jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

TOP 10 recepty

V této sekci najdete nejlépe hodnocené recepty za posledních 14 dnů. Žebříček 50 nejlépe hodnocených receptů za celou dobu fungování topreceptů najdete v sekci TOP STAR recepty.

Jednoduchá buchta s vůní kávy
Jednoduchá buchta s vůní kávy

Suroviny: 350g polohrubé mouky 2 vejce 150g moučkový cukr 250ml mléka 1 plná lžíce instantní kávy-granule 100g rozpuštěného másla, 2 lžíce oleje, 1 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva marmeláda na potření Poleva: 1 čokoláda na vaření, 1 zakysaná smetana,lžička rozpustné kávy

Postup: Všechny přísady dobře zamícháme a vylijeme na vyšší plech s pečícim papírem. Pečeme asi 15 min. Po...

 
Pečené kuře, plněné kysaným zelím
Pečené kuře, plněné kysaným zelím

Suroviny: Kuře, cca 1300 g Kysané zelí velká sklenice (700 g) 100 g klobásy (já měl uherskou) 100 g anglické slaniny 1 větší cibule 3 stroužky česneku sůl, koření “Pečené kuře bez soli“

Postup: Zelí vyjmeme že sklenice, trochu je zbavíme nálevu, ten si schováme.(nevyždímat, opravdu jen trochu,jinak by bylo zelí suché) Polovinu klobásky si nakrájíme na drobné kousky, promícháme se zelím společně s...

 
Palačinkové mističky
Palačinkové mističky

Suroviny: Usmažené palačinky libovolná náplň

Postup: Zhotovíme si potřebný počet palačinek a položíme na skleničky otočené dnem vzhůru a trošku ztvarujeme. Vložíme do mikrovlnné trouby a vlníme tak dlouho, až ztvrdnou. Já jsem je vlnila při 380W asi 3 - 4 minuty a mezitím vypínala a zkoušela, aby nebyly ani měkké, ani moc tvrdé a poté znovu zapínala, až byly dostatečně ztvrdlé. Takto se dají tvarovat i...

 
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty

Suroviny: 2 středně velké vepřové panenky, sůl, pepř, sladká chilli omáčka, olivový olej extra virgin, 50 gr nivy, 10 sušených rajčat naložených v oleji, 1 pol. lž. hladké mouky, 2 dcl vepřového vývaru, olej na pánev

Postup: Panenky rozpůlíme na dvě stejné poloviny, očistíme od blan, ostrým nožem v nich uděláme otvor, který naplníme rajčaty a kousky nivy, konec masa spojíme párátkem. Naplněné panenky...

 
Žampionový krém se šunkou a krutonky
Žampionový krém se šunkou a krutonky

Suroviny: 500 g žampionů 2 šalotky 100 ml smetany / 33% / 100 g šunky 4 plátky toustového chleba 50 g másla + 20 g na krutonky 50 g mouky 1 litr zeleninového vývaru sůl mletý bílý pepř hladkolistá petrželka

Postup: Žampiony očistíme, několik jich dáme stranou a zbytek drobně pokrájíme. V hrnci rozehřejeme 50 g másla, přidáme pokrájené šalotky, žampiony a krátce orestujeme, zasypeme moukou,...

 
Játra na pomerančích s bramborovo-fenyklovou kaší
Játra na pomerančích s bramborovo-fenyklovou kaší

Suroviny: 400 g vepřových jater 1 pomeranč čerstvý zázvor / cca 3 cm / 1 lžička tmavého cukru sůl 1 lžíce másla olej Kaše : 600 g brambor / nejlépe typ C / l velká hlíza fenyklu mléko máslo sůl

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Fenykl očistíme, lístky si dáme stranou a také ho pokrájíme. Společně uvaříme v osolené vodě doměkka. Když jsu brambory s fenyklem měkké, slijeme...

 
Bizoní žebra - marinovaná, pečená
Bizoní žebra - marinovaná, pečená

Suroviny: 1,5kg bizoních žeber (jistě lze použít i žebra z dostupnějších zvířat) nálev na marinování: 250ml octa 250ml červeného vína 1 lžička soli 1 lžíce cukru písek 2 litry vody marináda na potření při pečení: 5 stroužků česneku 5 lžic omáčky Sweet Chicken Sauce 5 lžic sojové omáčky 5 lžic thajské omáčky Pad Thai Sauce

Postup: Žebra omyjeme, podél kostí nařežeme na jednotlivé porce (dle...

 
Pečená růžičková kapusta
Pečená růžičková kapusta

Suroviny: ružičkový kel - růžičková kapusta soľ čerstvo mleté čierne korenie-pepř olej

Postup: Ružičky oberieme od vrchných listov, umyjeme, necháme odkvapkať. Osolíme, okoreníme, zmiešame s olejom, dáme do pekáčika na pečiaci papier. Pečieme cca 20-25 minút, pri teplote 200 stupňoch. Dva-trikrát prehrabneme počas pečenia. Ružičky krásne zmäknú a pripečú sa. Podávame ako prílohu, môžeme pridať aj...

 
Králík načerno
Králík načerno

Suroviny: 2 králičí stehna, 1 cibule, 150h kořenové zeleniny-(mrkev, petržel, celer),4-5 ks sušených švestek, 1-2 lžíce strouhaného perníku, 1 dcl červeného vína, 20g rozinek, 70g nasekaných a opečených mandlí, sůl, pepř, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, 2 kuličky jalovce, 1 bobkový list, olej, voda na podlití.

Postup: Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou...

 
Kuře à la bažant
Kuře à la bažant

Suroviny: 1 naporcované kuře nebo 4 stehna ( jak kdo rád ) 150g slaniny 2 cibule 4 bobkové listy 8 kuliček nového koření 10 kuliček jalovce 1KL sušeného rozmarýnu máslo hladká mouka sůl

Postup: Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče. Na sporáku na mírnějším plameni restujeme asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně. Kuře osolíme a...

 

Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.




Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Jsme na Google+
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz