jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Tortilla moučná

Tortilla moučná
nahoru
Tortilla moučná Tortilla moučná Tortilla moučná
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatní

Suroviny:

2 šálky hladké mouky, 1 lžička soli, asi 50 g sádla, 0,5 šálku vlažné vody

Postup přípravy receptu

Na válu smícháme mouku, sůl a sádlo. Za postupného přilévání vody uhněteme tuhé těsto. Těsto musí být hladké. Můžeme jej dále zpracovávat okamžitě, nebo jej uložit na 24 hodin v mikroténovém sáčku do lednice. Při dalším zpracování by však mělo mít pokojovou teplotu.
Těsto rozdělíme na 10 až 12 kousků a na pomoučeném válu jej rozválíme na tenké placky, které opečeme na rozpálené suché litinové plotně, cca 30 sekund z každé strany.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
14 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Tortilla moučná"

autor: aja.g
vloženo: 05.04.2014 15:03:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající těsto, perfektně se s ním pracuje, výborné, za chvilinku usmažené Tortilly.smajlik

autor: ViR (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.01.2014 03:09:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A:Se sádlem je to asi o chlup lepší, ale dá se jak máslo, tak i chuťově a "pachově" neutrální olej (třeba panenský olivový není dobrý nápad).

Jinak já si celkem běžně dělám třeba jen 1 (slovy jednu smajlik ) tortillu, když nestihnu koupit pečivo, nebo když dojde. A je to všechno jen variace na téma... 50 g mouky, 5 - 10 g sádla, cca 1g soli 30 ml(g)vroucí vody. mouku se solí a sádlem dám do běžného hlubokého talíře, zaleji vroucí (!) vodou. Napřed trochu rozpatlám lžící nebo vidličkou, tak po čtvrt až půl minutě (docela rychle to chladne) to už jde bez problémů propracovat rukou a je to jen příjemně teplé...

Udělám z toho kuličku,na linku položím mikroténovou fólii (třeba sáček), na ní tu kuličku a zase fólii a rozmáčknu tu kuličku těsta do co nejtenčí placky dnem kastrolu. Podle tuhosti těsta (není vždy úplně 100% stejné) pak případně ještě tu placku prsty roztáhnu do požadované velikosti - viděl jsem v istruktážním videu, jak to dělají v jižní Americe domorodkyně smajlik. mezitím už rozehřívám normální teflonku (odhad tak na 200°C), na které to prostě opeču tak říkajíc od oka (řekl bych 10 - 15 s. po každé straně). A je hotovo. Celé to netrvá víc, jak nějakých 5 minut. Což je méně, než kdybych si skočil do sámošky pro dva rohlíky, kterým tak jedna takováto tortilla odpovídá.smajlik

autor: A (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.01.2014 20:03:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkoušel jsem to s máslem místo sádla, protože jsem zrovna sádlo doma neměl a dalo se to. Věřím, že se sádlem to bude super.

autor: hannyy
vloženo: 24.11.2013 12:25:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super rychlé a hlavně chutné, jen těch dvanáct placek se mi moc nedařilo, byly malé smajlik díky za recept a posílám bod

autor: eeeeeeeeee (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.07.2013 15:00:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborný receptsmajlik akorát že z polovičního množství mám jen 4kssmajlik a smažím na klasické palačinkové pánvi,takže myslím že jsou tenké dostsmajlik

autor: miguell (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.06.2013 01:03:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jo a ještě samo , že best je litina , ale udělat je jasně můžete i na teflonce sklokeramice atd. z toho se už tak nestřílí ale před podáváním (ohřívat) zrovna tak , takže zapomeńte na mikrovlny z toho se střílí smajlikto samé při zapékání do trouby , do grilu ne mikro !

autor: miguell (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.06.2013 00:51:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj tak tohle je ten skutečně správný recept přímo , jak je dělají Mexičani pročítal jsem pár dotazů odp. č 1 - tortilly jsou pšeničné i kukuřičné a č.2 - lámou se proto , že je dlouho pečete (spíš sušíte) - skladovat se dají v igelitu v lednici cca.týden - převod 1 kg mouky - 500g sádla - důležitá je ta voda musí být vlažná - po upečení rozložit pak na sebe naskládat asi po 20 ti , otočit a ještě jednou poskládat do vlhké utěrky a potom do igelitu , pokud nějaké zbudou smajlik a musí to fungovat - ohřát znovu na plotně před podáváním

autor: Andrea (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2012 19:12:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc dobré! Dělala jsem je z poloviční porce a dala jsem víc mouky, protože se mi to hodně lepilo (ale možná jsem předtím nechtěně dala víc vody - čtvrt hrnku se špatně odhaduje...). Smažila jsem je na pánvi na palačinky a před podáváním uložila do igelitového pytlíku.

