jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

TOP 10 recepty

V této sekci najdete nejlépe hodnocené recepty za posledních 14 dnů. Žebříček 50 nejlépe hodnocených receptů za celou dobu fungování topreceptů najdete v sekci TOP STAR recepty.

Roštěná pražského uzenáře
Roštěná pražského uzenáře

Suroviny: 750g roštěnce, Plátky nakrájíme na cca 2 cm, sůl, pepř, olej, 50g slaniny, 100g cibule, 300g dobré domácí klobásy, nebo pikantní koupené, 1 lžička hořčice, 1 větší kyselá okurka, vývar podle potřeby.

Postup: Roštěnky zlehka naklepeme, okraje naříznme, osolíme, opepříme. Na horkém oleji opečeme z obou stran cca 4 minuty z každé. Pak roštěnky vyjmeme a vložíme je mezi 2 talíře, aby v sobě udržely...

 
Smoothies
Smoothies

Suroviny: ovoce zelenina semínka oříšky tekutina koření Vše specifikováno v textu dále

Postup: Co je vlastně smoothie? Je to mixovaný ovocný či zeleninový nápoj, nejlépe bez přidaných sladidel a konzervantů. Slovíčko smooth znamená anglicky jemný či krémovitý. Smoothie je tedy vlastně hladké pyré, jehož základem je ovoce či zelenina, případně kombinace obojího. Příprava smoothies je velmi zábavná,...

 
Květákový řízek
Květákový řízek

Suroviny: Karfiol - Kvetak muka vajicka struhanka sol korenie olej na vyprazanie

Postup: Od stredu pokrajame cely karfiol na 1-1.5 cm platky, aby sa nam to podarilo musime nechat hlub. Obalime klasicky v trojobale a vyprazame do zlatista. Tym ze je karfiol plochy netreba predvarat.

 
Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou  ( v pomalém hrnci )
Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou ( v pomalém hrnci )

Suroviny: 2 kuřecí prsa s kostí ( motýlek ) ... maso s kostí bude ve finále šťavnatější 3 stroužky česneku 2PL medu 4PL sójové omáčky 3PL hoisin nebo ústřicové omáčky svazek jarních cibulek 2PL oleje chilli vločky nebo posekaná feferonka 1KL solamylu sůl popř. sezam na posypání

Postup: Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku,...

 
Citrónové večky
Citrónové večky

Suroviny: na omládek: 100 ml (g) vody lžička sladěnky 130 g hladké mouky 20 g droždí Dále: 100 g citrónové šťávy 100 g změklého másla žloutek 20 g sušeného mléka 70 g cukru asi 0,5 rovné lžičky soli 3 lžičky strouhané citrónové kůry 330-340 g hladké mouky Na potření a posyp: bílek posýpka – 60 g másla, 50 g cukr krupice, 100 g hrubé mouky (pokud posýpka zbyde, vydrží v...

 
Lokše jemné -  příloha ke kachně nebo k pečené huse
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse

Suroviny: 1,5kg brambor 200 g polohrubé mouky i víc, podle brambor 2 KL soli- zarovnané kmín dle chuti husí sádlo máslo

Postup: Brambory typu B oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody a přidáme trošku kmínu. Po uvaření slijeme a necháme vychladit. Vlažné brambory si rozšťoucháme šťouchadlem. Nevadí, že tam zůstanou malé kousky nerozšťouchané nebo pár kmínů, právě naopak, my je...

 
Kadlíkovy kysané houby
Kadlíkovy kysané houby

Suroviny: 1 kg čerstvých pevných hub 1 střední cibule 2 kávové lžičky soli kmín pepř drcené chilli

Postup: O tomto způsobu konzervace hub jsem už mockrát slyšel a četl, údajně už ve starém Rusku tak nakládali a konzervovali houby, hlavně hřiby a ryzce. Nikdy jsem si neuměl představit chuť, a vždycky mi bylo líto hub na takovýto pokus. Ovšem při posledním houbaření jsem zase za dvě hodinky donesl 10...

 
Dýničky
Dýničky

Suroviny: 300g hokkaido dýně 400-500 g hladké mouky- podle savosti mouky 150-200 ml mléka 80-100 g cukru krupice 100 g másla 1 sáček sušeného droždí 1 vejce 1 špetka muškátového oříšku 1 ČL soli stopky- pekanové ořechy nebo je udělat z těsta

Postup: Dýni nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, přilijeme 100 ml vody a vaříme cca. 15 min. do změknutí.Vodu slijeme a dýni tyčovým mixerem rozmixujeme...

 
Hovězí kousky na žampionech a majoránce
Hovězí kousky na žampionech a majoránce

Suroviny: 500 gr hovězího masa, sůl, pepř, hladká mouka, 5 větších žampionů, 1 cibule, majoránka olej a plátek másla na pánev vývar na podlití

Postup: Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme je a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Takto opečené maso vložíme pomalého hrnce. Do výpeku přidáme plátek másla, cibuli nakrájenou na kostičky a...

 
Kapustové listy plněné mletým masem a vejci v omáčce z pasírovaných rajčat
Kapustové listy plněné mletým masem a vejci v omáčce z pasírovaných rajčat

Suroviny: 300 g mletého vepřového masa 4 natvrdo uvařená vejce 150 ml mléka 2 krajíčky bílého toustového chleba 2 stroužky česneku lžička strouhané citronové kůry sůl, mletý pepř 6 listů kapusty 500 g pasírovaných rajčat po špetce sušené bazalky, oregána, tymiánu 2 lžičky třtinového cukru sůl 100 ml vývaru nebo vody

Postup: Z kapusty odkrojíme 6 listů, opláchneme je a dáme do osolené vody...

 

Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.



Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty