Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 220 kJ / 1 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,09 g |
Tuky | 53,94 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 651 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 51,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem si našla na zadní straně balíčku s kořením a lehce jsem si ho upravila.
Jídlo je krásně voňavé, jen pozor! abyste to s novým kořením nepřehnali. Doporučuji držet se receptu.
Mouky se dává tolik, kolik chceme mít omáčky - ke knedlíkům více,...ale nejlepší je jen rozmixovaná zelenina a přidat zakys. smetanu. Krásně v tom vynikne, to propojení chutí.
Zakysanou smetanu používám jihočeskou proto, že se mi v teplých jídlech nesráží.
Jinak zakysanka musí mít pokojovou teplotu! Nebo si ji nejdříve "ohřejeme" přidáním trošky omáčky a pak teprve vlijeme do kastrolu, jinak se nám srazí.
NOVÉ KOŘENÍ je výrazné koření, které se používá v rozumných dávkách do polévek (vývary, zahuštěné-bramboračka,...), smetanových omáček, paštik, k masu hovězímu, skopovému, zvěřině, drůbeži, do rýže a nezbytné je při nakládání hub, zeleniny, okurek. Vhodné je též do těžce stravitelných pokrmů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2023 09:32
29. 10. 2023 22:34
7. 9. 2019 09:05
1. 9. 2016 16:28
11. 1. 2015 13:14
14. 8. 2014 12:17
dnes jsem vařila podle tvého receptu a spěchám s pochvalou a jedním obrázkem. Díky za inspiraci k dnešnímu obědu
24. 8. 2013 13:08
3. 11. 2010 15:26
3. 10. 2010 12:58
15. 9. 2010 13:36
15. 9. 2010 09:02
Papriko,já mleté používám,ale jinak si ho do tady toho jídla můžeš třeba nadrit v hmoždíři a nekupovat celý sáček. Mleté tu není podmínkou.
Elizo,trochu svíčková,ale hlavně trochu něco jiného. Já jsem si na téhle voňavé kombinaci moc pochutnala a ani jsem k tomu nepotřebovala knedlíky.
15. 9. 2010 08:44
15. 9. 2010 08:25
15. 9. 2010 08:25
Mleté nové koření vůbec nemám a tak jsem ho nikdy ani nepoužívala, musím se po něm mrknout. +
15. 9. 2010 08:04
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pudinkové dortíčky
Přidáno před 18 hodinami
Zeleninová polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím
Přidáno 25. 5. 2024 09:41
Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH
Přidáno 24. 5. 2024 21:44
Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem
Přidáno 24. 5. 2024 16:18
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Právě bylo uvařeno:
Hovězí na česneku
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Mini Muffiny
horakova_eliska_ uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
Zizalinka uvařila před 2 hodinami
Kuře na pivu
AvidEyeTe uvařil před 3 hodinami
Bůčková pomazánka s játry
Pepajz uvařil před 3 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
borovec uvařila před 4 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Mates76 uvařil před 4 hodinami
Bezinkový sirup
Aleex1 uvařila před 4 hodinami
Základní krémové rizoto
Spojka2 uvařila před 5 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Panova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Verrines, skleničkové dezerty: Vyzkoušejte jemnější verzi dortů a zákusků
Jak připravit gnocchi. Bramborové italské nočky jsou jemné, chutné a rychle uvařené. Poradíme nejlepší recepty
7 nejlepších receptů na oblíbená jídla s gnocchi. Co se k nim nejvíce hodí a jak je připravit
Další recepty
Tématické fráze: vepřové nudličky vepřové nudlicky na houbách kuřecí nudličky se zakysanou smetanou vepřová plec na nudličky jídlo se zakysanou smetanou pokrmy se zakysanou smetanou jídla se zakysanou smetanou vepřové nudličky na smetaně jidlo se smetanou pokrmy ze zakysané smetany vepřové maso se zakysanou smetanou vepřové na houbách se zakysanou smetanou jídla se smetanou vepřové se zakysanou smetanou nakládání svíčkové před pečením vepřové nudličky recept vepřové maso na houbách se smetanou vepřové se smetanou jak zahustit smetanou svíčková se zakysanou smetanou
Suroviny: plec vepřová, sůl, pepř bílý mletý, koření nové koření, bobkový list, zelenina kořenová, cibule, olej, máslo, mouka hladká, smetana zakysaná, voda
Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyOY
23 názorů