autor: JudyVa (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.11.2012 09:49:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JudyVa:
Omlouvám se, nevím proč to vynechalo písmenko "r". Pochopitelně "do kastrolu".....

autor: JudyVa (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.11.2012 09:47:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šárka:
Upečené tortilly skládám do kastolu, každou pomašluji sádlem (tak jako třeba bramborové placky - lokše). Kastol přiklopím pokličkou. Placky tím teplem provlhnou a jsou krásně vláčné. Případně je ještě v kastole všechny otočím.

autor: Bobos
vloženo: 13.09.2012 11:58:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak musím říct,že recept bezva,vše se spojilo,nic nedrobilo,jen má šikovnost při válení ploacek je na nic-ne ne udělat tenoučkou,natož kulatou smajlik tortilku!!! ale i ty šišatý byly mňamkoznísmajlik,jen se po první várce zaprášilo.Děkuji za tento receptík,jsi šikulka!jo,jen jsem je dávala pak na talíř,potřela mašlovačkou jen vodou a dala to celé do igelitky.Jedna tortilka byla víc ve středu upečenásmajlik,tak se málem zlomila,ale tu jsem ještě jednou potřela a počkám,až zvlhnesmajlik

autor: Tessi (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.09.2012 16:22:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu dobrý recept z kterého byla tortilla jak má být je v těch podobných receptech domácí pšeničné tortilly,je tam přesné množství surovin, čili se nedá nic zkazit a když se po upečení daly mezi utěrku, kterou jsem měla trochu vlhkou, tak zůstaly měkké a nelámaly sesmajlikvyzkoušejte, určitě neprohloupítesmajlik

autor: Šárka (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.08.2012 20:35:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, nevím čím to je, ale mě se ta placka zdá divná, ( vím že sem jí asi udělala špatně, ale nwm co sem dělala špatně) je taková že se mi láme, a po usmažení není vůbec bílá ale taková průsvitně hnědá, ale smažím tak jak to tady máte.. Vážně nevím, prosím poraďte mi. Připomínám, že poměr surovina postup sedí!!! smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: já a zase já (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.08.2012 20:33:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikAhoj, nevím čím to je, ale mě se ta placka zdá divná, ( vím že sem jí asi udělala špatně, ale nwm co sem dělala špatně) je taková že se mi láme, a po usmažení není vůbec bílá ale taková průsvitně hnědá, ale smažím tak jak to tady máte.. Vážně nevím, prosím poraďte mi. Připomínám, že poměr surovina postup sedí!!! smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: M (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.08.2012 17:14:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nerozumím jedné věci a to je, že když vaříte podle tohoto receptu, tak každej tu píše jinej výsledek (někdo super, někdo hrůza)...

autor: jarundaj
vloženo: 17.07.2012 19:11:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkuji za recept, vnuci tortilly milují, ale ty co se prodávají jsou dost drahé a hlavně nejsou čerstvé.Vařím nejraději jen ze základních potravin, abych se vyhnula chemii. Dnes jsem je dělala poprvé, dala jsem napůl sádlo a olivový olej, náplň kuřecí maso na kari a spousta zeleniny,a kluci to ohodnotili: babi, luxus!

autor: nikca (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.07.2012 11:14:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den můžu se zeptat jestli ta placku chutná podobně jako ta kupovaná i kdž ta kupovaná je z kukuřičné mouky ?

autor: Pavlína (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.06.2012 14:02:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Povedly se na poprvé smajliksmajlik určitě jsem je nedělala naposled smajlika nelámala se ani jedna smajlik

autor: Misa (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.03.2012 10:05:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept je opravdu skvělý, povedlo se na první pokus :o) akorát jsem místo obyč. mouky dala celozrnou nebo grahamovou, aby to bylo dietnější :o)Smažila jsem na sucho na teflonové pánvi, na keramické se to připalovalo. A opravdu stačí pár sekund smažit,jakmile se začnou dělat bubliny, ihned obrátit a smažit z druhé strany. Za pár minutek máte plno chutných tortil! :o)

autor: káča (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.03.2012 18:03:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu se zeptat - to sádlo v pevném stavu nebo rozpustit? Díky

