Vepřové nudličky na smetaně s hráškem

Merylas Kuchařka: Merylas

Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

600 g vepřové kýty
sůl
pepř
4 lžíce oleje
350 g mraženého hrášku
100 - 200 g sladké 12% smetany
1 - 2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na hrubší nudličky, zprudka restujeme na oleji až zase do tuku, přidáme sůl, pepř, trochu vody a dusíme do poloměkka.

  2. Pak přidáme hrášek, ještě chvíli dusíme a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a přidáme smetanu.

  3. Necháme zvolna dobře provařit, častěji promícháme.

  4. Pokud máme, tak maso místo vody zalijeme vývarem, jinak k masu můžeme přidat i kousek masoxové kostky.

Poznámka

Kdo si hlídá cholesterol,tak použije alternativu smetany - Ramu Cremefine na vaření, je k dostání v plastové lahvičce o objemu 250 ml. Výsledná chuť je ale trochu jiná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové nudličky na smetaně s hráškem

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Aničko, děkuji za vyzkoušení, fotečku a bodík:-*:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško,díky za príma oběd:-pHrášek jsem použila z konzervy.Bodíček a foto posílám:yes:+7:-p:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Jana Remkova: Děkuji moc za vyzkoušení a přidanou fotečku.;-) Tyto nudličky s hráškem dělávám poměrně dost často. Jsem ráda, že rcp nezklamal:-8:-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Merylas, opět se vracím ke starším receptům a tady ta klasika neměla chybu. Přidávám foto;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Děkuji, jsem ráda, že chutnalo:-K

    Odpovědět

  • maiklovic maiklovic

    Davam bodik...vcera jsem delal a vsem chutnalo :-) vyborne...

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Děkuji za recept. Chuťově výborný, hrášek jsem vyměnila za zelené olivy a daly jídlu zajímavou chuť. Taktéž doporučuji.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Mražený hrášek má tady lepší chuť než z konzervy, co dodat :-))

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    A jednička letí!

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Já vepřové skoro šest let nejedla a teď v těhotenství se mi chutě změnily tak, že kýta a kotleta je skoro jediné maso, co sním.Chutě se asi mění.:-*A od té doby co vím své o pěstování drůbeže nelituju.Merylas receptík je super a moc se mi líbí, že jsi, stejně jako já, zastánce mraž.hrášku oproti konzervě.:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Dnes jsem dělala z kuřecího masa, to jsem zprudka orestovala, zaprášila moukou, osmahla, zalila vodou a přidala jsem hrášek a kousek kuřecího bujónu v kostce, nakonec před dokončením trochu smetany. Přiznám se, že mi tohle jídlo více chutná z vepřového masa.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Je to moc jedlé, udělám, jen si vyměním maso, vepřové nekonzumuji. Receptík ukládám, díky:)))

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso na smetaně s těstovinami vepřové nudličky s rýží veprove nudlicky recepty hrášek na smetaně vepřové maso na smetaně s těstovinou vepřové maso s hráškem veprove maso na smetane vepřové maso na hrášku vepřové nudličky vepřová kýta na smetaně vepřové nudličky recept vepřové kostky na smetaně vepřové nudličky se smetanou kuřecí nudličky na smetaně vepřový guláš s hráškem vepřové maso na nudličky nudlicky z veproveho masa maso na hrášku vepřový guláš na smetaně recepty vepřové nudličky

Zapomněl/a jsem heslo