skořice apod. Bílek na potření těsta před pečením

Postup: Smícháme mouku s droždím, solí a cukrem, zalejeme vlahým mlékem, přidáme ostatní a zpracujeme tužší těsto....

 
Pomazánka z pečeného bůčku a uzeného masa
Pomazánka z pečeného bůčku a uzeného masa

Suroviny: 300 g pečeného bůčku 200 g pečeného uzeného masa 1-2 lžíce hořčice 1 větší cibule prolisované stroužky česneku-kdo kolik může rozehřáté sádlo a sosík z upečeného masa sůl a mletý pepř podle potřeby

Postup: Všechno maso umeleme na masovém mlýnku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, hořčici a promícháme. Do masové směsi přidáme sádlo se sosem z upečeného masa, ještě...

 
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami

Suroviny: 500 g prsních řízků/můžeme použít i ze stehen 1 lžíce kouřové soli 2 lžíce granulovaného česneku 4 lžíce oleje na těstíčko 200 g Eidamu nastrouhaného na jemném slzičkovém struhadle 100 ml světlého piva 1 vejce 3 lžíce strouhanky na smažení sádlo,nebo olej na šťouchané brambory 4 středně velké uvařené brambory/můžeme použít i z předešlého dne 1 plátek másla 1cm silný 3...

 
Jogurtové krucánky "na počkání"
Jogurtové krucánky "na počkání"

Suroviny: 100ml vlažné vody 300g bílého jogurtu 100ml oleje 1 vejce 1 lžičky soli 600g polohrubé mouky 1 kostka (42g) droždí špetka cukru semínka na posypání

Postup: Do pekárny nalijeme vodu,olej, přidáme jogurt, rozšlehané vejce ( malou část si ponecháme na závěrečné potření ), sůl a odváženou mouku. Navrch rozdrobíme droždí, které posypeme špetkou cukru. Zapneme "míchací" program bez nahřívání...

 
Makové linecké roládky
Makové linecké roládky

Suroviny: těsto: 200g hladká mouka 140g máslo 75g moučkový cukr 1 vejce náplň: 50g vlašské ořechy 60g nemletý mák 60g med 1/2 lžičky nastrouhaná pomerančová kůra 1/2 lžičky mletá skořice

Postup: Těsto vypracujeme smícháním všech surovin a necháme v lednici hodinu odpočinout. Na náplň také smícháme všechny suroviny. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na plát cca 40x25cm....

 
Nepečené dorty:  Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století

Suroviny: 4 žloutky 120 g moučkového cukru 65 g másla 300 g loupaných mandlí nebo lískových oříšků 700 ml smetany ke šlehání 3 plátky želatiny 2 balení cukrářských piškotů tuzemák dle potřeby 500 g jahod

Postup: I když se traduje, že tvůrkyní tohoto nepečeného zázraku zvaného Charlotte Malakoff byla ruská šlechtična původem z Francie, která si vzala jakéhosi Malakova, není tomu tak! Tento dnes...

 
Pomerančová srdíčka
Pomerančová srdíčka

Suroviny: 400 g hladké mouky, 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 žloutky, strouhaná kůra z dobře omytého pomeranče. Na slepení pomerančová marmeláda a na dokončení čokoládová poleva.

Postup: Prosátou mouku a cukr smícháme s nakrájeným máslem, jemně nastrouhanou kůrou a žloutky a zpracujeme těsto. Uložíme v chladnu do druhého dne. Pak po částech rozvalujeme, vykrajujeme srdíčka a pečeme v troubě...

 

Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.



Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty