Kapr po šumavsku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 154 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,44 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Autorem receptu je pan Bedřich Hála z Klánovic.Recept pod stejným názvem je v Receptáři vydaném v r.1992.
Pan Hála dodává, že stejným způsobem se může připravovat candát, štika , bolen či lín.Možná by se mohl použít i pangasius.
Je to jednoduchá a rychlá úprava. Kapra podle tohoto receptu děláme často.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 1. 2019 14:21
Vynikající úprava ryby. Zkoušela jsem z obyčejného filé z tresky, dala více cibule, dusila asi trochu déle, zelenina trošku zkaramelizovala, ale rozhodně to bylo ku prospěchu. Až zase navštívíme sádky, připravím z kapra. Dávám zasloužený bod a děkuji za další znamenitý recept M.
28. 3. 2011 15:33
Fantom - Však já si nestěžuji Proto se rád toulám, když zabere ryba....fajn.....když ne, tak se nic neděje....nesedím doma, dumám jak na ně, co jim dát....změnit rybám jídelníček?....dát jim kolínko, napařený rohlík?.... nebo chtějí něco masitého? ..... jsem venku, toulám se kolem vody a je mi fajn
28. 3. 2011 15:14
Jiri V.:Jirko ale ten relax za to stojí
28. 3. 2011 12:31
to je mňamka
28. 3. 2011 07:36
To vypadá moc pěkněhezký receptík,jak budu moci hned vyzkouším,já ryby moc ráda+1
28. 3. 2011 07:10
Fantom - ano, na lovu jsem byl.....v mrazáku.
Bez legrace, byl jsem v sobotu na Odře. Jeden jelec, ten byl vrácen vodě. Jinak jen nesekatelná popotažení.
Bez legrace, byl jsem v sobotu na Odře. Jeden jelec, ten byl vrácen vodě. Jinak jen nesekatelná popotažení.
27. 3. 2011 22:05
Jiri V.: Jirko pěknej kapr, byl jsi na lovu?+
27. 3. 2011 20:09
27. 3. 2011 19:44
27. 3. 2011 19:43
Super recept,ryby máme rádi,určitě vyzkouším
27. 3. 2011 18:38
Jano, máš pravdu. Na tři porce stačilo míň másla. Obvykle dáváme víc než půlku kapříka a i více zeleniny. Pak je ta půlka másla akorát.
27. 3. 2011 18:34
Vypadá to krásně a lehounce,jen si dát k tomu čerstvý chlebík a baštitNo nic,syn musí vyrazit na ryby
27. 3. 2011 18:32
Jirko, tak tomu říkám vařit dietně a dobře Ikdyž to máslo, no, tak bych asi ubrala
27. 3. 2011 18:26
výborně to vypadá,ryby milujememoc hezký recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
jankohrasko uvařila před 35 minutami
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
lucisnice uvařila před 53 minutami
Buchta z jogurtu
VACLAVKA123 uvařila před 1 hodinou
Čína wok s jasmínovou rýží
Alca. uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 2 hodinami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 2 hodinami
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 3 hodinami
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Kapr na modro: Co se za tímto nezvyklým názvem skrývá a jak rybu na modro připravit
Jak udělat výborné kapustové karbanátky? Připravíme je z čerstvé kapusty, která je k dispozici i v chladném období
Další recepty
Tématické fráze: kapr obalený v mouce kapr dietně kapr v mouce jak upravit kapra bolen recepty kapr recepty bolen recept recept na kapra obaleny kapr jak obalit kapra recepty na úpravu kapra kapr na mouce kapr obalený v mouce a paprice jednoduche recepty na kapra uprava kapra kapr obaleny v paprice kapr recept recepty bolen recepty z kapra jak dietně upravit kapra
Suroviny: kapr, máslo, paprika, cibule, rajče, sůl, mouka hladká, paprika sušená sladká
Kapr po šumavsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwN5
14 názorů