

Pórek zapečený s rýží a uzeným masem
Suroviny
- 60 dkg pórku
- 30 dkg rýže
- rostlinný tuk
- 20 dkg vařeného uzeného masa
- 2 vejce
- 1/4 l mléka
- pepř
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
Dobře očištěné bílé části pórku vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka.
Pokrájíme na kousky.
Uvaříme rýži.
Do vymaštěné zapékací misky narovnáme postupně vrstvy rýže a pórku a pokrájeného uzeného masa.
Vrstvy osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou. Horní vrstva je rýže.
Dáme zapéct do trouby a po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pórek zapečený s rýží a uzeným masem
K receptu nejsou žádné komentáře.