Bůček plněný mletým masem

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: 2-3 hodiny i s pečením 3 ks Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

2 kg bůčku
NÁDIVKA:
300 - 350 g mletého masa
1 vejce
2 kávové lžičky hořčice s feferóny
1 stroužek česneku
špetku mletý kmín
1/2 kávové lžičky sojové omáčky
trochu nasekané zelené petrželky
špetku koření 7 pepřů
sůl
trochu strouhanky na zahuštění
3 stroužky česneku rozmačkaného na potření
trochu soli
hořčice s feferóny na potření
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z bůčku odřežeme kůži a žebra. Podélně rozřežeme na 2 pásky, do kterých uděláme kapsu. Kapsu uvnitř lehce vytřeme prolisovaným česnekem a hořčicí s feferóny - někdy používám mleté feferóny-koupené v Kauflandě. Kapsu naplníme ochuceným mletým masem a zašijeme. Potřeme ze všech stran prolisovaným česnekem a osolíme.

  2. Maso dáme na vymaštěný pekáč (sádlo,olej) tak, aby bylo tučnou stranou nahoře. Podlejeme vodou, přikryjeme a pečeme na 180°C do měkka a zčervenání. Během pečení podléváme šťavou z masa a troškou vody, aby se nám maso nepřipeklo.

  3. Upečené maso vyjmeme na talíř a ještě z teplého opatrně vytáhneme nitě. Podávame s bramborem nebo chlebem.

  4. Nádivka:
    Mleté maso smícháme s ostatními surovinami a dobře propracujeme.

  5. Žebra s kůží upečeme s cibulí a česnekem nebo potřeme oblíbenou marinádou, necháme do druhého dne rozležet a pak upečeme.

Poznámka

Zdroj - recept mám od tchýně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bůček plněný mletým masem

1 2

Tématické fráze: plněný bůček nadívaný bůček nadívaný bůček recept plněný bůček vitoša plněný bůček recept plněný vepřový bůček od babici top recepty nadívaný bůček recept na plněný bůček bůček plněný vepřový bůček plněný mletým babica plněný bůček mletá masa nádivka z mleteho masa roláda vitoša recept na nadívaný bůček plněný vepřový bok mletým masem nádivka s mletým masem plněný bůček roláda vepřový bok plněný mletým masem vepřovy zavitek plněny mletym masem

Zapomněl/a jsem heslo