Moučník hrk, hrk
Tento recept nese zvláštní název, ale nejedná se o žádnou exotiku. Buchta hrk hrk je vlastně jednoduché lité těsto se šlehačkou a mandarinkami. Moučník je lehký, osvěžující a nejlépe chutná druhý den, kdy korpus nasaje vláčnost z krému.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 203 kJ / 3 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,27 g |
Tuky | 145,87 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 378 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 574,88 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 4. 2009 09:27
Dělala jsem včera, ale ve výsledku ten krém moc ztuhlý nebyl i když jsem to dala do lednice. Nevím jak velké jsou malé plechovky mandarinek a 1 šlehačka taky může být různá...asi jsem jí dala moc a mandarinek hodně ....Můžete mi někdo poradit? Jinak na chuť je moc moc dobrý
1. 4. 2009 13:48
Ja jsem to udělala porvé tak se mi povdl celá naše rodina si pochutnala. A když jsem podruhé udělala s kompotem jahodovým tak ten se mi tak nepovedl.myslím že to bude temi jahodama.
31. 3. 2009 10:48
Dobrou chuť.
5. 2. 2009 15:03
jo tak tohle je skvělý moučník velice rychlý a jednoduchý u nás moc oblíbený
3. 2. 2009 01:02
Přesně tak to dělám a které jste ještě nejedly tento moučník, určitě nebojte zkusit.
2. 2. 2009 19:52
Potřebovala jsem něco rychlého, Dagmar mi to přípomněla, fotečka nebyla, tak to bylo jasné
2. 2. 2009 16:10
www.toprecepty.cz/smajlici/10.gif
Já tento krém dělám jen s ovocem,dám do pohárů, vším možným ozdobím a je to bomba. Nemusí být ani korpus je to rychlé a dobré rychlé pohoštění když přijde nečekaná návštěva.
Já tento krém dělám jen s ovocem,dám do pohárů, vším možným ozdobím a je to bomba. Nemusí být ani korpus je to rychlé a dobré rychlé pohoštění když přijde nečekaná návštěva.
29. 1. 2009 19:08
Jani do té sklenice dáš oba ty mandarinkové kompoty CELÉ,i s těmi mandarinkami a ten pudink jen PRÁŠEK- ten to právě s tím ztužovačem zahustí. Fakt něco skvělého.Já mám doma stále v pohotovosti korpus,mandarinkové a meruňkové kompoty a šlehačku, pro strýčka příhodu, co kdyby....
29. 1. 2009 18:39
Díky, no, koukám, jak puk, vypadá to skvěle, jako recept, ale právě tady bych uvítala foto
29. 1. 2009 18:36
Jani, ten puding je nevařený. Je to i v receptu, že se tam nedává normální pudingový prášek, ale ten "bez vaření", nejlepší je Dr. Oetker - CrémeOlé.
29. 1. 2009 18:32
Jo a ten pudink- uvařený? Nebo jen sypký?
29. 1. 2009 18:31
Já si to vůbec nějak neumím představit. To jako dáte šlehačku se šťávou s mandarinek do sklenky, zaštěrkáte s ní a to zhoustne? Jo a ten stužovač. No, to budu fakt muset zkusit, ale asi bych to šlehala pro jistotu šlehačem
29. 1. 2009 17:15
tenhle dezert dělám, když máme nečekanou návštěvu a když mám doma koupený korpus, je to fofr. V uzavřené sklenici 10 x protřepu šlehačku,ztužovač,pudinkový prášek bez vaření a 2 malé mandarinkové kompoty i se šťávou dohromady. Vznikne suprkrém.Moc dobrý dezert,dělám dost často a dávám bodíka
14. 12. 2008 20:31
tato buchta je opravdu vynikající. vždycky se po ní jen zapráší.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 1 hodinou
Placičky s kopřivami
Přidáno před 4 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 9 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 1 hodinou
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 1 hodinou
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 2 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 4 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 4 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 5 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
Proč předehřívat troubu před pečením moučníků? A jak péct různá těsta
Další recepty
Tématické fráze: moučník hrk hrk koláč hrk hrk moučník s mandarinkami hrk hrk hrk hrk hrk hrk krém hrk hrk koláč zákusek hrk hrk buchta drc drc buchta hrk hrk hrk hrk dort hrk hrk recepty hrk hrk moučník dort hrk hrk moučník hrk-hrk hrk hrk buchta recepty hrk hrk moucniky hrk hrk moučník hrk koláč hrk-hrk dezert hrk hrk
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, mandarinky, šlehačka trvanlivá, ztužovač smetany, pudink vanilkový, čokoláda
Moučník hrk, hrk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BA
29 názorů