Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony
Suroviny
Porce: asi čtyři porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 985 kJ / 3 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,18 g |
Tuky | 122,11 g |
Vláknina | 40,64 g |
Cholesterol | 662 mg |
Sodík | 796 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 392,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Odvahu vyzkoušet recept jsme našli při pohledu na uvadající balení rukoly v lednici... Je opět ze skvělého časopisu Žena a kuchyně (únor 2010). Opsala jsem ho přesně podle výtisku, ale nedá mi to a připíšu pár poznatků... :) Brambory jsme naposled použili studené a těsto se povedlo krásně. Předtím vařil vždy toto jídlo přítel a už si nějak nemohl vzpomenout jestli těsto dělal z teplých nebo studených... :)) Jinak název Bulánci vymyslel také on, protože se mu špalíčky napoprvé díky příborovému noži povedly ve tvaru Bulánků (počítačová hra), a tak jim od té doby neřekneme jinak... :) Co se týče vaření špalíčků - včera se nám po vhození do hrnce přestala vařit voda a začaly po chvíli vyplouvat nahoru.. tak jsme je pak ještě nechali převařit až začla voda opět vřít a vše se povedlo... Pokud vám nezbyde máslo na promíchání proti slepení, tak nevadí, postačí třeba olivový olej nebo i slunečnicový... jenom to asi nebude tak dobré... :) Teď k omáčce: pokud byste ji dělali přesně podle receptu asi by jí bylo málo - záleží jak moc máte rádi zalité bramborové šišky... ale určitě doporučuji zdvojnásobit množství alespoň u žampionů... a smetanu použijte klidně 12% nebo i jen třeba mléko. Pepř může být určitě také jenom obyčejný... ;) No a na posypání se nám osvědčil místo dražšího parmazánu sýr značky Moravia (obyčejný plátkový - prodávají se stejným obalem ještě uzený).. no snad je to vše. :) Ještě bych zapomněla - do omáčky se skvěle hodí i třeba jarní cibulka a nebo pórek, když vám přebývají v lednici, jako jednou nám... ;)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 3. 2015 16:58
9. 9. 2013 19:34
7. 9. 2013 23:18
1. 12. 2012 09:47
brambory mám uvařené, tak jdu na ně, ale běda vám jestli se mi nepovedou, běda vám...přijedu, a tou největší vařečkou dostanete na holou...
7. 6. 2010 11:13
4. 6. 2010 18:24
4. 6. 2010 16:28
4. 6. 2010 15:27
4. 6. 2010 15:23
4. 6. 2010 15:15
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 3 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 7 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 51 minutami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 3 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 3 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 3 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 4 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 8 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 8 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramborové špalíčky bramborové špalíčky recept bramborové špalíčky z vařených brambor recept na bramborove spalicky bramborovy spalicky bramborove špaliky bramborové špalíčky recepty recept bramborové špalíčky bramborové špalky recept špalíčky bramborové výborné bramborové špalíčky bramborove spalky špalíčky z bramborového těsta bramborové špalíčky videorecept špalíčky recept jak dlouho varit bramborove spalicky špalíčky recepty bramborové špalíčky jak dlouho vařit špalíčky bramborovéšpalíčky
Suroviny: brambory, mouka polohrubá, máslo, vejce, žloutek, sůl, máslo, žampióny, rukola, česnek, olej olivový, smetana, pepř bílý mletý, parmazán
Bramborové špalíčky (neboli Bulánci) se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AM13
10 názorů