Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
28. 11. 2023 V kuchyni s VIP
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den, nemine ani slavné osobnosti. Výjimkou není ani populární šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který pro čtenáře webu Toprecepty.cz prozradil, jaké cukroví bude letos na jeho svátečním stole, kdo ho napeče i jaký bramborový salát přidá "šéf" ke klasickému kaprovi.
„Speciální“ ingredience se nekonají
Kdo by čekal, že slavný „Šéf“ připravuje ke kaprovi, bez nějž si podle svých slov neumí Vánoce představit, speciální bramborový salát, byl by překvapen. I když některé zásady Pohlreich skutečně drží.
Základ pro dobrý salát je podle něj ve výběru surovin. „Je to jako vždycky u všeho. Člověk si s ním musí dát tu práci, koupit ty správné brambory, musí všechny věci udělat tak, jak mají být a nic neošidit,“ radí čtenářům webu Toprecetpy.cz Pohlreich.
„Já mám rád, když je tam dost majonézy a když je tam mražený hrášek, ne ten nakládaný. Místo obyčejné hořčice zásadně používám tu francouzskou,“ dodává. Na dotaz, zda do bramborového salátu patří uzenina, má známý šéfkuchař jednoduchou odpověď. „Je to každého věc, třeba já tam dávám vždycky trochu šunky a nevadí mi to vůbec. Dělám si takový polovlašák,“ sdělil Pohlreich.
Mohlo by vás zajímat
Cukrárna na internetu
Šéfkuchař a majitel vyhlášené restaurace Cafe Imperial před časem uvedl do provozu cukrárnu Cafe Imperial Dolce, která má rozšířit nabídku toho, co restaurace v centru Prahy doposud nabízela. „Zatím je předčasné soudit, jak se nám cukrárna rozjela, zatím vykrýváme potřeby našich restaurací,“ řekl pro Toprecepty.cz Zdeněk Pohlreich. „Otevřeli jsme také e-shop, který se zdá, že by mohl fungovat dobře. Není potřeba na něco nějak moc spěchat,“ dodal.
Cukroví u Pohlreichů
V nabídce cukrárny se kromě klasických dortů či minidezertů objevilo i vánoční cukroví. Mandlové Amaretto, nugátové sablé, pistáciové sablé, Baci di Dama, Linzer s malinovou marmeládou, Raffaello či vanilkové rohlíčky .
Aktuálně je sice dočasně vyprodáno, ale koupit jste si ho mohli za 1595 korun za 750 gramů. A právě takové vánoční sladkosti se objeví i na štědrovečerním stole u Pohlreichů. „U nás cukroví nikdo nepeče, lépe řečeno, peče ho Imperial Dolce,“ svěřil se s úsměvem populární šéfkuchař.
Se sladkým pomohla Besky
V nové kuchařce Zdeňka Pohlreicha Zlatá klasika bychom tedy cukroví hledali marně. „Já nejsem moc velký cukrář, takže v mé nové knížce recepty na něj určitě nenajdete. Navíc jsme v našem vydavatelství připravili s Veronikou Beskydiarovou knihu, která se jmenuje Pečeme nebesky a ta je plná sladkých věcí. Takže nemá cenu nosit dříví do lesa,“ vysvětlil Pohlreich pro Toprecepty.cz.
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat čerstvého kapra? Hlavně s ním hned do chladu! Důležitá je teplota při skladování a hygiena při porcování
Cukroví bez vážení: Jak na hrnečkové linecké, vanilkové rohlíčky, pracny, perníčky i dokonalá vosí hnízda
Co připravit z čerstvého hrášku? Pomazánka ochucená koriandrem báječně chutná s pošírovaným vejcem na křupavém toustu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Přečtěte si Zobrazit více
Ceny cukroví 2023: Na internetu od 400 Kč za kilo, v cukrárně Dolce u Pohlreicha dáte za kilogram 2127 Kč
Navštívili jsme novou cukrárnu Zdeňka Pohlreicha: Objednat si z Café Imperial Dolce můžete dorty a pečivo přes internet
Kulajda s pošírovaným vejcem podle Zdeňka Pohlreicha: Recept z legendární restaurace si můžete doma udělat taky