Pórek zapečený s rýží a uzeným masem

Suroviny

60 dkg pórku
30 dkg rýže
rostlinný tuk
20 dkg vařeného uzeného masa
2 vejce
1/4 l mléka
pepř
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očištěné bílé části pórku vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka.

  2. Pokrájíme na kousky.

  3. Uvaříme rýži.

  4. Do vymaštěné zapékací misky narovnáme postupně vrstvy rýže a pórku a pokrájeného uzeného masa.

  5. Vrstvy osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou. Horní vrstva je rýže.

  6. Dáme zapéct do trouby a po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.

Poznámka od kuchařky

Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu Pórek zapečený s rýží a uzeným masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty s rýží recepty z uzeneho masa pečící fazole recepty z uzeneho masa jídla s rýží chlupatá rýže recepty z pórku jídla z porku maso s rýží zapékaná rýže jídlo s rýží recepty s uzeným masem pokrmy z porku co z porku zapekaný porek uzené maso recepty jídla s uzeným masem jidla z uzeneho masa pokrmy s ryzi jídlo s uzeným masem