Tiramisu do skla
Tradiční italský dezert u nás rychle zdomácněl. Nejčastěji se podává jako dort nebo řezy. Pro snadnější servírování si ho můžete připravit ve sklence, kde vynikne jeho barevné vrstvení.
Suroviny pro 5 kusů
5 kusů
5 sklínek na stopce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,06 g |
Tuky | 0,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud děláme pro děti, kávu a whisky nahradíme kakaem z Granka.
Opět fofr dezert pro návštěvu, jako tečka po grilovačce.
Podotýkám, že mascarpone jsme zkoušeli a nechutná nám. (vysvětlení pro ortodoxní vyznavače originálního tiramisu)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 6. 2011 11:11
chocolate:i prd velebnosti,jen to smícháš,hrcneš to do pulitru,na vrch nějaký plod z ráje a je vymalováno
a fotky...to mě nakazily eliza,ivulinka a jim podobné, že si s tím ráda pohraju..takže to né jáá, to moje Schauma...takže pust to naplno...můj gastroúčes to vydržííí
a fotky...to mě nakazily eliza,ivulinka a jim podobné, že si s tím ráda pohraju..takže to né jáá, to moje Schauma...takže pust to naplno...můj gastroúčes to vydržííí
5. 6. 2011 10:59
Srettulko, holka jedna šikovná, pokušitelko, takové šikovné ručičky a talent pro prezentaci jídla bych chtěla mít.+11
5. 6. 2011 10:55
Nádhera
5. 6. 2011 10:54
+10Príma receptVím,že jsou to stránky o vaření a pečeníale nejde nepochválit fotky
5. 6. 2011 10:09
Teda, to je zase inspirace..takhle asi na topkách nezhubnu
5. 6. 2011 09:23
Ráda vyzkouším s korpusem Do sklínek dělám, zdá se mi to hezčí, než porcování velkého kusu
5. 6. 2011 09:20
Di:
5. 6. 2011 09:17
To musím vyzkoušet, já asi nikdy nezhubnu...
5. 6. 2011 09:04
Vypadá to nádherně Taky dělávám do sklenic, zbytky korpusů nemívám , používám piškoty, tresť dávám mandlovou a z alkoholu rum. Tiramisu dělávám i v dia verzi http://www.toprecepty.cz/recept/1776-tiramisu---di...
Je to za bodík
Je to za bodík
5. 6. 2011 08:57
spagetka:
Spagetko, poradit mi můžeš, ale obávám se, že to nepadne na úrodnou půdu. Nevím, co znamená rozklikni si svůj komentář a nevidím nikde UPRAVIT. Jsem bohužel počítačový polovzdělanec nebo možná jen čtvrtvzdělanec. Díky.
Spagetko, poradit mi můžeš, ale obávám se, že to nepadne na úrodnou půdu. Nevím, co znamená rozklikni si svůj komentář a nevidím nikde UPRAVIT. Jsem bohužel počítačový polovzdělanec nebo možná jen čtvrtvzdělanec. Díky.
5. 6. 2011 08:54
srettka:
Přesně tak. Tiramisu dělám už spoustu let a zpočátku jsem používala tvaroh a syrová vajíčka, ale taky se jich bojím, zvláště v létě. Když se objevila česká varianta, zkusila jsem jí a byla spokojená. Já se tak trošku vždycky směju nad tím požadavkem "pravých" repcetů, protože v mnoha případech kdo ví, co bylo dříve, zda vejce či slepice. Snad jenom Sacher má ten svůj původní recept uchovaný, ale někde v trezoru a nikdo nám ho neukáže, co?
Přesně tak. Tiramisu dělám už spoustu let a zpočátku jsem používala tvaroh a syrová vajíčka, ale taky se jich bojím, zvláště v létě. Když se objevila česká varianta, zkusila jsem jí a byla spokojená. Já se tak trošku vždycky směju nad tím požadavkem "pravých" repcetů, protože v mnoha případech kdo ví, co bylo dříve, zda vejce či slepice. Snad jenom Sacher má ten svůj původní recept uchovaný, ale někde v trezoru a nikdo nám ho neukáže, co?
5. 6. 2011 08:41
Taky dělávám pomazánkové tiramisu,chutná nám. Komu ne,nedostane nic. Dávala jsem i do broušených whiskovek,taky
efektní a odpadává problém s porcováním Jinak-paráda,dala bych si hned.
efektní a odpadává problém s porcováním Jinak-paráda,dala bych si hned.
5. 6. 2011 08:34
hmmm
5. 6. 2011 08:13
Dá se říct, že toto už je česká klasika, my to máme taky rádi a v těch skleničkách to vypadá krásně a fotky jsou úžasné+
5. 6. 2011 08:11
srettka:omluva přijata, já blbec zas vstávala na 6. jako do práce
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 9 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Banana split
Přidáno před 23 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 1 hodinou
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 6 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 7 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 7 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 10 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 10 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 13 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 13 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 14 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
4 časté chyby při přípravě tiramisu: Jak chybám předejít, aby byl dezert dokonalý
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: tiramisu do sklenicky tiramisu do skleniček tiramisu do sklenice dezerty do skla nepečené ovocné dezerty do skla tiramisu ve sklenici tiramisu pro děti tiramisu recept mascarpone do skla tiramisu ve skleničce tiramisu do sklenic dezert tiramisu maskarpone prima recepty dezert do skla dezerty ve skle tiramisu z mascarpone do skleničky tiramisu pro děti recept sklenice na tiramisu sladký dezert recept ve skle sklenicky na tiramisu tiramisu bez alkoholu
Suroviny: korpus, káva, whisky, tresť vanilková, pomazánkové máslo, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr moučkový, tresť vanilková, whisky, kakao, kakao granko, ovoce, máta
Tiramisu do skla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7q9
37 názorů