Jak ohřát nedojedené hranolky, aby byly znovu krásně křupavé? Při správném postupu budou perfektní do pěti minut
5. 7. 2023 Ostatní
Je zcela běžné, že si ve fastfoodu koupíme a doneseme domů více jídla, než dokážeme sníst a pak netušíme, co udělat se zbytky. Nejčastěji se s tímto problémem setkáváme u hranolek, jejichž počet kolikrát nedokážeme odhadnout ani v momentě, kdy si je připravujeme doma. Řešení je velmi jednoduché.
Jak na ohřev hranolek
Mnoho lidí má zkušenost s tím, jak složité je ohřát hranolky, které již vystydly. Mikrovlnná trouba totiž z oblíbené smažené přílohy vytvoří spíš „blátivé” kusy brambor než lákavý pokrm. Existují ovšem způsoby, jak vrátit hranolky, které jsme nedojedli, do původního stavu. Informuje o tom britský deník The Sun.
Mohlo by vás zajímat
Zpátky do oleje
Pokud chceme zbytky hranolek konzumovat v blízké době, musíme je po vychladnutí neprodleně umístit do lednice v nezakryté misce. Pod dobu až tři dnů by měly hranolky zůstat použitelné k dalšímu pojídání. Když ovšem zvolíme zamrazeni, můžeme počítat s tím, že budeme mít na další dva až tři měsíce „záložní“ hranolky připraveny.
A jak je tedy znovuoživit? Nejlepší variantou je znovuosmažení. Jednoduše hranolky opět krátce, stačí na minutku až dvě, ponoříme do rozehřátého tuku a po vyjmutí budou téměř jako čerstvé. Při této úpravě budou hranolky i velice chutné. Ovšem, někomu může vadit, že se tak značně zvýší jejich kalorická hodnota. Dvojitá olejová lázeň zkrátka nemusí být pro všechny ideální.
Mohlo by vás zajímat
Jak si tedy přílohu připravit, když s ní nechceme zpátky do friťáku nebo na pánev s olejem? Stačí si předehřát troubu na 150 stupňů a na zhruba čtyři minuty do ní hranolky na plechu umístit. Nezapomínejte ovšem na fakt, že ohřívání nejde opakovat donekonečna. Ideálně by se totiž měly hranolky znovu „usmažit“ pouze jednou. Jde o ochranu proti možným šířícím se bakteriím, které by nám mohly způsobit nebezpečnou otravu jídlem.
Zdroje informací:
thesun.co.uk - Fries for days. Can you reheat chips?
allrecipes.com - Chef John's French Fries
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Vaříme s hrníčkem: Jak na rychlou mramorovanou bábovku jako od babičky?
Pokud nesnášíte věčné vážení, bude pro vás vaření… Číst více
Nejrychlejší recepty: Dvoubarevná hrnková bábovka je hotová za 30 minut!
Říká se, že ženu ani květinou neuhodíš. A mělo by… Číst více
Bábovičko, poveď se mi! Osvědčené triky, díky kterým snadno vyklopíte bábovku
Vůně se line po celém bytě a všem se už sbíhají… Číst více
Pečeme bez vážení... mramorovou bábovku, vláčnou roládu i citronové řezy
Máte chuť na nějakou sladkou dobrotu, ale jste… Číst více
5 nejlepších hrníčkových moučníků: Bez vážení upečete ořechovou bábovku, švestkový koláč nebo nadýchané koblihy
Když chcete rodinu potěšit něčím sladkým, ale… Číst více
9 nejlepších ořechových moučníků: Zkuste slavnostní roládu nebo voňavou bábovku!
Máte letos hodně ořechů? Nebo je zkrátka jen… Číst více
Aby vaše bábovka měla formu aneb Velký průvodce materiálů: Využijete spíš silikon, teflon nebo keramiku?
Možná se vám bábovka z vaší formy špatně vyklápí,… Číst více
Jak upéct bábovku, která se pokaždé povede? Do té naší potřebujete tyčinku Margot
Umíchat těsto na bábovku není nic složitého, zádrhel může nastat až na závěr. Formu na těsto dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou, aby se dala… Číst více
Sladké pečení: Bábovka s větrníkovou příchutí voní po karamelu a je krásně vláčná
Bábovky si můžeme připravit na spoustu způsobů.… Číst více
Bábovky můžete upéct z různých těst podle obliby a chuti
Bábovky jsou oblíbeným moučníkem jako svačina ke kávě nebo s kakaem k snídani. Mohou být kynuté, piškotové nebo třené. Pečeme je ve formách kovových,… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory v horkovzdušné fritéze: Jak na křupavé hranolky i rovnoměrně opečené americké brambory
Hranolky nemusí být jen z brambor. Jak na slavné batátové nebo zdravé mrkvové?
Nepečený jogurtový řez s rybízem: Dvě vrstvy piškotů proložené nadýchaným krémem se šťavnatým rybízem chutnají božsky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kde se levně najíst v Karlových Varech? Obědové menu za 169 Kč pořídíte dál od centra, plněná bageta vyjde na 45 Kč
Otevírací doba obchodů na státní svátky 5. a 6. července přehledně: Kde bude víkendový provoz a kde si bez potíží nakoupíte?
Holka u plotny radí: Jak na smažené třešně v obálce od paní Karoliny? Staročeský recept dá vyniknout chuti čerstvého ovoce