jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Cibulový chléb

Cibulový chléb
Peču cibulový už moc dlouho, občas i v troubě, jako tento. Jen opět s živým droždím a 2 lžičkama soli, potřený je rozšlehaným vejcem. Úžasně voní.
nahoru
Cibulový chléb Cibulový chléb Cibulový chléb Cibulový chléb Cibulový chléb
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna

Suroviny:

250 ml vlažné vody, 1/2 lžičky octa, 1/4 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru, 1 cibule (nakrájená a osmahnutá na oleji), 500 gramů hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí (10gramů)

Postup přípravy receptu

Všechny suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme na základní program.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Cibulový chléb"

autor: Zdena z JM
vloženo: 18.11.2013 07:30:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný chlebík Podařil se i ve zdravější verzi 1/2 na 1/2 hladká a celozrnná mouka.Vláčný,voňavý,nadýchaný.

autor: Aniston
vloženo: 20.05.2013 20:53:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je SKVĚLÝ smajliksmajlik jen aspoň celou lžičku soli, ať není chleba planý..ale jinak smajlik LIKE !

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.03.2012 08:57:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Zrovna ho peču a už asi tak po desátý, protože je výbornej, a cibuli i s olejem dávám teplou. Hned jak to osmahnu tak to tam lísknu. Jak to je na ten základní program, tak to nemá předehřátí, tak si myslím, že to tomu akorát prospěje. V návodu u pekárny mám napsnáno, že pokud je vršek chleba propadlý a ne vypouklý, tak je to nejčastěji vinnou velkého množství droždí. Tak třeba zkusit dát trošku míň a nebo stejný množství, ale jinou značku. Já dávám takový to s modrým ptákem smajlik

autor: Alcakv
vloženo: 20.02.2012 13:11:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Alcakv
vloženo: 20.02.2012 13:11:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Z-zuzi
vloženo: 26.01.2012 19:52:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem dělala. Připravila jsem si kvásek ze 3/4 kostky droždí,lžičky cukru a vody. Do pekárny jsem dala mouku,2 lžičky soli,ocet,hotový kvásek a 2 větší osmažené cibule. Zapla jsem program těsto. Po skončení programu jsem udělala bochánek a dala na plech. Nechala jsem ještě 10min a pak dala do vyhřáté trouby na 190´ a pekla asi 45min. Potírala jsem vodou s octem.Dospod jsem dala misku s vodou.
Je výborný!!!smajlik

autor: lenka0
vloženo: 16.01.2012 13:55:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám dotaz, není toho droždí moc? Celý sáček?

autor: Lennniczka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.01.2012 19:14:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem chleba zkoušela přesně dle receptu mám domácí pekárnuod vánoc tak zkouším různé recepty odsud smajlikV pekárně jsem si udělala jen těsto a zbytek jsem dodělala v troubě dala jsem tam tedy jen čtvrt lžičky soli a chléb mi připadal takový nasládlý, chci ho zkusit znovu a doufám, že když dám dvě lžičky soli jak je tu napsáno že chleba bude lepší smajlik a taky přidám více cibulky, jinak na pohled vypadal skvěle smajlik

autor: Ivette (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.11.2011 19:50:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chtěla jsem se zeptat jaká by měla být konzistence těsta...ndělám v pekárně, ale ručně. Děkuji za odpověď

autor: cathleen
vloženo: 06.03.2011 10:30:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jaajo, maximalne 10-14 g, melo by to stacit

autor: Jaaja
vloženo: 05.03.2011 21:32:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolik čerstvého droždí na tento poměr surovin? Děkuji

autor: LÉŇA (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.02.2011 20:08:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už se peče a tak krásně vooniii, tak jsem zvědavá, ale už teď vypadá k nakousnutí...tohle je má premiéra smajlik

autor: Kristý (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.02.2011 10:50:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za recept, chleba se povedl a moc chutnásmajliksmajlik

vloženo: 10.10.2010 09:40:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, dělala jsem podle trošku jiného receptu z časopisu "Pošli recept" 2 hrnky vl. vody, 800g hl. mouky, 4 lžíce mléka, 2 lžičky soli, 2 lžišky kmínu, 3 cibule, 1 kostka droždí, 1 lžička cukru a potírá se vodou s octem. Těsto jsem si udělala v pekárně a upekla na plechu. Nechtěla jsem, aby tady bylo hodně stejných receptů, tak přidávám tady a dovolila jsem si přidat fotky. Chleba nemá chybu!!smajliksmajlik
Jo, ještě ohledně pečení. Těsto tedy v pekárně a pak do hodně vyhřáté trouby na nejvyšší výkon 5 minut. Pak ubereme na 180 a pečeme ještě asi 40-45 min.

