Fazole na kyselo
Čočku na kyselo netřeba představovat, tu zná každý. Ale zkoušeli jste takto připravit i fazole? Levný a vydatný pokrm do chladných dnů, který zvládne i začátečník. Doplnit je můžete opečenou uzeninou nebo sázeným vejcem.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 156 kJ / 1 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,98 g |
Tuky | 4,17 g |
Vláknina | 94,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 256,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Abychom skoro úplně odstranili u strávníků plynatost po konzumaci pokrmu, přidáme jak výše uvedeno sušenou nebo čerstvou nasekanou bazalku. Uzenina opečena - dle model Jenda1.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 7. 2013 09:22
Jarda: Tady je důkaz, že bazalka působí proti nadýmání, kromě jiných účinků
http://abecedazahrady.dama.cz/default.aspx?article...
http://abecedazahrady.dama.cz/default.aspx?article...
21. 7. 2013 09:19
To slyším poprvé, že na odstranění plynatosti cibule je bazalka. Kdysi jsem slyšel v TV, že se cibule - třeba do bramborového salátu - má spařit.
18. 7. 2013 21:49
Výborná klasika!ocet trochu cukruju,jako nálev na okurky.Musí to být
chutička jak se říká "ne jehlu".
chutička jak se říká "ne jehlu".
24. 4. 2013 12:22
Tak to vím náhodou docela přesně, mám to vyzkoušené. Fazole se v tlakkovém hrnci vaří 30 - 35 minut. Já to dělám tak, že po 30 minutách hrnec sundám z plotny a hrnec ochladím pod vodou, otevřu ho a fazole zkusím. Jestli nejsou měkké, hrnec zavřu a nechám ještě cca 5 minut vařit. Ale pozor, 5 minut vařit, ne nechat 5 minut na plotně. Když necháte fazole vařit 35 minut, bude to akorát.
31. 3. 2013 12:39
katka:
... 25 minut
... 25 minut
31. 3. 2013 11:16
Chtěla bych se zeptat jak dlouho asi bych měla nechat dusit fazole v tlakovém hrnci.Děkuji za odpověď
21. 1. 2013 18:10
Výborná klasika To mi připomnělo, že jsme tyto fazole dlouho neměli.
21. 1. 2013 11:50
Dnes je právě vařím, myslím že večer jdu raději spát do vedlejšího pokoje, abych měla opravdu pokoj. ,,ČUCHALKA ,,
2. 12. 2012 17:46
ivana herudkova:
... ano, druhý den se fazole scedí a vaří ve vývaru. Cibulka dle chuti, ale doporučuji jen do sklovata
... ano, druhý den se fazole scedí a vaří ve vývaru. Cibulka dle chuti, ale doporučuji jen do sklovata
2. 12. 2012 10:19
Kdy se přidává ten vývar. Myslí se tím, že se fazole druhý den vaří ve vývaru s přidanou sibulkou. Cibulka má být jen zesklovatělá bebo více opečená
6. 11. 2012 13:25
Tuto "máčku", jak my říkáme, pravidelně vařívala babička a já ji nikdy neměla moc ráda. Ale od včerejška jsem na ni měla strašnou chuť, tak jsem ji zrealizovala na dnešní oběd. Dávám a dovoluji si přidat foto
25. 10. 2012 15:36
Dnes jsem si uvařila fazole na kyselo. Jako základ jsem vzala tento recept. Fazole jsem uvařila spolu s kořením (celý pepř, nové koření, bobkový list, šalvěj-do čajového vajíčka), zahustila jsem jíškou (sádlo, hladká mouka), osolila, osladila, okyselila a na závěr ochutila sušeným tymiánem. K tomu opečený buřtík a místo chleba volské oko. Musím se pochválit, byla to dobrota
Někde jsem se dočetla, že když se luštěniny vaří v jiné vodě než se máčely a s kořením, potom prý nenadýmají. U mě to tak funguje.
Někde jsem se dočetla, že když se luštěniny vaří v jiné vodě než se máčely a s kořením, potom prý nenadýmají. U mě to tak funguje.
24. 10. 2012 19:58
tygr z mompracemu:
... upraveno tak, aby to bylo jasné i tygrům
... upraveno tak, aby to bylo jasné i tygrům
24. 10. 2012 18:09
mozna je to jednoduchy recept, ale ten postup je zmatecne napsany.
tu bazalku po konzumaci pridame kam? :)
tu bazalku po konzumaci pridame kam? :)
27. 2. 2011 13:18
Je to dobrota .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 2 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Klobásy
Přidáno před 13 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 4 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 4 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 5 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 5 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 5 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 7 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 7 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 8 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 8 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: fazole na kyselo fazolky na kyselo bílé fazole na kyselo fazole na kyselo recept fazole na kyselo recepty recept fazole na kyselo fazole po kyselu fazole na kyselo s uzeným červené fazole na kyselo recepty fazole na kyselo fazula na kyselo bílá fazole na kyselo recept na fazole na kyselo fazola na kyselo fazole nakyselo fazolky na kyselo recepty fazolový salát na kyselo recept fazolky na kyselo zelené fazole na kyselo červené fazole na kyselo recept
Suroviny: fazole bílé, cibule, vývar masový, olej, sůl, pepř mletý, ocet, mouka hladká, voda, bazalka čerstvá
Fazole na kyselo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4z9V
42 názorů