Bavorské preclíky z domácí pekárny
Suroviny
Porce: 6 - 12
Nutriční hodnoty
Energie | 15 307 kJ / 3 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,00 g |
Tuky | 20,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,96 g |
Sacharidy | 739,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Důvod, proč se do vody dává soda bikarbona je, že vytvoří na povrchu krásně tmavě hnědý a jakoby kořeněný povrch, typický pro tento druh preclíků. Čím více té sody bikarbony a čím déle se preclíky vaří, tím výraznější chuť. Ale rozhodně bych nedávala víc než šest lžic bikarbony a nevařila déle než 3 minuty. Preclíky jsou dobré s hořčicí nebo k pivu. Místo preclíků se dají udělat i houstičky, jsou také moc dobré.
Fotky přidám hned, jak se vrátím z krámu - nemám totiž doma sodu bikarbonu :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 3. 2010 17:46
Tak jsem právě nasypala ingredience do pekárny a jsem zvědavá, jak to dopadne
Lido, díky za odpověď. I když přiznám, že jsem z toho trochu zmatená.... Kypřící prášek jsem odměřovala lžičkou (odměrkou), která byla přibalená k pekárně a 1 malá lžička = 3g kypřícího prášku Ale píšeš 13g, tak jsem tam dala celý. No uvidíme, jak to dopadne. Pak dám vědět
Lido, díky za odpověď. I když přiznám, že jsem z toho trochu zmatená.... Kypřící prášek jsem odměřovala lžičkou (odměrkou), která byla přibalená k pekárně a 1 malá lžička = 3g kypřícího prášku Ale píšeš 13g, tak jsem tam dala celý. No uvidíme, jak to dopadne. Pak dám vědět
11. 3. 2010 14:12
Jeee, vy jste mi nekdo opravil tu fotku... Diky!!! Priste na to budu pamatovat. Preji vsem krasny den.
11. 3. 2010 14:08
Dekuji vsem moc za chvalu a pokusim se zde odepsat na dotazy:
Jak pise Paprika, ze ma rada "louhove", tak v tom je ten nejvetsi figl. Kdyz se ty precliky delaji komercne, tak je fakt vari v nejakem louhovem roztoku, ktery se pak chemicky rozlozi a je neskodny, ale z toho mi beha mraz po tele... Procez ta soda bikarbona jako zasada misto toho louhu.
Jinak jedna lzicka kypriciho prasku se rovna cca 13g, tj. jeden pytlik.
Co se tyce prehozeni fotek, to zkusim, ale nevim, jestli to zvladnu... Kazdopadne logicka pripominka, diky. Ja jen byla tak v zapalu veci, ze me to nenapadlo...
Taky jsem chtela podotknout, ze ty precliky ze dobre mrazi, takze kdyby mel nekdo doma sikovne pomocniky a vyrobil by jich moc, tak si je muzou soupnout na led a pak kdyz prekvapi necekana navsteva, soupnou se na par minut do rozpalene trouby a jsou jako prave delane....
Vsem posilam moc pozdravu a prosim, pridejte fotky, jestli budete ty precliky delat... Diky moc.
Jak pise Paprika, ze ma rada "louhove", tak v tom je ten nejvetsi figl. Kdyz se ty precliky delaji komercne, tak je fakt vari v nejakem louhovem roztoku, ktery se pak chemicky rozlozi a je neskodny, ale z toho mi beha mraz po tele... Procez ta soda bikarbona jako zasada misto toho louhu.
Jinak jedna lzicka kypriciho prasku se rovna cca 13g, tj. jeden pytlik.
Co se tyce prehozeni fotek, to zkusim, ale nevim, jestli to zvladnu... Kazdopadne logicka pripominka, diky. Ja jen byla tak v zapalu veci, ze me to nenapadlo...
Taky jsem chtela podotknout, ze ty precliky ze dobre mrazi, takze kdyby mel nekdo doma sikovne pomocniky a vyrobil by jich moc, tak si je muzou soupnout na led a pak kdyz prekvapi necekana navsteva, soupnou se na par minut do rozpalene trouby a jsou jako prave delane....
Vsem posilam moc pozdravu a prosim, pridejte fotky, jestli budete ty precliky delat... Diky moc.
11. 3. 2010 12:22
Dávám bodík a jdu na to, určitě budou chutnat
11. 3. 2010 11:33
Miluju bavorské preclíky a louhové rohlíky. Určitě to vyzkouším.
11. 3. 2010 11:29
Vyzkouším,jen co přijde z opravy pekárna...
11. 3. 2010 11:28
Receptík vypadá velice dobře, určo vyzkouším
11. 3. 2010 11:26
LidaD
11. 3. 2010 11:13
11. 3. 2010 11:10
LidoD, to je ale nádhera Tak se mi to líbí, že bych chtěla hned dnes vyzkoušet. Postup je super rozepsaný, tak by se mi to mohlo podařit bez problémů Jen mám malinkatý dotázek, v surovinách máš u kynoucí mouky 1 kypřící prášek a v postupu potom 1 lžičku kypřícího prášku. Co z toho je správně? Nebo jeden sáček = 1 lžička?
11. 3. 2010 09:47
Vinstr-to se sodou bikarbonou je uplne normalni.Tady v bavorsku se hodne pouziva takovymto zpusobem,to je jejich takovy figlTaky jsem na to koukala jako spadla z marsu
11. 3. 2010 09:35
Liduš, to je krása!! Já bych jen poradila, nedala bys ty upečené, krásné preclíky, jako hlavní foto? Jinak teda rozhodně..
11. 3. 2010 09:28
No to je síla kde jsi Lido přišla na ten fígl s tou sodou bikarbonou?? +1
11. 3. 2010 09:00
Super!! Co já jsem se napřemýšlela, jak to v Kauflandu s těmi preclíky a tyčkami dělají, že je mají takové tmavě popraskané To určitě vyzkouším, díky za recept
11. 3. 2010 08:52
Lidorecept vypadá krásně, máš pěkně popsaný postup, výstižné foto, 2. bodíka je Ti uděleno
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 4 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 8 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 8 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 48 minutami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 1 hodinou
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 2 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 3 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
trybypet uvařila před 3 hodinami
Meruňkový koláč výborný
wakrim uvařila před 3 hodinami
American pancakes
mibrix uvařila před 4 hodinami
Jablečná ovesná kaše
evoule uvařila před 4 hodinami
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 4 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
S.pavla uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Louhované pečivo: Rady a tipy pro přípravu slaných preclíků a jiných tvarů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: domácí preclíky preclíky preclíky recept recept na preclíky těsto na preclíky těsto na domací preclíky recept na domácí preclíky kynuté preclíky recept preclíky louhové preclíky domácí preclíky recept domácí preclík preclíky z kynutého těsta recepty na domácí preclíky preclík recept louhovy rohlik jak udelat preclik louhové těsto jak udelat precliky preclíky recepty
Suroviny: voda, droždí sušené, mouka hladká, kypřící prášek, sůl, soda jedlá, sůl hrubá,
Bavorské preclíky z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x69n
31 názorů