autor: spagetka
vloženo: 10.10.2009 12:09:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maskovalucka - Docela se divím, že to neupečeš v pekárně, když ji máš. Já tedy pekárnu nemám, takže udělám tvar veky nebo bochánku a na plechu nechám ještě tak 10 min. Jinak na horkovzduchu peču 30 min. na 190°C, po této době vypnu teplotu a nechám jen zapnutý ventilátor asi na 10min. dojít. Pak vypnu i ventilátor a nechám v troubě. Jinak zásadně dávám do trouby hrnek s vodou a i potírám chleba slanou vodou, ale končím spotíráním asi 15 min. před dopečením, aby nezůstal mokrý.
A tenhle chlebík je vynikajícísmajliksmajliksmajlik Jo a jak píše cathleen - já používám jen čerstvé droždí, nebo kvásek

vloženo: 10.10.2009 11:58:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, prosím o radu, ještě jsem chleba v troubě nepekla. Když mi udělá pekárna toto těsto, pak je asi třeba ještě vytvarovat na vále a jak je třeba nechat dlouho ještě vykynout na vále?
A ještě nakolik stupňů a jak dlouho se chleba peče v horkovzdušné troubě. Díky za odpověď.

autor: tejaja
vloženo: 27.06.2009 17:53:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janka, soli si daj podľa vašej chuti, ja dávam na 1 chlieb 1 zarovnanú kávovú lyžičku. Soľou šetrím, nadbytok soli nie je zdravý.
K tej cibuli : ak si dala droždie na teplú cibuľu a naopak, tak je to možné, ale iba ak si použila čerstvé droždie. Ale ja cibuľu do chleba ( ak robím cibuľový chlieb ) nerestujem na oleji, ale pridám do pekárne narezanú na drobno bez osmahnutia. Chlebík je pekný a chutný.

vloženo: 27.06.2009 17:08:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky, jednou jsem zkusila s tou cibulí a spadl mi. Je to tím, že jsem to nevychladila? Myslím, tu cibuli? Asi jo, žesmajlik

vloženo: 30.04.2009 22:24:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Není té soli málo? Většinou je napsaná lžička a ještě se mi zdá, že je to málo.smajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 24.01.2009 14:04:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jo my taky je výbornej a dostala jsem na něj chut jdu ho udělat.smajlik

autor: kedlubna
vloženo: 24.08.2008 22:13:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dělávám často, i na program sprint, někdy dávám osmahnutou cibuli, někdy čerstvou i s natí.


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

cibulový chléb do trouby cibulový chleb z domácí pekárny cibulový chleba do trouby cibulový chleba v troubě domácí pekárna recepty cibulový chléb cibuloví chleba cibuloví chleb cibulový chléb v pekárně cibulovy chleb domaci pekarna cibulový chléb do pekárny chléb cibulový cibulový chléb z pekárny cibulový chleba domaci cibulovy chleba cibulový chleb recepty chleba cibulový cibulovy chleb cibulový chleba v pekárně recept na cibulový chléb chleba cibulovy recept cibulový chléb pekárna cibulový chléb recept cibulový chléb do domácí pekárny domací pekárna cibulový chléb cibulový chleba domácí pekárna cibulovy chleba z domácí pekárny recepty cibulový chléb v domácí pekárně domácí cibulový chléb cibulový chleba v domácí pekárně cibulový chleba recept recept na cibulový chleba domácí chleba cibulovy cibulový chléb z domácí pekárny cibulový chleba recepty cibulový chleba z pekárny recept cibulový chléb recepty cibulový chléb domácí chléb cibulový cibulový chléb v troubě cibulový chleba z domácí pekárny cibulový chléb z pekárny cibulový chlieb




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz