Selský pečený bůček
Kdo by odolal vůni pečeného bůčku. A co teprve jeho chuti? Kůži bůčku nařežeme na drobné kostičky a pořádně jej okořeníme. Během pečení podléváme vodou a maso pak výpekem. Bůček pečeme dokud není kůžička křupavá.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 799 kJ / 3 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,75 g |
Tuky | 298,50 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 592 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím. Kdo má rád může mít knedlík houskový a někde se jí s bramborem. Zelí může být z kvašeného, ale i čerstvého. Co zbude, je náramně dobré jen tak za studena s dobrým chlebíčkem, cibulí, hořčicí a nebo okurčičkou. Mňam
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 6. 2011 18:54
Zrovna ho pecu neni nad bucek light
15. 1. 2011 22:28
10.0 bodů
10. 10. 2010 10:57
TEDA to miluju česká klasika
30. 6. 2010 18:19
Tak to je teda fotečkaSíce robievam rovnako a dosť často,ale teda...dala bych si
30. 6. 2010 15:22
krutibrko, to je nálož, to chce bod
1. 6. 2010 19:32
Václave,mňama bdč.19
1. 6. 2010 19:25
Vašku +18
1. 6. 2010 19:12
Jak se píše v komentářích, Vašičku, není nad starou dobrou klasiku. Já též bodík přidávám, protože ji ráda mám. +17
1. 6. 2010 17:11
Krásná fotka. +
31. 5. 2010 21:46
Ježíš, já bych si dala, vždyť se říká, že se má jíst všechno a s mírou. Tak si dám tuto baštu s Mírou a není co řešit
31. 5. 2010 17:41
Dělám o žrádle celej život , ale nikdy se mi to nezprotivý . Dobré jídlo dobré pití a milování to jsou tři největší radosti na světě. Kdo nesouhlasí tak lže.
31. 5. 2010 17:37
Stará česká ale stále obdivovaná klasika ,ten sos to je ham ham . bodík potěší
31. 5. 2010 14:42
bůček
31. 5. 2010 14:00
No fakt mňam, Václave. +11
31. 5. 2010 13:36
Posílám boď. To je super klasikaV létě dělám to letní zelí, nebo kedlubnové zelíčko.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Kefírový koláč
jubull uvařil před 42 minutami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 10 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 10 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 12 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 12 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 13 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 13 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 13 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečeny buček pečený bůček recepty bůček recept pečený bůček recept bůček pečený recept na dobrý pečený bůček bůček recepty recepty pečený bůček buček maso recepty bůček jak upéct bůček buček nej recepty pečení bučku recept peceny bucek recept na pečený bůček pečený bok recepty z bůčku jak se pece bucek recept na bůček pečený bůček v troube
Suroviny: bůček, sádlo, kmín celý, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, voda
Selský pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M33
40 názorů