Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minulá řada MasterChef Česko přinesla kromě spousty vaření a vítěze Martina Peciny také jednu romanci. Během natáčení totiž v sobě Betty Minaříková a Votěch Urban našli zalíbení, které vyústilo ve vztah, fungující stále na jedničku. Dvojice v rozhovoru pro Toprecepty.cz popsala, jak se změnil její soukromý i pracovní život po konci kuchařské show, co si vaří doma a jaká jídla naopak „nemusí“.

Jiskření na natáčení

Betty se s Vojtou poznala na castingu populární kuchařské show MasterChef Česko v minulém roce. Jak Vojta několikrát v minulost podotkl, byla to láska na první pohled. Bývalý vítěz Muže roku sice ze soutěže vypadl kvůli nepovedené chobotnici, ale své vyvolené Betty držel palce až do finále, do nějž postoupila.

Po prvotním utajování vztahu došlo k jeho odtajnění přímo v televizním pořadu. Kdo však čekal, že koncem MasterChef Česko 2022 skončí i láska mezi Betty a Vojtou, mýlil se. Zamilovaný páreček jsme vyzpovídali. Řekli nám, co teď dělají i jak vzpomínají na loňský rok. 

Betty a Vojto, začala nová řada MasterChefa, jak s odstupem času vzpomínáte na svou účast?

Vojta: Bylo to úplně super, intenzivní zážitek. Na začátku jsem si nedokázal představit, jak to bude časově, fyzicky i psychicky náročné, ale bylo to krásné dobrodružství. Kdybych si měl vybrat, tak do toho jdu znova.

Betty: Vidím to úplně stejně. Dívali jsme se teď na první díl a obdivuju všechny účastníky, jak to zvládají. Já na tu dobu v soutěži vzpomínám jenom v dobrém. Nikdy bych nečekala, že mi to dokáže takhle změnit život.

Co mám kromě vašeho vztahu soutěž dala?

Vojta: Určitě mnoho příležitostí a spoustu skvělých lidí kolem nás, kteří nám na té naší cestě, nejen osobní, ale i pracovní, hodně pomohli.

Betty: Mně MasterChef pomohl se víc obrnit proti okolním vlivům, protože ze začátku jsem to nezvládala. Například kamery byly pro mne velkým šokem. Naučila jsem se také snášet hejty a urážky, které se v různých diskuzích na internetu objevovaly.

Jste v kontaktu s dalšími účastníky, nebo po soutěži šel každý svou cestou?

Betty: V kontaktu stále jsme, máme whatsappovou skupinu, takže si píšeme. Je ovšem pravda, že jsme se dlouho neviděli. Je to pochopitelné, protože každý má svoje pracovní i soukromé aktivity a na nic dalšího nezbývá čas.

Jak se za dobu od MasterChefa změnil váš vztah ke gastronomii, stala se z toho vaše profese, nebo je vaření jen vaším koníčkem?

Vojta: Gastronomii máme stále pořád strašně rádi a stala se pro nás plným pracovním úvazkem. Máme možnost jezdit s naší restaurací na koncerty kapely Chinaski i dělat kurzy vaření. Ani jsme si nedokázali představit, že to může být v našich pracovních životech až takový zvrat.

Betty: Díky aktivitám, o kterých mluvil Vojta, jsme se kuchařsky posunuli úplně někam jinam, než jsme byli. Vařili jsme v mnoha restauracích, dělali různé pop-upy, učili se od zkušených šéfkuchařů. Moc nám to dalo.

Co si nejraději uvaříte doma?

Betty: Tím, že teď vaříme nonstop mimo domov, doma si děláme především snídaně. Jsou takovými pilíři našeho dne. V klidu si sedneme a vychutnáváme si je. Často jsou to třeba jen vajíčka, ale my si ten společný moment dokážeme užít.

Kdo z vás dvou je lepší kuchař?

Vojta: Jednoznačně Betty!!!

Jaká surovina je ve vašem vaření nejčastější?

Vojta: U mě rozhodně maso. Ať už to ze suchozemských zvířat nebo rybí. To je surovina,kterou rád vařím a jím.

Betty: Mám to podobně, vždycky si k masu ještě přidáme nějakou zeleninu, třeba nakládanou či kvašenou.

Je nějaké jídlo, které nejíte, proto ho ani nevaříte?

Vojta: Já jsem takový všežravec, popelnice, takže se nedá říct, že bych měl něco vyloženě neoblíbeného.

Betty: Než jsem poznala Vojtu, tak jsem nejela olomoucké tvarůžky. Teď si je ráda dám třeba ke snídani na vajíčka.

Co byste doporučili účastníkům MasterChef Česko 2023?

Vojta: Ať si to pořádně užijí a dají do toho všechno, protože každý z nich se může stát vítězem.

Betty: Já bych jim doporučila, aby nečetli komentáře na sociálních sítích a pod články o MaterChefovi. Bude jich dost negativních a nevybíravých a je zbytečné s tím ztrácet čas.

Betty, mohli bychom vás požádat, jako tu „lepší kuchařku“ o nějaký z vašich receptů?

Určitě. Kdo by neměl rád plněné tvarohové knedlíky.

Ovocné tvarohové knedlíky

Na přípravu oblíbeného pokrmu podle finalistky MasterChef Česko 2022 budete potřebovat: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 1 vejce velikosti M, 150 g hrubé mouky, špetku soli, ovoce dle preferencí (my používáme například meruňky a borůvky), 200 g tvrdého tvarohu, máslo, třtinový cukr a moučkový cukr.
Jak na to?

  1. Smíchejte vejce, měkký tvaroh a polovinu hrubé mouky. Po zapracování přidejte zbytek mouky a směs vypracujte v těsto.
  2. Připravte si ovoce. Pokud používáte borůvky, zvolte mražené, bude se vám s nimi lépe pracovat. Meruňky si rozřízněte napůl a vyjměte z nich pecku.
  3. Z těsta si udělejte váleček o průměru 3 cm. A nakrájejte na cca 2 cm široké kousky.
  4. Z každého kousku si vytvarujte placičku. Do každé vložte půlku meruňky a pár borůvek. Ovoce v placičce posypte třtinovým cukrem a důkladně zabalte do knedlíku.
  5. Do vroucí vody přidejte špetku soli a vložte knedlíky (nechte jim dostatek prostoru). Knedlíky vařte 7 minut.
  6. Mezitím si nastrouhejte tvrdý tvaroh na jemném struhadle a rozpusťte si máslo. Připravte si moučkový cukr.
  7. Hotové knedlíky servírujte posypané tvarohem, moučkovým cukrem a zalité přepuštěným máslem.

Jak se daří Betty a Vojtovi se můžete podívat do naší fotogalerie:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více