Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čabajská klobása - "Csabai kolbász"

Čím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším majstrštykem.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min bez uzení

300 min (300 min příprava, bez uzení)

5. 11. 2010 12:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie52 050 kJ / 12 440 kcal
Bílkoviny2 010,07 g
Tuky426,79 g
Vláknina41,23 g
Cholesterol 6,50 g
Sodík 114,13 g
Sůl280,00 g
Sacharidy123,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: našla som na madarskom webe o zabíjačkách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danka

12. 6. 2012 12:10

to ma velmi zaujima, ta historia o cabajke. vies najst viacej informacii? Ja som v Australii a je tu zima tak chcem skusit urobit klobasy. A nasla som tuto informacii. ... zaujimave....
:-O

cloud01

9. 1. 2012 22:41

Mike:Tvůj recept zní daleko věrohodněji než původní,ale rád bych se zeptal,jestli 20dkg soli na 10kg masa stačí,přijde mi to málo?
Chci se do toho pustit,a nevím.
Dík za radu. Michal.

Mike

12. 12. 2011 05:11

Cabajku alebo Cabiansku klobasu nezacali robit Madari,preto aj recept z madarskeho webu nemusi byt akuratny. .Bekessku Cabu zalozili v r 1718 Slovaci z Novohradu a oni aj zacali vyrabat znamu klobasu.Prava cabajka neobsahuje cukor a nesmie sa pouzivat cierne korenie.
Tu je original recept : Na 10kg masa...20dkg sladkej papriky,5dkg palivej papriky,20dkg soli,3dkg cesnaku a 2dkg mletej rasce.Ja ich udim na studenom dyme 2-3 dni(zalezi na hrubke klobas),bukove alebo dubove drevo.Je to nebicko v papulke a vydrzi mi bez chladnicky niekolko mesiacov.O tyzden ich budem robit tak mozno pridam aj foto a kompletny postup.

evaebertova

20. 2. 2011 06:29

Vyskúšali sme ich na tohtoročnej zabíjačke, klobásky sa ujali aj v ostatnej rodine a známych pre vynikajúcu chuť. Majú tak veľký úspech, že musíme každému, kto ochutnal, poskytnúť aj recept, podľa ktorého už robia "čabajku" další a další. Dakujeme.:-p:yes:

citromail

19. 2. 2011 02:04

Docela bych souhlasil, ale jednu fintu mám: česneku prolisuji tak 150g na toto množství klobás, a přes noc ho dám do zavařovačky a zaliju vodou aby se dorána vyluhoval. Do klobás nedávám dužinu, jen tu vyluhovanou šťávu, stalo se mi jednou, že ta dužina česneku tomu dala takovou divnou chuť, a od té doby to dělám takto, ta přibližně decka vody se pěkně vstřebá do klobás. Po naplnění je ještě nechám viset na tyči před uzením tak 2-3 dny.
A máš plusový bod! (Plussz pontot kaptál!):-D:-D:-))

Vlado

10. 1. 2011 21:23

Vyskúšal som tento recept a je úplné skvelý klobásky mali obrovský úspech , len som si upravil recept a to tak že som dal 40 g červenej papriky sladkej a 40 g červenej papriky pálivej. A bolo to tak akurát. :-):yes:

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

6. 11. 2010 08:06

Pajaska, dakujem:-))prosím, až budeš čabajku robiť, prilož foto:-Odakujem.

Pajaska Pajaska

5. 11. 2010 12:53

Čabajku máme rádi a dokonce někde mám na ní recept.Aspoň ho nemusím hledat.:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí čabajská klobása čabajka recept domácí čabajka recept na pravou čabajku čabajská klobása domácí výroba recept na cabajskou klobasu recept na čabajku domaci cabajka recept recept na cabajky domácí čabajky recept na domácí maďarské klobásy madarska cabajka recept prava madarska cabajka domácí slovenské klobásy cabajka klobásy recepty recept na domácí slovenské klobásy čabajky recept maďarské klobásy čabajky recept na klobásy

Suroviny: plec vepřová, kmín mletý, sůl, rychlosůl, cukr moučkový, pepř mletý, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá

TopRecepty.cz

Čabajská klobása - "Csabai kolbász"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZG5