Moučník Figaro
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 626 kJ / 5 647 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,42 g |
Tuky | 275,27 g |
Vláknina | 40,70 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 690 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 664,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj- Lidové recepty, paní Katka Zajíčková.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2012 17:38
bystrouska: no, já to taky nevím, je to podle toho zdroje, jak uvádím, tak jsem to nechtěla měnit. Moc děkuji za foto!!
30. 9. 2012 17:33
bystrouska: no, že po jeho konzumaci ti bude do zpěvu... Fííígarooo
30. 9. 2012 17:31
Nevím, proč se moučník jmenuje zrovna Figaro, ale nic na tom nemění, že jsou to výbotrné řezy a další možnost ke zpracování jablíček. Dávám bod a přidala jsem také nějak fotky.
29. 10. 2011 22:14
Arween: díky, to jsem ráda.
29. 10. 2011 21:29
Bylo to složitější, ale stálo to za to. Napoprvé jako Pája a je moc dobrý. +19
2. 5. 2010 16:18
+15
13. 3. 2010 19:48
Jani, když jsem odeslala svůj předchozí komentář, tak jsem taky začala přemýšlet nad polevou. Já právě nedávám polevu, ale těsně před dopečením buchty, na těsto rozetřu vyšlehaný sníh ze 4 - 6 bílků. Pochopitelně oslazený - 170 g krupicového cukru. Ale to je již jiný moučník. Víš, mně se nedaří přenášení máslových, křehkých těst. Proto raději vrchní těsta strouhám. Ale tohle těsto je pěkně vychlazené, takže při válení a přenášení by nemněl být problém. Vyzkouším a uvidím.
13. 3. 2010 18:38
Sodovka no, myslela jsem, že to tak udělám, ale jak by pak vypadala ta čokoláda?
13. 3. 2010 16:04
Dělám podobný moučník. Do těsta přidávám ještě nastrouhanou citrónovou kůru. Citrónová kůra a rum dávají těstu znamenitou chuť. Horní těsto neválím. Dám ho trochu zmrazit a pak nastrouhám na větším „slzičkovým“ struhadle. Je to raz-dva a bez velké námahy. Jani, posílám + 13.
13. 3. 2010 14:01
mardosa tak ať se zadaří a pokud ano, čekám fotku!!
13. 3. 2010 13:38
Teda to musí být super!!!!!Co nejdříve vyzkouším.Dávám bodíka.Musím koupit jablka a hned udělám.
13. 3. 2010 10:16
teda ten by bodol teraz
13. 3. 2010 10:14
Děkuji za bodíky. Po ránu jsem ukrojila příteli ke kávě a prý je ještě pepší, než včera, tak ikdyž mi fakt dal zabrat, musím pochválit paní Zajíčkovou za dobrý recept, který byl mimochodem ohodnocen, jako recept měsíce
13. 3. 2010 09:14
krása
13. 3. 2010 07:50
Hmm, tak to je krása!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 10 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 14 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 2 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 11 minutami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 43 minutami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 45 minutami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 1 hodinou
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 2 hodinami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 2 hodinami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 3 hodinami
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Další recepty
Tématické fráze: figaro řezy rezy figaro moučník z hery moucniky z hery čokoláda na vaření figaro dezert figaro buchta figaro moučníky z hery recept a foto moučník mesice čokoláda figaro figaro rezy recept moucnik ze 4 bilku figaro.cz moučnik raz dva fifaro řezy jablečný dezert figaro figaro buchta s tvarohem kakao figaro dezert figaro recept figaro buchta
Suroviny: mouka hrubá, tuk hera, žloutek, voda, cukr vanilkový, rum, prášek do pečiva, poleva čokoládová, cukr moučkový, mléko, šťáva citronová, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kakao, jablko, ořechy mleté, bílek
Moučník Figaro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x68n
23 názorů