

Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny
Suroviny
- 180 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 středně velké brambory (oloupané, nahrubo nastrouhané, syrové)
- 3 lžíce mléka (nebo bílého vína)
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g tvrdého sýra (např. Eidam, Čedar, Ementál)
- 1 vejce
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1/2 lžičky soli
- hrubě mletý pepř
- tymián
- rozmarýn (bylinky - jak kdo má rád, nejlépe čerstvé, ale mohou být i sušené)
Postup přípravy receptu
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko a olej. Vzniklou směs přidáme do mísy a zaděláme těsto. Sýr nakrájíme na malé kostky, pár si jich dáme stranou a zbytek zapracujeme do těsta.
Na pomoučněném vále vytvarujeme bochníček, navrch dáme zbylé kostičky sýra a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C cca 45 minut. Můžeme obměňovat podle chuti, já jsem ještě přidala sušená rajčata a špetku chilli.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny
-
KaAmulii: moc děkuji
, už jsem ho docela dlouho nedělala, budu muset napravit, taky nám moc chutná
-
Včera jsem pekla.. a nejvíce spokojení. Chlebik byl výborný a ještě než úplně vychladl byl snězen
-
Právě jsem ho ochutnala... je výborný!!! :) Moc děkuji za recept! :)
-
magdalenka: snad bude chutnat
škoda, škoda, že není fotka, kdepak máš foťák, no ?
. Díky za vyzkoušení
-
Pred chviličkou som chlebík vytiahla z rúry. Trochu som to prehnala s provensálskym korením, napriek tomu chutí zaujímavo. Zvlášť tie syrové "oká" sú zaujímavé a netradičné. Foto nemám, takže iba bod.
-
Cervous: děkuji za vyzkoušení i připomenutí, už jsem ho taky dlouho nedělala a mám radost, že vám chutnal
-
Když jsem tenhle receptík četla tak jsem slintala jak psi pana Pavlova. Zkusila jsem, upekla, zmizel během hodiny takže jsem druhý den pekla další. Veliké díky za takovou mňamku.
-
suzannko, jsem moc ráda, že se napodruhé povedl. Já jsem si včera psala s Aničkou SZ a ty brambory mě taky napadly, že teď, v nových, je hodně vody a těsto bylo moc řídké a bochníček se " rozjel ". Děkuju za Tvé komentáře.
-
Aničko, přijde mi, že chlebík už v troubě nenaskočí, nebo jen úplně nepatrně, takže jak si ho před vložením do trouby uplácáš, takový ho vytáhneš
Možná to chtělo vytvarovat spíš vyšší "šišku". Jinak mě nic nenapadá
Ještě mě napadlo, že tentokrát jsem to vejce s ostatními ingrediencemi šlehala elektrickým šlehačem. Možná i díky tomu to má pórovitější konzistenci... Jo a použila jsem jednu lžíci mléka a dvě lžíce bílého vína (měla jsem tokajské). -
Včera odpoledne jsem ho pekla podruhé. První pokus nic moc, měla jsem ho hrozně mokrý. Asi jsem použila moc velké brambory nebo málo pekla, nevím.
Tentokrát jsem dala brambory opravdu malé, z bylinek použila čerstvou bazalku, sušený tymián, oregáno, rozmarýn a špetku chilli. Přidala jsem i sušená rajčátkaSýry jsem zkombinovala ty, co jsem našla v lednici - uzený Eidam, ementaler Boryna, Madeland a Eidam 45%. Musím říct, že chlebík byl moc dobrý, jen na mě málo slaný. Tak jsem si trošku přisolila už ukrojený krajíček
Vzhledově byl úplně stejný, jako má Maris na obrázku, i ty sýrové "puchýře" byly stejné
Jen bohužel nemám fotku, tak přidávám aspoň bod
-
Maris
odpoledne jsem dopekla
chuťově velice dobré
+
jen potřebuji poradit,konečný vzhled nebyl jako máš na obrázku,spíš taková vypouklejší placka
Co jsem udělala špatně
-
+10
-
Ten vypadá úžasně!!
Mnam!
Bodík pro tebe!!
-
Lucasinko - udělala jsi mi velkou radost tím, že vám chutnalo a krásnými fotkami. Moc, moc děkuju
-
Maris...ja nemam slov. Tenhle chlebik je naprosto luxusni. Jednoduchy, levny, uzasny....nedala jsem bylinky, protoze jsem pouzila cesnekovo-bylinkovy syr a protoze jsem nemela vinko, dala jsem mleko (jak je v receptiku). Pritel mi oznamil, ze jsem si na sebe usila bic, protoze tuhle uzasnou zalezitost by mel rad casteji
Posilam osmy bodik a velke, ale skutecne velke DIKY