Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Café Imperial Zdeňka Pohlreicha patří k nejvyhlášenějším pražským podnikům. Samozřejmostí tu jsou kromě různých specialit i luxusní dezerty. Ty se nyní nově připravují v nové výrobně Café Imperial Dolce, kam si pro ně můžete přímo zajet. My jsme ji navštívili a zjistili, co nabízejí. 

Nová výrobna dortů

Café Imperial Dolce je novým projektem slavného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. V této nové výrobně nyní vznikají dorty, zákusky i řemeslné pečivo, které je dodáváno nejen do samotného Café Imperial, ale i do dalších podniků Zdeňka Pohlreicha.

Vynikající dorty a zákusky jste si mohli v Café Imperial vychutnat již předtím, zázemí restaurace ovšem zápasilo s prostory a cukrárna tak měla jen omezené pracoviště.

Vše se vyřešilo právě vybudováním nové výrobny, jejíž dostatečné velké prostory umožňují vyrábět zákusky a pečivo nejen do všech restaurací, ale i přímo pro zákazníky, kteří si je mohou objednat online.

Od italského cukráře

Ptáte se proč zrovna Dolce? Místní šéfcukrář Daniel Combi totiž pochází z Itálie a italský vliv je patrný i na dezertech a pečivu, které se zde připravují. Kromě dortů a dalších drobných zákusků, které mají na menu v Café Imperial si tu tak můžete objednat typické italské dezerty a moučníky, jako jsou třeba nugátové nebo vanilkové profiterolky, italský dort z mandlové mouky Caprese, úžasné máslové croissanty italského typu nebo třeba moderní verzi italského sladkého chleba panettone, který se v Itálii připravuje hlavně na Vánoce.

V Café Imperial pečou panettone z kváskového těsta a z kvásku pečou i místní chleby, jež jsou k dostání ve světlé, tmavé nebo žitné verzi. A pokud se vám nechce na Vánoce do pečení, můžete si tu objednat i jejich jedinečné vánoční cukroví.  

Záruka kvalitních surovin

Půvab místních zákusků je založen na kvalitním řemeslném zpracování a také na těch nejlepších surovinách, na něž si Daniel Combi potrpí. Lískové oříšky do dortíků si nechává dovážet až z Piemontu, pistácie a mandle ze Sicílie, mouky na chleby z regionů Puglia nebo Marche. Kromě toho používá třeba i vynikající francouzskou čokoládu Valrhona nebo smetanu a máslo Debic. Navíc si můžete být jisti, že v místních zákuscích rozhodně nejsou žádné konzervanty ani barviva.

Objednejte si dezert domů

Všechny místní delikatesy si pak můžete koupit na eshopu www.cafeimperialdolce.cz a vychutnat si je doma nebo si je objednat na nějakou oslavu. V současnosti je možné si objednávku vyzvednout pouze přímo ve výrobně v Samcově ulici 3 na Praze 1, do budoucna ale Zdeněk Pohlreich plánuje i otevření kamenného obchodu. 

Že je na co se těšit, o tom jsme se přesvědčili na vlastní chuť. Vyzkoušeli jsme na místě piškotový minidezert Opera s mandlemi, profiterolku z odpalovaného těsta s drobenkou z lískových ořechů, plněnou vanilkovým krémem Chantilly, kváskový řemeslný chléb nebo croissant.

Z vlastní zkušenosti tak můžeme říct, že ceny odpovídají kvalitě a "na Prahu" jsou ještě docela přiměřené, když uvážíme, že jsou cukrárny, kde dáte za zákusek víc než dvě stovky a pekárny, kde chleba vyjde na 150 Kč.

Na fotky z výrobny Café Imperial Dolce a na nabídku se můžete podívat i v naší fotogalerii

Fotogalerie - Nová online cukrárna Zdeňka Pohlreicha: V Café Imperial Dolce si můžete objednat dorty a vynikající pečivo přímo domů

Ukázat 20 fotografií

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více