Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 554 kJ /
1 327 kcal
Bílkoviny57,31 g
Tuky42,24 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 322 mg
Sodík 2,97 g
Sůl7,69 g
Sacharidy174,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko a olej. Vzniklou směs přidáme do mísy a zaděláme těsto. Sýr nakrájíme na malé kostky, pár si jich dáme stranou a zbytek zapracujeme do těsta. Krok 2: Na pomoučněném vále vytvarujeme bochníček, navrch dáme zbylé kostičky sýra a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C cca 45 minut. Můžeme obměňovat podle chuti, já jsem ještě přidala sušená rajčata a špetku chilli.

Zveřejněno 21. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wDq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wDq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Včera jsem pekla.. a nejvíce spokojení. Chlebik byl výborný a ještě než úplně vychladl byl snězen :-) :-);-)

KaAmulii: moc děkuji:-), už jsem ho docela dlouho nedělala, budu muset napravit, taky nám moc chutná;-)

Právě jsem ho ochutnala... je výborný!!! :) Moc děkuji za recept! :) :yes:

magdalenka: snad bude chutnat:-) škoda, škoda, že není fotka, kdepak máš foťák, no ? ;-):-)). Díky za vyzkoušení;-)

Pred chviličkou som chlebík vytiahla z rúry. Trochu som to prehnala s provensálskym korením, napriek tomu chutí zaujímavo. Zvlášť tie syrové "oká" sú zaujímavé a netradičné. Foto nemám, takže iba bod.

Cervous: děkuji za vyzkoušení i připomenutí, už jsem ho taky dlouho nedělala a mám radost, že vám chutnal;-):-)

Když jsem tenhle receptík četla tak jsem slintala jak psi pana Pavlova. Zkusila jsem, upekla, zmizel během hodiny takže jsem druhý den pekla další. Veliké díky za takovou mňamku.;-)

suzannko, jsem moc ráda, že se napodruhé povedl. Já jsem si včera psala s Aničkou SZ a ty brambory mě taky napadly, že teď, v nových, je hodně vody a těsto bylo moc řídké a bochníček se " rozjel ". Děkuju za Tvé komentáře. :-K

Aničko, přijde mi, že chlebík už v troubě nenaskočí, nebo jen úplně nepatrně, takže jak si ho před vložením do trouby uplácáš, takový ho vytáhneš;-) Možná to chtělo vytvarovat spíš vyšší "šišku". Jinak mě nic nenapadá:-8
Ještě mě napadlo, že tentokrát jsem to vejce s ostatními ingrediencemi šlehala elektrickým šlehačem. Možná i díky tomu to má pórovitější konzistenci... Jo a použila jsem jednu lžíci mléka a dvě lžíce bílého vína (měla jsem tokajské).

Včera odpoledne jsem ho pekla podruhé. První pokus nic moc, měla jsem ho hrozně mokrý. Asi jsem použila moc velké brambory nebo málo pekla, nevím.
Tentokrát jsem dala brambory opravdu malé, z bylinek použila čerstvou bazalku, sušený tymián, oregáno, rozmarýn a špetku chilli. Přidala jsem i sušená rajčátka:-p Sýry jsem zkombinovala ty, co jsem našla v lednici - uzený Eidam, ementaler Boryna, Madeland a Eidam 45%. Musím říct, že chlebík byl moc dobrý, jen na mě málo slaný. Tak jsem si trošku přisolila už ukrojený krajíček:-8 Vzhledově byl úplně stejný, jako má Maris na obrázku, i ty sýrové "puchýře" byly stejné:-p Jen bohužel nemám fotku, tak přidávám aspoň bod:-K

Maris;-)odpoledne jsem dopekla:-)chuťově velice dobré:-p+:yes:jen potřebuji poradit,konečný vzhled nebyl jako máš na obrázku,spíš taková vypouklejší placka:-OCo jsem udělala špatně:-8:-?

:yes::yes:+10

Ten vypadá úžasně!!:-OMnam!:-p Bodík pro tebe!!:-K:yes:

Lucasinko - udělala jsi mi velkou radost tím, že vám chutnalo a krásnými fotkami. Moc, moc děkuju:-K:-K:-)

Maris...ja nemam slov. Tenhle chlebik je naprosto luxusni. Jednoduchy, levny, uzasny....nedala jsem bylinky, protoze jsem pouzila cesnekovo-bylinkovy syr a protoze jsem nemela vinko, dala jsem mleko (jak je v receptiku). Pritel mi oznamil, ze jsem si na sebe usila bic, protoze tuhle uzasnou zalezitost by mel rad casteji :-D:-K Posilam osmy bodik a velke, ale skutecne velke DIKY :-K

Lucasinko - dej vědět, jak chutnalo a doufám, že přidáš fotečku. Budu se těšit;-):-)

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
sýrový chléb, pečení chleba v pekárně, nejlepší chleba z domácí pekárny, pečení chleba v domácí pekárně recepty, syrovy chleba, nejlepší recepty na pečení chleba v domácí pekárně, recepty na pečení chleba v domácí pekárně, recept na chleba v domácí pekárně, šumavský chléb z domácí pekárny, recepty domácí pekárna, směs na chleba do pekárny, francouzký chléb, nejlepší chléb z domácí pekárny, sýrový chleb recept, domácí chléb bez pekárny, domácí chléb z pekárny, francouský chleba, recept na pečení chleba v domácí pekárně, pečení chleba v domácí pekárně, recept chleba

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, brambory, mléko, olej olivový, sýr tvrdý, vejce, hořčice kremžská, sůl, pepř mletý, tymián, rozmarýn

Přidat fotografie receptu