

Vepřové nudličky na smetaně s hráškem
Suroviny
- 600 g vepřové kýty
- sůl
- pepř
- 4 lžíce oleje
- 350 g mraženého hrášku
- 100 - 200 g sladké 12% smetany
- 1 - 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na hrubší nudličky, zprudka restujeme na oleji až zase do tuku, přidáme sůl, pepř, trochu vody a dusíme do poloměkka.
Pak přidáme hrášek, ještě chvíli dusíme a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a přidáme smetanu.
Necháme zvolna dobře provařit, častěji promícháme.
Pokud máme, tak maso místo vody zalijeme vývarem, jinak k masu můžeme přidat i kousek masoxové kostky.
Poznámka od kuchařky
Kdo si hlídá cholesterol,tak použije alternativu smetany - Ramu Cremefine na vaření, je k dostání v plastové lahvičce o objemu 250 ml. Výsledná chuť je ale trochu jiná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové nudličky na smetaně s hráškem
-
Anna Kocikova: Aničko, děkuji za vyzkoušení, fotečku a bodík
-
Maruško,díky za príma oběd
Hrášek jsem použila z konzervy.Bodíček a foto posílám
+7
-
Jana Remkova: Děkuji moc za vyzkoušení a přidanou fotečku.
Tyto nudličky s hráškem dělávám poměrně dost často. Jsem ráda, že rcp nezklamal
-
Merylas, opět se vracím ke starším receptům a tady ta klasika neměla chybu. Přidávám foto
-
Děkuji, jsem ráda, že chutnalo
-
Davam bodik...vcera jsem delal a vsem chutnalo
vyborne...
-
Děkuji za recept. Chuťově výborný, hrášek jsem vyměnila za zelené olivy a daly jídlu zajímavou chuť. Taktéž doporučuji.
-
Mražený hrášek má tady lepší chuť než z konzervy, co dodat
-
A jednička letí!
-
Já vepřové skoro šest let nejedla a teď v těhotenství se mi chutě změnily tak, že kýta a kotleta je skoro jediné maso, co sním.Chutě se asi mění.
A od té doby co vím své o pěstování drůbeže nelituju.Merylas receptík je super a moc se mi líbí, že jsi, stejně jako já, zastánce mraž.hrášku oproti konzervě.
-
Dnes jsem dělala z kuřecího masa, to jsem zprudka orestovala, zaprášila moukou, osmahla, zalila vodou a přidala jsem hrášek a kousek kuřecího bujónu v kostce, nakonec před dokončením trochu smetany. Přiznám se, že mi tohle jídlo více chutná z vepřového masa.
-
Je to moc jedlé, udělám, jen si vyměním maso, vepřové nekonzumuji. Receptík ukládám, díky:)))