jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

TOP 10 recepty

V této sekci najdete nejlépe hodnocené recepty za posledních 14 dnů. Žebříček 50 nejlépe hodnocených receptů za celou dobu fungování topreceptů najdete v sekci TOP STAR recepty.

Kotleta v houbovém těstíčku
Kotleta v houbovém těstíčku

Suroviny: 4 libové vepřové kotlety sůl, pepř 3 vejce asi 100 ml světlého piva hladká mouka menší miska hub petrželka olej

Postup: Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme těstíčko: vejce rozšleháme s pivem, přisypeme tolik hladké mouky, aby nám vzniklo spíše hustější těstíčko, lehce ho osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nakrájené houby a nasekanou petrželku. Maso obalíme v těstíčku a...

 
Bramborové mufinky plněné houbami
Bramborové mufinky plněné houbami

Suroviny: Bramborové těsto: 40 dkg syrových oloupaných brambor 2 vejce 5 dkg sýru ementál 3,5 dkg másla sůl Houbová náplň: 3 větší žampiony nebo hřiby lžíce másla 1 cibule kmín sůl

Postup: Brambory oškrabeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si připravíme houbovou nápň: na másle podusíme do zlatova pokrájenou cibuli a část dáme stranou. Na cibuli podusíme očištěné a pokrájené houby,...

 
Roštěná pražského uzenáře
Roštěná pražského uzenáře

Suroviny: 750g roštěnce, Plátky nakrájíme na cca 2 cm, sůl, pepř, olej, 50g slaniny, 100g cibule, 300g dobré domácí klobásy, nebo pikantní koupené, 1 lžička hořčice, 1 větší kyselá okurka, vývar podle potřeby.

Postup: Roštěnky zlehka naklepeme, okraje naříznme, osolíme, opepříme. Na horkém oleji opečeme z obou stran cca 4 minuty z každé. Pak roštěnky vyjmeme a vložíme je mezi 2 talíře, aby v sobě udržely...

 
Smoothies
Smoothies

Suroviny: ovoce zelenina semínka oříšky tekutina koření Vše specifikováno v textu dále

Postup: Co je vlastně smoothie? Je to mixovaný ovocný či zeleninový nápoj, nejlépe bez přidaných sladidel a konzervantů. Slovíčko smooth znamená anglicky jemný či krémovitý. Smoothie je tedy vlastně hladké pyré, jehož základem je ovoce či zelenina, případně kombinace obojího. Příprava smoothies je velmi zábavná,...

 
Bramborové taštičky s povidly a ořechovou omáčkou
Bramborové taštičky s povidly a ořechovou omáčkou

Suroviny: Pro dvě osoby... Na těsto: 200 g ve slupce vařených oloupaných brambor 50 g polohrubé mouky 30g hrubé mouky půl lžičky soli 1 vejce ( část bílku dáme stranou ) polohrubou mouku na vál Na náplň: 4 lžíce hustých švestkových povidel 2 lžíce rumu 3 lžíce strouhaného perníku Na omáčku: 100 ml vody 100 g třtinového cukru 1 lžíce tekutého medu 60 g oloupaných opražených...

 
Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou  ( v pomalém hrnci )
Trhané kuře s medovo - česnekovou omáčkou ( v pomalém hrnci )

Suroviny: 2 kuřecí prsa s kostí ( motýlek ) ... maso s kostí bude ve finále šťavnatější 3 stroužky česneku 2PL medu 4PL sójové omáčky 3PL hoisin nebo ústřicové omáčky svazek jarních cibulek 2PL oleje chilli vločky nebo posekaná feferonka 1KL solamylu sůl popř. sezam na posypání

Postup: Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku,...

 
Citrónové večky
Citrónové večky

Suroviny: na omládek: 100 ml (g) vody lžička sladěnky 130 g hladké mouky 20 g droždí Dále: 100 g citrónové šťávy 100 g změklého másla žloutek 20 g sušeného mléka 70 g cukru asi 0,5 rovné lžičky soli 3 lžičky strouhané citrónové kůry 330-340 g hladké mouky Na potření a posyp: bílek posýpka – 60 g másla, 50 g cukr krupice, 100 g hrubé mouky (pokud posýpka zbyde, vydrží v...

 
Kadlíkovy kysané houby
Kadlíkovy kysané houby

Suroviny: 1 kg čerstvých pevných hub 1 střední cibule 2 kávové lžičky soli kmín pepř drcené chilli

Postup: O tomto způsobu konzervace hub jsem už mockrát slyšel a četl, údajně už ve starém Rusku tak nakládali a konzervovali houby, hlavně hřiby a ryzce. Nikdy jsem si neuměl představit chuť, a vždycky mi bylo líto hub na takovýto pokus. Ovšem při posledním houbaření jsem zase za dvě hodinky donesl 10...

 
Lokše jemné -  příloha ke kachně nebo k pečené huse
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse

Suroviny: 1,5kg brambor 200 g polohrubé mouky i víc, podle brambor 2 KL soli- zarovnané kmín dle chuti husí sádlo máslo

Postup: Brambory typu B oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody a přidáme trošku kmínu. Po uvaření slijeme a necháme vychladit. Vlažné brambory si rozšťoucháme šťouchadlem. Nevadí, že tam zůstanou malé kousky nerozšťouchané nebo pár kmínů, právě naopak, my je...

 
Rolovaný makový koláč se švestkami
Rolovaný makový koláč se švestkami

Suroviny: 500 g hladké mouky 21 g droždí/1/2 kostky 5 g soli 100 g cukru moučky 100 g změklého másla 300 ml mléka 2 žloutky 1 vejce na potření koláče NÁPLŇ 200 g mletého máku 300 ml mléka 150 g cukru 20 g másla 1 lžička perníkového koření kůra z poloviny citronu 500 g vypeckovaných, pokrájených švestek 50g másla 2 lžice rumu na potření hotového koláče

Postup: Ve větší míse smícháme...

 

Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.



Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty