jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Cibulový chléb

Cibulový chléb
Peču cibulový už moc dlouho, občas i v troubě, jako tento. Jen opět s živým droždím a 2 lžičkama soli, potřený je rozšlehaným vejcem. Úžasně voní.
nahoru
Cibulový chléb Cibulový chléb Cibulový chléb Cibulový chléb Cibulový chléb
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna

Suroviny:

250 ml vlažné vody, 1/2 lžičky octa, 1/4 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 1 cibule (nakrájená a osmahnutá na oleji), 500 gramů hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí (10gramů)

Postup přípravy receptu

Všechny suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme na základní program.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Cibulový chléb"

autor: Zdena z JM
vloženo: 18.11.2013 07:30:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný chlebík Podařil se i ve zdravější verzi 1/2 na 1/2 hladká a celozrnná mouka.Vláčný,voňavý,nadýchaný.

autor: Aniston
vloženo: 20.05.2013 20:53:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je SKVĚLÝ smajliksmajlik jen aspoň celou lžičku soli, ať není chleba planý..ale jinak smajlik LIKE !

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.03.2012 08:57:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Zrovna ho peču a už asi tak po desátý, protože je výbornej, a cibuli i s olejem dávám teplou. Hned jak to osmahnu tak to tam lísknu. Jak to je na ten základní program, tak to nemá předehřátí, tak si myslím, že to tomu akorát prospěje. V návodu u pekárny mám napsnáno, že pokud je vršek chleba propadlý a ne vypouklý, tak je to nejčastěji vinnou velkého množství droždí. Tak třeba zkusit dát trošku míň a nebo stejný množství, ale jinou značku. Já dávám takový to s modrým ptákem smajlik

autor: Alcakv
vloženo: 20.02.2012 13:11:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Alcakv
vloženo: 20.02.2012 13:11:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Z-zuzi
vloženo: 26.01.2012 19:52:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem dělala. Připravila jsem si kvásek ze 3/4 kostky droždí,lžičky cukru a vody. Do pekárny jsem dala mouku,2 lžičky soli,ocet,hotový kvásek a 2 větší osmažené cibule. Zapla jsem program těsto. Po skončení programu jsem udělala bochánek a dala na plech. Nechala jsem ještě 10min a pak dala do vyhřáté trouby na 190´ a pekla asi 45min. Potírala jsem vodou s octem.Dospod jsem dala misku s vodou.
Je výborný!!!smajlik

autor: lenka0
vloženo: 16.01.2012 13:55:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám dotaz, není toho droždí moc? Celý sáček?

autor: Lennniczka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.01.2012 19:14:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem chleba zkoušela přesně dle receptu mám domácí pekárnuod vánoc tak zkouším různé recepty odsud smajlikV pekárně jsem si udělala jen těsto a zbytek jsem dodělala v troubě dala jsem tam tedy jen čtvrt lžičky soli a chléb mi připadal takový nasládlý, chci ho zkusit znovu a doufám, že když dám dvě lžičky soli jak je tu napsáno že chleba bude lepší smajlik a taky přidám více cibulky, jinak na pohled vypadal skvěle smajlik

autor: Ivette (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.11.2011 19:50:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chtěla jsem se zeptat jaká by měla být konzistence těsta...ndělám v pekárně, ale ručně. Děkuji za odpověď

autor: cathleen
vloženo: 06.03.2011 10:30:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jaajo, maximalne 10-14 g, melo by to stacit

autor: Jaaja
vloženo: 05.03.2011 21:32:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolik čerstvého droždí na tento poměr surovin? Děkuji

autor: LÉŇA (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.02.2011 20:08:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už se peče a tak krásně vooniii, tak jsem zvědavá, ale už teď vypadá k nakousnutí...tohle je má premiéra smajlik

autor: Kristý (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.02.2011 10:50:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za recept, chleba se povedl a moc chutnásmajliksmajlik

vloženo: 10.10.2010 09:40:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, dělala jsem podle trošku jiného receptu z časopisu "Pošli recept" 2 hrnky vl. vody, 800g hl. mouky, 4 lžíce mléka, 2 lžičky soli, 2 lžišky kmínu, 3 cibule, 1 kostka droždí, 1 lžička cukru a potírá se vodou s octem. Těsto jsem si udělala v pekárně a upekla na plechu. Nechtěla jsem, aby tady bylo hodně stejných receptů, tak přidávám tady a dovolila jsem si přidat fotky. Chleba nemá chybu!!smajliksmajlik
Jo, ještě ohledně pečení. Těsto tedy v pekárně a pak do hodně vyhřáté trouby na nejvyšší výkon 5 minut. Pak ubereme na 180 a pečeme ještě asi 40-45 min.

autor: spagetka
vloženo: 10.10.2009 12:09:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maskovalucka - Docela se divím, že to neupečeš v pekárně, když ji máš. Já tedy pekárnu nemám, takže udělám tvar veky nebo bochánku a na plechu nechám ještě tak 10 min. Jinak na horkovzduchu peču 30 min. na 190°C, po této době vypnu teplotu a nechám jen zapnutý ventilátor asi na 10min. dojít. Pak vypnu i ventilátor a nechám v troubě. Jinak zásadně dávám do trouby hrnek s vodou a i potírám chleba slanou vodou, ale končím spotíráním asi 15 min. před dopečením, aby nezůstal mokrý.
A tenhle chlebík je vynikajícísmajliksmajliksmajlik Jo a jak píše cathleen - já používám jen čerstvé droždí, nebo kvásek

vloženo: 10.10.2009 11:58:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, prosím o radu, ještě jsem chleba v troubě nepekla. Když mi udělá pekárna toto těsto, pak je asi třeba ještě vytvarovat na vále a jak je třeba nechat dlouho ještě vykynout na vále?
A ještě nakolik stupňů a jak dlouho se chleba peče v horkovzdušné troubě. Díky za odpověď.

autor: tejaja
vloženo: 27.06.2009 17:53:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janka, soli si daj podľa vašej chuti, ja dávam na 1 chlieb 1 zarovnanú kávovú lyžičku. Soľou šetrím, nadbytok soli nie je zdravý.
K tej cibuli : ak si dala droždie na teplú cibuľu a naopak, tak je to možné, ale iba ak si použila čerstvé droždie. Ale ja cibuľu do chleba ( ak robím cibuľový chlieb ) nerestujem na oleji, ale pridám do pekárne narezanú na drobno bez osmahnutia. Chlebík je pekný a chutný.

vloženo: 27.06.2009 17:08:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky, jednou jsem zkusila s tou cibulí a spadl mi. Je to tím, že jsem to nevychladila? Myslím, tu cibuli? Asi jo, žesmajlik

vloženo: 30.04.2009 22:24:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Není té soli málo? Většinou je napsaná lžička a ještě se mi zdá, že je to málo.smajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 24.01.2009 14:04:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jo my taky je výbornej a dostala jsem na něj chut jdu ho udělat.smajlik

autor: kedlubna
vloženo: 24.08.2008 22:13:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dělávám často, i na program sprint, někdy dávám osmahnutou cibuli, někdy čerstvou i s natí.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

cibulový chleba v troubě domací pekárna cibulový chléb recept na cibulový chleba cibulový chleba domácí pekárna cibulový chléb recept cibulový chleb recepty domácí pekárna recepty cibulový chléb cibulovy chleb domaci pekarna recept cibulový chléb chleba cibulový chleba cibulovy recept cibulovy chleb cibulový chléb z pekárny cibuloví chleba cibulovy chleba z domácí pekárny recepty cibulový chléb do pekárny chléb cibulový cibulový chléb z domácí pekárny cibulový chleba z pekárny cibulový chléb do domácí pekárny cibulový chleba v pekárně cibulový chléb pekárna cibulový chleba cibulový chleba recept cibulový chléb z pekárny cibulový chléb v pekárně cibulový chléb do trouby cibulový chleba z domácí pekárny cibulový chlieb recepty cibulový chléb recept na cibulový chléb domácí chléb cibulový cibuloví chleb domácí chleba cibulovy cibulový chleb z domácí pekárny cibulový chleba v domácí pekárně cibulový chleba do trouby cibulový chléb v domácí pekárně cibulový chleba recepty domácí cibulový chléb domaci cibulovy chleba cibulový chléb v troubě




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz