Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 220 kJ / 1 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,09 g |
Tuky | 53,94 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 651 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 51,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem si našla na zadní straně balíčku s kořením a lehce jsem si ho upravila.
Jídlo je krásně voňavé, jen pozor! abyste to s novým kořením nepřehnali. Doporučuji držet se receptu.
Mouky se dává tolik, kolik chceme mít omáčky - ke knedlíkům více,...ale nejlepší je jen rozmixovaná zelenina a přidat zakys. smetanu. Krásně v tom vynikne, to propojení chutí.
Zakysanou smetanu používám jihočeskou proto, že se mi v teplých jídlech nesráží.
Jinak zakysanka musí mít pokojovou teplotu! Nebo si ji nejdříve "ohřejeme" přidáním trošky omáčky a pak teprve vlijeme do kastrolu, jinak se nám srazí.
NOVÉ KOŘENÍ je výrazné koření, které se používá v rozumných dávkách do polévek (vývary, zahuštěné-bramboračka,...), smetanových omáček, paštik, k masu hovězímu, skopovému, zvěřině, drůbeži, do rýže a nezbytné je při nakládání hub, zeleniny, okurek. Vhodné je též do těžce stravitelných pokrmů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 9. 2010 07:48
15. 9. 2010 07:38
15. 9. 2010 05:07
15. 9. 2010 04:42
14. 9. 2010 22:20
14. 9. 2010 22:07
14. 9. 2010 22:05
14. 9. 2010 22:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 15 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 7 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
Jak připravit gnocchi. Bramborové italské nočky jsou jemné, chutné a rychle uvařené. Poradíme nejlepší recepty
Verrines, skleničkové dezerty: Vyzkoušejte jemnější verzi dortů a zákusků
Další recepty
Tématické fráze: vepřové nudličky vepřové nudlicky na houbách kuřecí nudličky se zakysanou smetanou vepřová plec na nudličky jídlo se zakysanou smetanou pokrmy se zakysanou smetanou jídla se zakysanou smetanou vepřové nudličky na smetaně jidlo se smetanou pokrmy ze zakysané smetany vepřové maso se zakysanou smetanou vepřové na houbách se zakysanou smetanou jídla se smetanou vepřové se zakysanou smetanou nakládání svíčkové před pečením vepřové nudličky recept vepřové maso na houbách se smetanou vepřové se smetanou jak zahustit smetanou svíčková se zakysanou smetanou
Suroviny: plec vepřová, sůl, pepř bílý mletý, koření nové koření, bobkový list, zelenina kořenová, cibule, olej, máslo, mouka hladká, smetana zakysaná, voda
Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyOY
23 názorů