Guláš - nejlepší!
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která musí být orestovaná pěkně dohněda.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 525 kJ / 2 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 244,26 g |
Tuky | 161,57 g |
Vláknina | 21,28 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 75,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Musím napsat, že tenhle guláš dělám ve fritovacím hrnci, který lze použít jak na smažení, tak po slití oleje i jako teflonová pečící pánev. Maminky chtěly, ať recept napíšu a myslím, že když ho uděláte normálně v hrnci na plotně, tak to bude stejná dobrůtka. My se po něm můžeme užrat!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 10. 2011 18:50
13. 1. 2011 19:53
13. 1. 2011 19:33
13. 1. 2011 19:14
Omlouvam se Jitce že jsme zatáhli její guláš do tohoto rozhovoru, jen jsem chtěl pochválit. A nabízel jsem vylepšení, ne pro každého. sám dělam guláš úplně jinak a stalo se mi že mi jeden zoufalec nabídl 1000 euro za recept.
13. 1. 2011 16:59
13. 1. 2011 16:53
13. 1. 2011 16:38
13. 1. 2011 15:25
13. 1. 2011 15:15
13. 1. 2011 15:06
11. 1. 2011 18:57
11. 1. 2011 18:16
Když se guláš vaří ve Vídni je postup zhruba tento :cibule orestovat dohněda,přidat maso a opéct,paprika zasmahnout,zastříknout octem,protlak a pokračovat dál
Na 1 kg masa polévková lžíce vinného octa.
Jedná se o klasický Wiener Saftgulasch. Dobrou chuť
11. 1. 2011 17:44
11. 1. 2011 17:34
11. 1. 2011 17:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 9 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 39 minutami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 49 minutami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 5 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 6 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý vepřový guláš s povidly: Ta švestková mu dodají výbornou chuť i barvu
Jste milovníci nadýchaného českého pokladu? Ale co k němu stále vymýšlet? Představujeme oblíbené recepty s houskovým knedlíkem
Jak a s čím podávat guláš? Poradíme 5 nejoblíbenějších příloh. Kterou si vyberete?
Další recepty
Tématické fráze: guláš guláš recept nejlepší hovězí guláš recept guláš nejlepší vepřový guláš nejlepší hovězí guláš recept recept na gulas recepty guláš veprovy gulas nejlepší vepřový guláš recept recept na nejlepší hovězí guláš nejlepší maso na guláš vepřový guláš recept gulase jak správně uvařit hovězí guláš guláš v remosce recepty na gulaš guláš z tlačenky nejlepší recepty hovězí guláš jak správně uvařit guláš
Suroviny: maso hovězí, sádlo vepřové, česnek, cibule, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar masový, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, sádlo, mouka hladká
Guláš - nejlepší!
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EMk
79 názorů