Rýžové domácí víno
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 802 kJ / 2 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,39 g |
Tuky | 5,17 g |
Vláknina | 26,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 452,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Cena je nesrovnatelná s těmi v obchodě.Přeji dobrou chuť!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2014 11:34
zamecnikovi.110@seznam.czKdyž použiji na kvašení
droždí kolik asi% dosáhnu?
droždí kolik asi% dosáhnu?
8. 12. 2013 18:04
Zdravím, musím souhlasit s milans13, sice zkouším první demižon, mám poprvé staženo z kalu a příští víkend budu plnit do lahví. Když se stahovalo z kalů, tak to víno bylo již úplně čisté.
Co jsem četla na internetu příspěvky od vinařů, tak klasické kvasinky nedoporučují, za prvé je to cítit po kvasnicích a za druhé nejsou kvasinky odolné alkoholu, takže brzy umírají a nedokvasí nápoj úplně dokonale. Já použila vinařské kvasinky a živnou sůl (balíček po 7 Kč - a do 5ti litrového demižonku stačí půlka. Jinak vše jako milans13, jen jsem přidala půlku oloupaného grepu a hrstku brusinek, četla jsem, že si lidi hrají s kombinacemi sušených meruněk, ananasu atd. Určitě taky vyzkouším. Toto víno má hodně alkoholu - po malým zkušebním panáčku to člověk cítil v hlavě, četla jsem, že se dá dosáhnout cca 16procent. Je fakt čistý, ve skleničce se nedá rozeznat od vína, které má zlatavější barvu. Mě vyšel litr na cca 30 kč, což je bomba, teď nám kvasí ještě šípkové a bude i trnkové, tak dobrou chuť.
Ještě chci podotknout, že se nejedná o nějakej utrejch, víno je opravdu lahodné a má výbornou kořeněnou chuť (jako metropol), ale je silnější
Co jsem četla na internetu příspěvky od vinařů, tak klasické kvasinky nedoporučují, za prvé je to cítit po kvasnicích a za druhé nejsou kvasinky odolné alkoholu, takže brzy umírají a nedokvasí nápoj úplně dokonale. Já použila vinařské kvasinky a živnou sůl (balíček po 7 Kč - a do 5ti litrového demižonku stačí půlka. Jinak vše jako milans13, jen jsem přidala půlku oloupaného grepu a hrstku brusinek, četla jsem, že si lidi hrají s kombinacemi sušených meruněk, ananasu atd. Určitě taky vyzkouším. Toto víno má hodně alkoholu - po malým zkušebním panáčku to člověk cítil v hlavě, četla jsem, že se dá dosáhnout cca 16procent. Je fakt čistý, ve skleničce se nedá rozeznat od vína, které má zlatavější barvu. Mě vyšel litr na cca 30 kč, což je bomba, teď nám kvasí ještě šípkové a bude i trnkové, tak dobrou chuť.
Ještě chci podotknout, že se nejedná o nějakej utrejch, víno je opravdu lahodné a má výbornou kořeněnou chuť (jako metropol), ale je silnější
15. 9. 2013 10:15
Nechci nikomu radit,napíšu jak to dělám já.Předně,nepoužiju pekárenské kvasnice,ale kvasnice vinařské,dají se koupit normálně v drogerii,nemluvě o vinařských potřebách.U těchto kvasnic je potřeba mít i živnou sůl.Ona to vlastně není sůl(ani normální kuchyňská)ale je to výživa pro kvasnice.Buď se to kupuje už namíchané,nebo kvasnice a sůl zvlášť.Připravit podle návodu na obalu,nebo normálně rozmíchat v teplé vodě,nechat chvilku ustát a pak použít.Nástup kvašení je pomalejší.Výhoda je,že nesmrdí a jsou více odolné na alkohol,tedy déle kvasí,čímž je víno více prokvašené a logicky i více alkoholické.Dále mimo zde uvedené ingredience dávám,a to zdůrazňuji především zázvor.Buď čerstvý,nebo sušený.Čerstvý je pálivější.Pak,pár zrnek černého pepře,nového koření,tymián,kousek skořice v celku.Budu rád,když to zkusíte a napíšete jak to chutnalo.email:(viz můj nick)@email.cz
1. 7. 2013 16:58
hana: neviem, či v každých bežných potravinách... ale býva, tak ako muškátový orech, tak aj muškátový kvet.
1. 7. 2013 16:43
Vazne? ja som ho este nevidela, ale to je mozno preto, ze som ho nikdy cielene nehladala. Vdaka za odpoved :)
30. 6. 2013 21:56
hana: ak môžem - u nás normálne medzi koreninami býva, v potravinách.
30. 6. 2013 21:49
prosim kde kupujete muskatovy kvet ?
10. 2. 2013 20:52
Jíťa:Citron plave nahoře nevadí,používáme sklenici 3l náplň si vypočítáme na 3l.vychází to tak asi 7-8cm od vrchu.Plná není dobré bude to při kvašení vytékat.
10. 2. 2013 20:47
Toto se dělávalo za doby totality ,když bylo cinzáno drahý.Je to dobré.
10. 2. 2013 20:11
Jen ještě malá technická otázka: Ten citron mi plave úplně nahoře, nezačne plesnivět? A jak plná může láhev max. být, aby nepřetekla při kvašení? Mám ji úplně plnou. Jen cca 1 cm kraj. Díky
10. 2. 2013 18:39
Radulinka6: Díky moc, hned dnes zkusím. Kdysi jsem ho už zkoušela, nevím sice už přesný recept, ale udělala se mi nahoře plíseň a musela jsem to vylít. Pak už jsem ho raději nezkoušela.
10. 2. 2013 17:47
Jíťa:Stačí jen nadrobit a je velmi dobré
10. 2. 2013 16:47
Zdravím a chci se zeptat. Ty kvasnice, ty se tam jen tak nadrobí?? Nemusí se nijak rozmíchávat nebo udělat kvásek? Díky
14. 1. 2013 15:03
tak jsem to vyzkousela uz mame vino i ulezene a zaciname konzumovat je vyborny ma chut cinzana
27. 12. 2012 13:32
Tak sme naložili 10L a opravdu to kvasí jako blázen!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 10 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 6 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 6 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 6 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 7 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 7 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 8 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ředkve a jejich pěstování: Nenáročná zelenina je plná cenných živin, výborně chutná a dlouho vydrží
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Další recepty
Tématické fráze: domácí víno domácí cinzano víno z rýže trnkové víno rizove vino domácí víno recept činzáno z rýže výroba domaciho vina jak udělat domácí víno vyroba ryzoveho vina domácí víno recepty domácí výroba vína recept na domácí víno ryzove cinzano domácí trnkove vino cinzano recept domácí vína recepty na domácí víno recepty na domácí vína domácí trnkové víno recept
Suroviny: rýže, květ muškátový, cukr vanilkový, koření hřebíček, ořech muškátový, rozinky, citron, droždí, cukr, voda
Rýžové domácí víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoR6
48 názorů