Troubovatá bramboračka
Suroviny
Porce: 2 litry
Nutriční hodnoty
Energie | 3 124 kJ / 747 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,80 g |
Tuky | 35,31 g |
Vláknina | 26,41 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 83,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Polévka chutná jako několik dnů odleželá, přitom je čerstvě uvařená. Kromě prvotního "rozjezdu" na plotýnce ji dál už nemusíte nikterak hlídat.
Tento způsob vaření má mnoho výhod. Namátkou vybírám 2.
1. V troubě je ještě dost místa a podobným způsobem lze dělat i další pokrmy. Chcete-li udělat kompletní menu, klikněte na autora "od trouby", nebo rovnou na recept "Vepřové plátky s jablky"Doba přípravy je obdobná.
2. Tento příklad je smyšlený a podobnost s některými žijícími lidmi je čistě náhodná.
Tedy: Mistr kuchař si podle receptu připraví ráno troubovatou bramboračku. V osm ráno si uvědomí, ze už má vlastně uvařeno a co teď? Obvolá pár kamarádů a pozve je do restaurace, která otvírá alespoň v 10. Tam je s nadšením "ohromí", jak s tím vařením skvěle vydupal a ještě si doma nasbírá plusové body. Po spoustě dotazů (a piv) zjistí, že už jsou, tak nějak, tři odpoledne. Zodpovědně a bez výčitek svědomí vyrazí za svými strávníky.(Výčitky svědomí se po pátém pivu už negenerují.) Trochu ho zaskočí, že za tu chvilinku jeho nepřítomnosti,se atmosféra doma vyvinula výrazně v jeho neprospěch. Však neváhat. Vratkým, ale rychlým krokem donést polévku na stůl, naběračkou se trefit alespoň do talíře a? Už první ochutnání je zcela odzbrojující. Pak jen důsledně dodržet, že u jídla se nemluví a je vyhráno. Rozhodně se nedoporučuje, v tuto chvíli: Například, ptát se dcery, kdy že to včera vlastně přišla domů. Ještě vydržet pár dnů dobromyslného popichování, jako třeba: A v kolik teda budeme jíst příště? Atp. Po pár dnech se rodinná pohoda rozfofruje zas na nejvyšší obrátky.
Poučení z příběhu: Pokud polévka zůstane v troubě ze závažných důvodů déle, (o nějakou tu hodinku,) její kvalita neutrpí. Spíš naopak.
No nevím jestli zrovna tohle byl nejlepší příklad co by vás přesvědčil. Nicméně:
Přeji dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2014 09:47
Omlouvám se za svou zpozdilost, že jsem nepamatoval při psaní receptu na kuchařky, co nemají po přestěhování ještě zapojený plyn. Další recepty budou už i ve verzích zohledňují tuto neprávem přehlíženou skupinu.
Samozřejmě očekávám stejné nároky od kuchařek mající zlobivé děti a jsou permanentně bez vařeček, neb jsou přeraženy o ty andílky. A jiných dalších skupin.
Gratuluji k novému bydlení a přeji brzké zapojení plynu.
11. 1. 2014 10:18
7. 3. 2011 08:53
Budu rád když kdokoli vyzkouší a vězte, že u masových vývarů je to zušlechtění chuti mnohem markantnější. Mnohem delší je však i ten čas.
5. 3. 2011 13:41
5. 3. 2011 11:56
5. 3. 2011 10:57
5. 3. 2011 10:06
Jo já taky. Tady ta finta spočívá v tom čase. Ten se tu jakoby transformuje do chuti.
Dělám třeba slepičí polévku. Umím ji za 2 hod a dělám ji i 9 hod. V prvním případě je reakce. "Dík bylo to dobrý." V druhém případě je reakce: "To snad není možný. Jak jsi to udělal?"
"Á vo vo votom to je."
5. 3. 2011 10:04
od trouby mě bavíííí
5. 3. 2011 09:36
5. 3. 2011 09:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 6 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 32 sekundami
Nadýchaný hrnečkový perník
káťa uvařila před 29 minutami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Krize uvařila před 41 minutami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 53 minutami
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 1 hodinou
Křenová omáčka
paprika1000 uvařil před 1 hodinou
Cibulové bagetky
lizamzizalku uvařila před 1 hodinou
Královské rohlíky
lizamzizalku uvařila před 1 hodinou
Tvarohová rychlovka
Klarson uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Jak dlouho lze uchovat maso v mrazáku? To záleží na druhu masa, poradíme vám
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrné suroviny i jedno překvapení
Další recepty
Tématické fráze: bramboračka kuchařka pro dceru bramboračka s hlívou ústřičnou kucharka pro dceru bramboracka bramboračka s hlívou recept na špí bramboračka z hlívou ústřičnou menu domů bramboračka bramboračka pro dceru bramboračka kuchařka pro dceru recepty bramboracka menu domu da se udelat bramboracka bez hub www menu menu domu. cz bramboracka bramboračka co dům dal menu domů recepty bramboracka menu domů polevky bramboračka
Suroviny: máslo, mouka hladká, cibule, brambory, mrkev, celer, petržel, kmín celý, majoránka, česnek, rajče, sůl, voda, houby sušené
Troubovatá bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lvvl
10 názorů