Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

maris Kuchařka: maris

Slané pečivo 24 názorů

Suroviny

180 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
3 středně velké brambory (oloupané, nahrubo nastrouhané, syrové)
3 lžíce mléka (nebo bílého vína)
1 lžíce olivového oleje
100 g tvrdého sýra (např. Eidam, Čedar, Ementál)
1 vejce
1 lžíce kremžské hořčice
1/2 lžičky soli
hrubě mletý pepř
tymián
rozmarýn (bylinky - jak kdo má rád, nejlépe čerstvé, ale mohou být i sušené)
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko a olej. Vzniklou směs přidáme do mísy a zaděláme těsto. Sýr nakrájíme na malé kostky, pár si jich dáme stranou a zbytek zapracujeme do těsta.

  2. Na pomoučněném vále vytvarujeme bochníček, navrch dáme zbylé kostičky sýra a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C cca 45 minut. Můžeme obměňovat podle chuti, já jsem ještě přidala sušená rajčata a špetku chilli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 228 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny

  • maris maris(autorka receptu)

    KaAmulii: moc děkuji:-), už jsem ho docela dlouho nedělala, budu muset napravit, taky nám moc chutná;-)

    Odpovědět

  • KaAmulii KaAmulii

    Včera jsem pekla.. a nejvíce spokojení. Chlebik byl výborný a ještě než úplně vychladl byl snězen :-) :-);-)

    Odpovědět

  • AnneK AnneK(neregistrovaný)

    Právě jsem ho ochutnala... je výborný!!! :) Moc děkuji za recept! :) :yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    magdalenka: snad bude chutnat:-) škoda, škoda, že není fotka, kdepak máš foťák, no ? ;-):-)). Díky za vyzkoušení;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pred chviličkou som chlebík vytiahla z rúry. Trochu som to prehnala s provensálskym korením, napriek tomu chutí zaujímavo. Zvlášť tie syrové "oká" sú zaujímavé a netradičné. Foto nemám, takže iba bod.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Cervous: děkuji za vyzkoušení i připomenutí, už jsem ho taky dlouho nedělala a mám radost, že vám chutnal;-):-)

    Odpovědět

  • Cervous Cervous

    Když jsem tenhle receptík četla tak jsem slintala jak psi pana Pavlova. Zkusila jsem, upekla, zmizel během hodiny takže jsem druhý den pekla další. Veliké díky za takovou mňamku.;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    suzannko, jsem moc ráda, že se napodruhé povedl. Já jsem si včera psala s Aničkou SZ a ty brambory mě taky napadly, že teď, v nových, je hodně vody a těsto bylo moc řídké a bochníček se " rozjel ". Děkuju za Tvé komentáře. :-K

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Aničko, přijde mi, že chlebík už v troubě nenaskočí, nebo jen úplně nepatrně, takže jak si ho před vložením do trouby uplácáš, takový ho vytáhneš;-) Možná to chtělo vytvarovat spíš vyšší "šišku". Jinak mě nic nenapadá:-8
    Ještě mě napadlo, že tentokrát jsem to vejce s ostatními ingrediencemi šlehala elektrickým šlehačem. Možná i díky tomu to má pórovitější konzistenci... Jo a použila jsem jednu lžíci mléka a dvě lžíce bílého vína (měla jsem tokajské).

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Včera odpoledne jsem ho pekla podruhé. První pokus nic moc, měla jsem ho hrozně mokrý. Asi jsem použila moc velké brambory nebo málo pekla, nevím.
    Tentokrát jsem dala brambory opravdu malé, z bylinek použila čerstvou bazalku, sušený tymián, oregáno, rozmarýn a špetku chilli. Přidala jsem i sušená rajčátka:-p Sýry jsem zkombinovala ty, co jsem našla v lednici - uzený Eidam, ementaler Boryna, Madeland a Eidam 45%. Musím říct, že chlebík byl moc dobrý, jen na mě málo slaný. Tak jsem si trošku přisolila už ukrojený krajíček:-8 Vzhledově byl úplně stejný, jako má Maris na obrázku, i ty sýrové "puchýře" byly stejné:-p Jen bohužel nemám fotku, tak přidávám aspoň bod:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maris;-)odpoledne jsem dopekla:-)chuťově velice dobré:-p+:yes:jen potřebuji poradit,konečný vzhled nebyl jako máš na obrázku,spíš taková vypouklejší placka:-OCo jsem udělala špatně:-8:-?

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • olca spickova olca spickova

    Ten vypadá úžasně!!:-OMnam!:-p Bodík pro tebe!!:-K:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Lucasinko - udělala jsi mi velkou radost tím, že vám chutnalo a krásnými fotkami. Moc, moc děkuju:-K:-K:-)

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Maris...ja nemam slov. Tenhle chlebik je naprosto luxusni. Jednoduchy, levny, uzasny....nedala jsem bylinky, protoze jsem pouzila cesnekovo-bylinkovy syr a protoze jsem nemela vinko, dala jsem mleko (jak je v receptiku). Pritel mi oznamil, ze jsem si na sebe usila bic, protoze tuhle uzasnou zalezitost by mel rad casteji :-D:-K Posilam osmy bodik a velke, ale skutecne velke DIKY :-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: sýrový chléb pečení chleba v pekárně nejlepší chleba z domácí pekárny pečení chleba v domácí pekárně recepty syrovy chleba nejlepší recepty na pečení chleba v domácí pekárně recepty na pečení chleba v domácí pekárně recept na chleba v domácí pekárně šumavský chléb z domácí pekárny recepty domácí pekárna směs na chleba do pekárny francouzký chléb nejlepší chléb z domácí pekárny sýrový chleb recept domácí chléb bez pekárny domácí chléb z pekárny francouský chleba recept na pečení chleba v domácí pekárně pečení chleba v domácí pekárně recept chleba

Zapomněl/a jsem heslo