Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené maso

Pečené maso je velmi vděčné jídlo, které se připraví takřka samo. Vybrat můžete plecko, krkovici, ale podobně lze připravit třeba i libovější bůček. Ať už s knedlíkem, bramborovou kaší nebo třeba jen tak s chlebem, vždy získáte chutnou pečeni.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 75 min

120 min (45 min příprava + 75 min tepelná úprava)

24. 9. 2010 22:35

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie6 469 kJ / 1 546 kcal
Bílkoviny243,63 g
Tuky50,88 g
Vláknina14,14 g
Cholesterol 780 mg
Sodík 620 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy26,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Určitě nemusím připomínat, že maso lze použít i jako "knedlo, vepřo, zelo", výborné je také s houskovým knedlíkem, protože šťáva, která se při pečení vytvoří, je výborná. Také lze použít i jako studené s chlebem, nebo ztuhlou šťávu namazat na chleba jen tak. K tomu okurku, je dobrá večeře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dádule

26. 9. 2010 15:54

Katko,masíčko vypadá a určitě i chutná skvěle.:-pAle taky mi tam není jasný ten peč.papír.?Proč se tam vlastně dává?Používám jej při pečení buchet,ap.,ale u masa to slyším poprvé.:-O

yanull yanull

25. 9. 2010 17:35

Už podle fotek to vypadá na výbornou dobrůtku, proto za ni posílám 13. bodík:-p:yes:

Suvicka Suvicka

25. 9. 2010 17:04

Popletko, pecu to na kousky, protoze se to lepe propece, maso je potom takove opravdu mekoucke a stavnate. V celku to muzes zkusit, ale to uz uvidis sama. Mozna pomuze, kdyz ten kus narezes jakobys chtela delat rizky, ale nedokrajovat, aby zustalo maso vcelku, muzes mezi ne dat cibuli. Konecne, uvidis. ;-)

ivulinka ivulinka

25. 9. 2010 13:36

Suvičko, ted jsi mi připoměla, že u nás pečené masíčko už hodně dlouho nebylo, díky za připomenutí, pěkný recept a fotky taktéž:yes:

misza misza

25. 9. 2010 11:14

Na tom pečícím papíře jsem to ještě nezkoušela:-O Ukládám a příležitostně vyzkouším. Toto jídlo zbožňujeme:-p:yes:

popletko

25. 9. 2010 09:50

Ja bych zkusila upect v celku - myslite ze bych tim nic nezkazila ? Davam bodiky a pustim se do toho :-)) :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

michsamant michsamant

25. 9. 2010 09:00

:-p:yes::yes:

Paprika Paprika

25. 9. 2010 06:19

Pečené maso v troubě mi nikdy moc nešlo.:-( Určitě to zkusím. ;-)

Eliza Eliza

24. 9. 2010 22:54

Jojo ;-), moje úspěšné začátky...:-) Nebylo nic snadnějšího... Ale na druhou stranu - ráda si to vystřihnu i dnes. Paráda. Vždycky si pochutnáme.:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 9. 2010 22:50

Je zajímavý ten postup, že obalíme maso v mouce a taky na vepřové ten pečící papír. Musím to taky tak vyzkoušet, ta šťáva vypadá skvěle:-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečené maso pečené vepřové maso v troube pečené maso v troubě pečené vepřové maso pečené vepřové maso recepty peceni masa pečené maso recept vepřové maso pečené pečené plecko v celku pečené maso recepty pečené maso v celku recept na pečené maso jak dobře upéct vepřové maso maso na pečení pečená masa recepty pečené vepřové maso pečený maso pečene pečení masa v troubě vepřové pečené maso

Suroviny: plecko, sádlo, cibule, česnek, sůl, kmín celý, koření grilovací, mouka hladká

TopRecepty.cz

Pečené maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6Qk