Koblížky z domácí pekárny od JK pipule
Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako pírko, zlatá na povrchu a se světlým kroužkem kolem dokola, sladká a třeba i naplněná zavařeninou.
Suroviny pro 1
1
přibližně 30 ks (podle velikosti)
Nutriční hodnoty
Energie | 11 032 kJ / 2 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,72 g |
Tuky | 58,35 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 866 mg |
Sodík | 615 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 420,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
RADA, pokud je chcete plnit před smažením : Aby se koblížky při smažení neotvíraly, tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka, ale pouze si je lehce na těsto tvořítkem na koblihy nebo skleničkou naznačíme. Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta. Teprve teď vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Do tuku vkládáme napřed tou vrchní stranou a pak teprve otočíme. Určitě se neotevřou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2013 14:18
24. 6. 2012 05:17
23. 6. 2012 21:02
27. 2. 2012 13:16
20. 2. 2011 23:11
20. 2. 2011 15:04
20. 2. 2011 14:45
20. 2. 2011 14:42
jooo,jsou moooc dobré a nějak rychle mizí
plnila jsem před i po smažení,asi tak půl na půl
dávám bodík a foto
19. 2. 2011 20:48
a pak zase: Dáváme na ubrousek a plníme marmeládou (dobrá je stříkačka s větším otvorem .
tak jak teda,plníme před nebo až po smažení
5. 9. 2010 18:12
5. 9. 2010 17:40
15. 8. 2010 17:48
15. 8. 2010 17:44
27. 3. 2010 19:59
27. 3. 2010 19:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Banana split
Přidáno před 21 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 31 minutami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 5 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 5 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 6 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 8 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 8 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 11 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 11 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 13 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Oblíbeným masopustním moučníkem jsou koblihy. Jak je správně tvarovat a naplnit, poradí názorné video
Další recepty
Tématické fráze: koblihy z domácí pekárny koblihy z pekarny recept koblihy z pekárny recept na koblihy z domaci pekarny domácí koblížky těsto na koblihy v domácí pekárně koblihy v domácí pekárně domácí pekárna koblihy těsto na koblihy z domácí pekárny těsto na koblihy z domácí pekárny koblihy v pekarne těsto na koblihy z pekarny koblihy domácí pekárna americke koblihy koblihy do pekarny domácí koblížky recept koblihy s domaci pekarny americke koblizky koblihy pekarna těsto na koblihy do pekarny
Suroviny: mléko, rum, sůl, kůra citronová, tuk hera, cukr, žloutek, mouka polohrubá, droždí čerstvé
Koblížky z domácí pekárny od JK pipule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qkq5
17 názorů