autor: marta (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.02.2012 09:48:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.toprecepty.cz/recept/1538-tortilla-mouc...Tento recept je super. Na jiných stránkách si stěžují, že se jim tortila láme. Podle mě to nejsou kuchaři, nebo někdo kdo doma běžně nevaří. Jediný fígl je v tom, že se nechá těsto uležet, nebo se po upečení nechá zvlhnout v sáčk a pod. Už moje babička mě učila, že když upeču koláč mám ho přikrýt mokrou utěrkou, aby zvlhnul. A nemusí v něm být ani mnoho tuku. Podotýkám, že i když nemám pec jako měla moje babička, která na tom pekla lokše(bramborová placka z vařených brambor), dělala jsem je (tortilly) na sklokeramice a v pohodě. Jen ji musím pořádně očistit, ale to naše babky dělaly taky a ještě musely přikládat. Nám stačí otočit knoflíkem. Tak mnoho zdarusmajlik

autor: Hani (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.02.2012 20:17:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu mít dotaz? Po usmažení když jsem chtěla tortillu zatočit, tak se mi zlomila. Udělala jsem těsto moc tenké? Všechno jsem dala podle receptu smajliksmajlik

autor: Speedy (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.02.2012 16:52:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

toto je nejlepsi recept na tortillu :) :) :) :)

autor: Terka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.09.2011 18:33:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super recept, poměry odpovídájí, těsto vláčné a dobře se zpracovává smajliksmajlik

autor: kyry (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.05.2011 19:27:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sheperc : tak tam toho sadla dej min smajlik

autor: PP (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.04.2011 14:34:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teprve budu zkoušet, ale už jsem pekla podle jiných rectpů (bez sádla) a vždy po upečení namažu mašlovačkou - voda či olej s česnekem, krásně zvláční (tady asi spíš vodu, v receptu je sádlo).

autor: Sheperc (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2011 07:43:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

MOC MOC SÁDLA smajlik

autor: Dornysek
vloženo: 06.01.2011 19:26:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nevím proč, ale nebylo to ono. Dělala jsem to přesně podle receptu a první dvě se mi po vychladnutí úplně rozsypaly... a chuť, byla taková zvláštní, nevím čím to bylo...

autor: hamus
vloženo: 12.12.2010 09:52:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za recept,dříve jsem je dělala s olejem,ale nebylo to ono.
Sádlo,je sádlo. Na teflonové pánvi je také dělám. Moje máma takto na sucho dělává bramborové placky(vařené brambory) a potom se potírají jemně máslem nebo sádlem,já je ráda s máslem a povidly.

autor: mouka
vloženo: 21.09.2010 19:25:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik nejde to

autor: Betyna
vloženo: 13.08.2010 18:27:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

50g sádla = padesát gramů na dva šálky mouky není moc vždyť je to jen kousek...

autor: witek (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2010 12:56:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nevím zda jeto jen můj problém ale není tam nějak moc sádla?? a nešlo by třeba něčím nahradit??

autor: aleš (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.07.2010 12:13:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super testo...nadherne xse s nim pracuje...placky jsou na povrchu křehké a vevnitř vláčné....davam 100 bodousmajliksmajliksmajlik

autor: Majk (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.03.2010 13:19:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jakej objem má asi jeden šálek?

autor: Kvetka (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.01.2010 18:26:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mnohokrat dekuji vsem za vysvetlenismajlik

autor: zizala
vloženo: 19.01.2010 15:32:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Litinová plotna je přídavné zařízení k plynovému sporáku, pokládá se navrch a nahrazuje starý tál, jaký býval u kamen. Teflonová pánev udělá skoro stejnou službusmajlik

autor: anete
vloženo: 19.01.2010 14:49:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já to dělala na teflonce.smajlik

autor: Kvetka (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.01.2010 14:20:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

muzu se zeptat sucha litinova plotna znamena teflonovou pánev?omlouvam se za svoji neznalost

autor: anete
vloženo: 19.01.2010 12:24:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná,jednoduchá, dovoluji si přidat fotku.smajlik

autor: dm (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.11.2009 09:47:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlikje to dobrysmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

kebab v tortile recept recept na tortilly příprava tortily tortila recept tortily recept psenicna tortila recept na tortilu těsto na tortily recepty placky tortila.cz pšeničná tortila recept testo na tortilu tortilla recepty recept na tortili domácí tortilla recepty tortilly výroba tortily těsto na tortillu dresing na tortilu jak zabalit tortilu tortila recepty tortila těsto tortilla těsto výroba tortilly recept na tortily tortila kukuřičná tortila moucne placky tortilly recept testo na tortili tortilla recept tortilla výroba tortil tortilla recept recept na tortillu recepty tortilla kukuřičná tortila recept recept tortila těsto tortila tortili tortilla recept tortily tortilla wraps




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz