Tortilla moučná
Lehký oběd nebo večeře ve stylu pikantní mexické kuchyně? Na to rozhodně potřebujete tortillu! Křehké placky se dají běžně koupit, ale domácí jsou prostě lepší a navíc je jejich příprava opravdu snadná.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 454 kJ / 2 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,50 g |
Tuky | 59,50 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 365,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 10. 2023 11:54
Prosím kolik gramů je šálek?Děkuji.
20. 11. 2017 21:43
Martinečka: Prosím, sádlo rozehřáté?
15. 7. 2016 15:55
Vynikajicí Doporučuji všem vyzkoušet
13. 4. 2015 15:57
Pridavam 15. bodika!
13. 4. 2015 15:56
Tak jsem to take konecne vyzkousela ...super testo, mnamky tortillas!
Pridala jsem fotecku. Tu zeleznou panev (26cm) jsem koupila za pouhych $1,99 v Goodvillu, uz asi pred 6 lety a delam na ni vsechno mozne jak na sporaku, tak v troube ...steaky, ryby a dokonce na ni pecu i Apple Pie, Pizzu, ta panev je proste k nezaplaceni.
Diky za receptik!
Pridala jsem fotecku. Tu zeleznou panev (26cm) jsem koupila za pouhych $1,99 v Goodvillu, uz asi pred 6 lety a delam na ni vsechno mozne jak na sporaku, tak v troube ...steaky, ryby a dokonce na ni pecu i Apple Pie, Pizzu, ta panev je proste k nezaplaceni.
Diky za receptik!
23. 1. 2015 18:46
Děkuji za radu těsto je super už patří do mé kuchařky :)
5. 4. 2014 15:03
Vynikající těsto, perfektně se s ním pracuje, výborné, za chvilinku usmažené Tortilly.
27. 1. 2014 04:09
A:Se sádlem je to asi o chlup lepší, ale dá se jak máslo, tak i chuťově a "pachově" neutrální olej (třeba panenský olivový není dobrý nápad).
Jinak já si celkem běžně dělám třeba jen 1 (slovy jednu ) tortillu, když nestihnu koupit pečivo, nebo když dojde. A je to všechno jen variace na téma... 50 g mouky, 5 - 10 g sádla, cca 1g soli 30 ml(g)vroucí vody. mouku se solí a sádlem dám do běžného hlubokého talíře, zaleji vroucí (!) vodou. Napřed trochu rozpatlám lžící nebo vidličkou, tak po čtvrt až půl minutě (docela rychle to chladne) to už jde bez problémů propracovat rukou a je to jen příjemně teplé...
Udělám z toho kuličku,na linku položím mikroténovou fólii (třeba sáček), na ní tu kuličku a zase fólii a rozmáčknu tu kuličku těsta do co nejtenčí placky dnem kastrolu. Podle tuhosti těsta (není vždy úplně 100% stejné) pak případně ještě tu placku prsty roztáhnu do požadované velikosti - viděl jsem v istruktážním videu, jak to dělají v jižní Americe domorodkyně . mezitím už rozehřívám normální teflonku (odhad tak na 200°C), na které to prostě opeču tak říkajíc od oka (řekl bych 10 - 15 s. po každé straně). A je hotovo. Celé to netrvá víc, jak nějakých 5 minut. Což je méně, než kdybych si skočil do sámošky pro dva rohlíky, kterým tak jedna takováto tortilla odpovídá.
Jinak já si celkem běžně dělám třeba jen 1 (slovy jednu ) tortillu, když nestihnu koupit pečivo, nebo když dojde. A je to všechno jen variace na téma... 50 g mouky, 5 - 10 g sádla, cca 1g soli 30 ml(g)vroucí vody. mouku se solí a sádlem dám do běžného hlubokého talíře, zaleji vroucí (!) vodou. Napřed trochu rozpatlám lžící nebo vidličkou, tak po čtvrt až půl minutě (docela rychle to chladne) to už jde bez problémů propracovat rukou a je to jen příjemně teplé...
Udělám z toho kuličku,na linku položím mikroténovou fólii (třeba sáček), na ní tu kuličku a zase fólii a rozmáčknu tu kuličku těsta do co nejtenčí placky dnem kastrolu. Podle tuhosti těsta (není vždy úplně 100% stejné) pak případně ještě tu placku prsty roztáhnu do požadované velikosti - viděl jsem v istruktážním videu, jak to dělají v jižní Americe domorodkyně . mezitím už rozehřívám normální teflonku (odhad tak na 200°C), na které to prostě opeču tak říkajíc od oka (řekl bych 10 - 15 s. po každé straně). A je hotovo. Celé to netrvá víc, jak nějakých 5 minut. Což je méně, než kdybych si skočil do sámošky pro dva rohlíky, kterým tak jedna takováto tortilla odpovídá.
16. 1. 2014 21:03
Zkoušel jsem to s máslem místo sádla, protože jsem zrovna sádlo doma neměl a dalo se to. Věřím, že se sádlem to bude super.
24. 11. 2013 13:25
Super rychlé a hlavně chutné, jen těch dvanáct placek se mi moc nedařilo, byly malé díky za recept a posílám bod
19. 7. 2013 15:00
výborný recept akorát že z polovičního množství mám jen 4ks a smažím na klasické palačinkové pánvi,takže myslím že jsou tenké dost
15. 6. 2013 01:03
jo a ještě samo , že best je litina , ale udělat je jasně můžete i na teflonce sklokeramice atd. z toho se už tak nestřílí ale před podáváním (ohřívat) zrovna tak , takže zapomeńte na mikrovlny z toho se střílí to samé při zapékání do trouby , do grilu ne mikro !
15. 6. 2013 00:51
Ahoj tak tohle je ten skutečně správný recept přímo , jak je dělají Mexičani pročítal jsem pár dotazů odp. č 1 - tortilly jsou pšeničné i kukuřičné a č.2 - lámou se proto , že je dlouho pečete (spíš sušíte) - skladovat se dají v igelitu v lednici cca.týden - převod 1 kg mouky - 500g sádla - důležitá je ta voda musí být vlažná - po upečení rozložit pak na sebe naskládat asi po 20 ti , otočit a ještě jednou poskládat do vlhké utěrky a potom do igelitu , pokud nějaké zbudou a musí to fungovat - ohřát znovu na plotně před podáváním
5. 12. 2012 20:12
Moc dobré! Dělala jsem je z poloviční porce a dala jsem víc mouky, protože se mi to hodně lepilo (ale možná jsem předtím nechtěně dala víc vody - čtvrt hrnku se špatně odhaduje...). Smažila jsem je na pánvi na palačinky a před podáváním uložila do igelitového pytlíku.
10. 11. 2012 10:49
JudyVa:
Omlouvám se, nevím proč to vynechalo písmenko "r". Pochopitelně "do kastrolu".....
Omlouvám se, nevím proč to vynechalo písmenko "r". Pochopitelně "do kastrolu".....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 7 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 11 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sirup z květů černého bezu
Mishishe1 uvařila před 7 minutami
Vepřová plec na hořčici
harvel uvařil před 22 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 4 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 4 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 4 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 6 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nachystat tortillu tak, aby si strávník pochutnal, nevyžaduje mnoho zručnosti. Podle návodu to zvládnou i úplní začátečníci
Mexická kuchyně dala světu perfektní plněné placky quesadillas. Takhle jednoduše se dělají
Jak upéct domácí tortilly. Nejoblíbenější recepty na chlebové placky z pšeničné a kukuřičné mouky
Další recepty
Tématické fráze: tortila recept tortilla recept tortilla tortilla recept tortila recept tortilla tortilla recepty tortilla těsto kukuřičná tortila recept tortilly recept moucne placky tortila těsto tortila recepty recepty tortilla tortilla wraps výroba domací tortilly kukuřičné tortily recept recept na tortillu kukuřičná tortilla recept tortilla recept na těsto
Suroviny: mouka hladká, sůl, sádlo, voda
Tortilla moučná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Vl
46 názorů