Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžové domácí víno

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 2. 2010 14:03

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 802 kJ / 2 104 kcal
Bílkoviny48,39 g
Tuky5,17 g
Vláknina26,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy452,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Cena je nesrovnatelná s těmi v obchodě.Přeji dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petr

16. 2. 2014 11:34

zamecnikovi.110@seznam.czKdyž použiji na kvašení
droždí kolik asi% dosáhnu?

Mesic

8. 12. 2013 18:04

Zdravím, musím souhlasit s milans13, sice zkouším první demižon, mám poprvé staženo z kalu a příští víkend budu plnit do lahví. Když se stahovalo z kalů, tak to víno bylo již úplně čisté.
Co jsem četla na internetu příspěvky od vinařů, tak klasické kvasinky nedoporučují, za prvé je to cítit po kvasnicích a za druhé nejsou kvasinky odolné alkoholu, takže brzy umírají a nedokvasí nápoj úplně dokonale. Já použila vinařské kvasinky a živnou sůl (balíček po 7 Kč - a do 5ti litrového demižonku stačí půlka. Jinak vše jako milans13, jen jsem přidala půlku oloupaného grepu a hrstku brusinek, četla jsem, že si lidi hrají s kombinacemi sušených meruněk, ananasu atd. Určitě taky vyzkouším. Toto víno má hodně alkoholu - po malým zkušebním panáčku to člověk cítil v hlavě, četla jsem, že se dá dosáhnout cca 16procent. Je fakt čistý, ve skleničce se nedá rozeznat od vína, které má zlatavější barvu. Mě vyšel litr na cca 30 kč, což je bomba, teď nám kvasí ještě šípkové a bude i trnkové, tak dobrou chuť.
Ještě chci podotknout, že se nejedná o nějakej utrejch, víno je opravdu lahodné a má výbornou kořeněnou chuť (jako metropol), ale je silnější :no::-D

milans13

15. 9. 2013 10:15

Nechci nikomu radit,napíšu jak to dělám já.Předně,nepoužiju pekárenské kvasnice,ale kvasnice vinařské,dají se koupit normálně v drogerii,nemluvě o vinařských potřebách.U těchto kvasnic je potřeba mít i živnou sůl.Ona to vlastně není sůl(ani normální kuchyňská)ale je to výživa pro kvasnice.Buď se to kupuje už namíchané,nebo kvasnice a sůl zvlášť.Připravit podle návodu na obalu,nebo normálně rozmíchat v teplé vodě,nechat chvilku ustát a pak použít.Nástup kvašení je pomalejší.Výhoda je,že nesmrdí a jsou více odolné na alkohol,tedy déle kvasí,čímž je víno více prokvašené a logicky i více alkoholické.Dále mimo zde uvedené ingredience dávám,a to zdůrazňuji především zázvor.Buď čerstvý,nebo sušený.Čerstvý je pálivější.Pak,pár zrnek černého pepře,nového koření,tymián,kousek skořice v celku.Budu rád,když to zkusíte a napíšete jak to chutnalo.email:(viz můj nick)@email.cz

magdalenka magdalenka

1. 7. 2013 16:58

hana: neviem, či v každých bežných potravinách... ale býva, tak ako muškátový orech, tak aj muškátový kvet.

hana

1. 7. 2013 16:43

Vazne? ja som ho este nevidela, ale to je mozno preto, ze som ho nikdy cielene nehladala. Vdaka za odpoved :)

magdalenka magdalenka

30. 6. 2013 21:56

hana: ak môžem - u nás normálne medzi koreninami býva, v potravinách.

hana

30. 6. 2013 21:49

prosim kde kupujete muskatovy kvet ? :-8

Radulinka6 Radulinka6

10. 2. 2013 20:52

Jíťa:Citron plave nahoře nevadí,používáme sklenici 3l náplň si vypočítáme na 3l.vychází to tak asi 7-8cm od vrchu.Plná není dobré bude to při kvašení vytékat.

zvědavec

10. 2. 2013 20:47

Toto se dělávalo za doby totality ,když bylo cinzáno drahý.Je to dobré.

Jíťa

10. 2. 2013 20:11

Jen ještě malá technická otázka: Ten citron mi plave úplně nahoře, nezačne plesnivět? A jak plná může láhev max. být, aby nepřetekla při kvašení? Mám ji úplně plnou. Jen cca 1 cm kraj. Díky :-K

Jíťa

10. 2. 2013 18:39

Radulinka6: Díky moc, hned dnes zkusím. Kdysi jsem ho už zkoušela, nevím sice už přesný recept, ale udělala se mi nahoře plíseň a musela jsem to vylít. Pak už jsem ho raději nezkoušela.

Radulinka6 Radulinka6

10. 2. 2013 17:47

Jíťa:Stačí jen nadrobit a je velmi dobré

Jíťa

10. 2. 2013 16:47

Zdravím a chci se zeptat. Ty kvasnice, ty se tam jen tak nadrobí?? Nemusí se nijak rozmíchávat nebo udělat kvásek? Díky :-)

maruska

14. 1. 2013 15:03

tak jsem to vyzkousela uz mame vino i ulezene a zaciname konzumovat je vyborny ma chut cinzana

Mts

27. 12. 2012 13:32

Tak sme naložili 10L a opravdu to kvasí jako blázen!

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí víno domácí cinzano víno z rýže trnkové víno rizove vino domácí víno recept činzáno z rýže výroba domaciho vina jak udělat domácí víno vyroba ryzoveho vina domácí víno recepty domácí výroba vína recept na domácí víno ryzove cinzano domácí trnkove vino cinzano recept domácí vína recepty na domácí víno recepty na domácí vína domácí trnkové víno recept

Suroviny: rýže, květ muškátový, cukr vanilkový, koření hřebíček, ořech muškátový, rozinky, citron, droždí, cukr, voda

TopRecepty.cz

Rýžové domácí víno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yoR6