Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hebká hustá čokoládová poleva

Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty a zákusky budou vypadat dokonale.

Hodnocení receptu je 5,0 (84×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 494 kJ /
1 552 kcal
Bílkoviny17,40 g
Tuky113,40 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 93 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy107,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavíme. Krok 2: Vmícháme nastrouhanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Krok 3: Necháme zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá, jen zhoustne. Krok 4: Buď na roštu, nebo dáme kolem upečeného korpusu mantinel z alobalu a poléváme dezerty. Pak nakláněním polevu rozlléváme rovnoměrně po celé ploše. Krok 5: Následně necháme v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 1. 4. 2011

Poznámka autorky srettka

Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie. Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.

vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:

http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady...

na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz

http://www.dekordort.cz/product/patchwork-vytlacov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hebká hustá čokoládová poleva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rElp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hebká hustá čokoládová poleva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rElp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (83)

Moc se omlouvám za komentář níže, patří k jinému receptu. Jinak tuto polevu doporučuji, je moc dobrá, dělám často :yes:

Supeeer, je skvělá :yes:

moc se mi líbí, povedla se a byla moc fajn:yes:

To je pecka! :-) Už nikdy neudělám jinou polevu!! Mňam.

Tak. . . konečně vyzkoušena a musím říct, že je opravdu skvělá. Blbec jsem se nepodívala na kelímek šlehačky, že má jen 200 ml a čokoláda na vaření, tak tam ty gramy nejsou vůbec (vzala jsem váhu a zvážila, bylo to 150 g). Takže obojího málo, ale musím říct, že na polití perníku od Bibinky to stačilo. Díky za skvělý recept! :yes::-K

ja tuto polevu robím už pár rokov a je super :yes::-p

Taky jsem měla problém s hustotou, pořád řídké!! :-//Tak jsem otočila poměr surovin a je to super!!! :-))

Musím se zastat Kunínské smetany, používám ji mimo jiné i na tuhle polevu a je vždycky perfektní. Nechávám ji chladnout asi 1-1,5h., když se nechá zchladnout moc, je už pak zase tuhá a nerozlije se, musí se rozetřít a jsou na ní vidět tahy.. Asi se musí prostě přesně dodržet ten postup..? Nevim, ale taky mám pár receptů, kde všichni píšou, jak jim to jde, a mě to prostě nejde:-D

nicky292: Kunínská smetana mi dělá vždycky takovýhle věci... já nevím čím to je, ale ani v polevách a ani v krémech mi smetana z kunína nefunguje, kupuji tu obyčejnou nejlevnější v lidlu a ta mi funguje... Te si smetanu sbírám z čerstvého mléka z farmy a ta je bezkonkurenční...

nicky292:tak to je fakt zvláštní:-/a kakao jsi nezapomněla? i ten sled ingrediencí? ona neztuhne úplně, jako klasická poleva z čokošky. jinak vážně nevím, čím to, že tě mrška takhle zlobí:-S

srettka:Kupuji smetanu kunín 30%, a hořkou čokoládu orion. Nyní je to dva dni, co je buchta v lednici a čokoláda má konzistenci jako hustší med...já opravdu nevím. Mohlo by mít na to vliv, že jsem smetanu třeba málo povařila?

nicky292:co jsi použila za čokoládu? nechala jsi to zchladnout? chladnutím to pěkně zahoustne.S jakou jsi použila smetanu? Zkus příště s vyšším podílem tuku, nejlépe 33%.
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran:-)

nicky292:záleží na kvalitě kakaa a čokolády

Dělala jsem tuto polevu již podruhé a pokaždé se stejným efektem...:-(( i po vychladnutí je stále příliš tekutá a z prostředku korpusu mi steče všechna do krajů plechu, kde je korpus vždy nepatrně nižší než uprostřed. Vrstava uprostřed je pak téměř průsvitná.
Nevím, kde je chyba.

Luxusni zalezitost, rekla bych perfekttni. Pouzila jsem ji jiz nekolikrat a timto Ti dekuji, je to opravdova dobrota.

Tématické fráze:
čokoládová poleva se smetanou, cokoladova poleva ze smetany, cokoladova poleva ze slehacky, poleva ze šlehačky a čokolády, nejlepsi cokoladova poleva, poleva z hořké čokolády, poleva ze šlehačky, čokoládová poleva, tekutá čokoládová poleva, poleva z cokolady a smetany, čokoládová poleva z čokolády, mekka cokoladova poleva, čokoládová poleva na buchtu, čokoládová poleva měkká, poleva ze smetany a cokolady, čokoládová poleva z hořké čokolády, ganache poleva, poleva ze smetany, cokoladova poleva smetana, čokoládová poleva tekutá

Suroviny:
smetana ke šlehání, kakao hořké, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu