Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Meryl Streepová váhu neřeší, občas zahřeší fastfoodem a miluje křupavou pizzu Margherita
Zdroj: Wikimedia Commnons, Neil Grabowsky, CC BY 2.0, a Freepik, Racool_studio Freepik/koláž Toprecepty.cz

Ačkoli právě  oslavila 74. narozeniny, energie má na rozdávání. První dáma amerického filmu Meryl Streepová nedrží drastické diety, ani netýrá tělo v posilovně. Vsadila na vyvážený život, kde má své místo přirozený pohyb.

Meryl váhu neřeší

Meryl Streepová nebyla ani v mládí žádná prvoplánová krasavice, přesto z ní vždy vyzařovalo zvláštní charisma a přiměřené sebevědomí.

„Každý se snaží vypadat jako vykrajovátka na sušenky. Mladým ženám bych vzkázala, ať si nedělají tolik starostí se svou váhou. Tráví nad tím příliš času, a přitom jsou na světě lepší věci,“ nechala se slyšet nositelka několika Oscarů a přiznala, že ona například v mládí nenáviděla svůj nos. „Teď už ovšem ne,“ dodala.

Hollywoodská hvězda žije už pětačtyřicet let ve spokojeném manželství se sochařem Donem Gummerem, se kterým společně vychovali čtyři dnes už dospělé děti. A právě pohodový a vyrovnaný vztah a šťastná rodina jsou základem jejího pozitivního přístupu k životu. V posilovně byste jí nenašli, zato pravidelně plave a chodí.

Trocha fastfoodu neuškodí

Diety herečka odmítá. Snaží se dodržovat vyvážený jídelníček, ale s občasným „zahřešením“ si hlavu nedělá. Mezi její oblíbená jídla patří například avokádový toust, nicméně nemá problém posnídat pěkně vypečenou slaninu. S chutí se zakousne i do typického amerického hot dogu, musí v něm mít ale pouze hořčici, a ne kečup. A když už se zmiňujeme o fastfoodovém jídle, hranolky občas také neodmítne.

Hvězda, která se otáčí v kuchyni

Nicméně většinu času Meryl Streepová jí zdravě, dává přednost bio potravinám a také pro svou početnou rodinu ráda a prý i dobře vaří. Na jídlo zve i své herecké kolegy, chválou nad jejím kuchařským uměním nešetřila například Julie Robertsová. K pokrmům, které Meryl ráda připravuje a jí, patří například jehněčí kotlety se salátem nebo plněná kuřecí prsa. Kuřecí koláč s černými lanýži doma nepeče, ale nikdy mu neodolá.

Jejím favoritem je pizza Margherita

A úplně obyčejná pizza Margherita je jedním z neoblíbenějších hereččiných jídel, která doma servíruje. Dokonce před několika lety na slavnostním udílení Oscarů byla první, kdo se vrhnul k talíři s touto italskou pochoutkou.

Pokud si chcete připravit pizzu, která chutná Meryl Streepové, budete potřebovat:

  • 500 g hladké mouky (+ trochu na podsypání)
  • 25 g čerstvého droždí
  • 1 kávová lžička cukru
  • extra panenský olivový olej
  • 400 g mozzarelly, nakrájené na kostičky
  • 4 velká rajčata, oloupaná a nakrájená na tenké plátky
  • několik lístků bazalky
  1. Rozdrobte droždí do hrnku s vlažnou vodou a nechte vzejít kvásek. Vlijte do prosáté mouky smíchané se solí a přidejte sůl rozpuštěnou v troše vody, několik lžic olivového oleje a přiměřené množství vody (cca 500 ml) na prohnětení těsta.
  2. Vypracujte hladké a pružné těsto. Z těsta vytvořte kouli, poprašte ji hladkou moukou, vložte do mísy a zakryjte utěrkou. Nechte cca hodinu a půl kynout do zdvojnásobení objemu.
  3. Vykynuté těsto rozdělte na 4 části a na pomoučeném vále je rozválejte na tenké placky (pokud chcete křupavou pizzu).  
  4. Troubu předehřejte na 220 °C.
  5. Mezitím na každou pizzu poklaďte plátky z 1 rajčete, dužinu a šťávu lžící rozprostřete po celém povrchu. Pokapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte 10 až 15 minut, dokud okraje pizzy nezezlátnou.
  6. Vytáhněte z trouby, přidejte na kostičky nakrájenou mozzarellu a vraťte na 5 minut do trouby, dokud se sýr neroztaví. Vyndejte z trouby, ozdobte nasekanými lístky bazalky a ihned podávejte.

Zdroje informací:

eatthis.com: 5 Eating Habits Meryl Streep Swears By to Feel Amazing at 72

spoonuniversity.com: 10 Must-See Photos of Meryl Streep Superimposed on Foods

vanityfair.com: If You Have Dinner at Meryl Streep’s, Request the Lamb Chops

Recepty k tomuto článku

Marie

Nejnovější recepty Více