Tiramisu

majka Kuchařka:

Dorty 42 názorů

526
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Suroviny

3 pomazánková másla bez příchuti (používám od madeta)
3 smetany ke šlehání
30 dkg moučkového cukru
2,5 balíčku dětských kulatých piškotů
0,5 l silné kávy Nescafé
rum dle chuti
kakao na posypání
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánková másla, smetanu ke šlehání a moučkový cukr dáme do vyšší mísy a šleháme ručním šlehačem při nejvyšších otáčkách do zhoustnutí.

  2. Vezmeme si dortovou formu a na dno naskládáme piškoty, které jsme namáčeli v kávě s rumem. Na to dáme část náplně, opět piškoty, opět krém, opět piškoty a nakonec krém, který uhladíme do roviny.

  3. Celý moučník poprášíme kakaem a dáme ztuhnout do lednice na 24 hodin.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tiramisu

  • jureckova.lenka jureckova.lenka

    V receptu chybí důležitá poznámka: V průběhu přípravy nezapomeneme řádně a svědomitě olizovat veškeré kuchyňské náčiní :-D :-p (já svědomitá byla!)

    Odpovědět

  • lili lili(neregistrovaný)

    Nerikala bych tiramisu pokud ho delate z pomazankoveho masla:-)Ale pokud pouzijem mascarpone to je teprve prave tiramisu:-p

    Odpovědět

  • Irule Irule

    susenka:nejsem autor, ale já vyšlehám šlehačku a potom přidávám pomazákové máslo a cukr. Nikdy se mi to nesrazilo a vždy se to povedlo.:-p Možná v tom byla chyba :-S

    Odpovědět

  • susenka susenka(neregistrovaná)

    strasny... Cely krem se mi hned srazil, misto toho aby byl hutny a husty tak byl cely takovy roztekly a ridky, no proste cele na vyhozeni, dve stovky v haji. :no::no::-//

    Odpovědět

  • Kristýnka Kristýnka(neregistrovaná)

    skusila jsem dotoho dát banán a špatné to nebylo:yes:

    Odpovědět

  • majka majka(autorka receptu)

    toto množství je na větší formu cca 26 cm

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Linda:
    Já bych to odhadovala na průměr 23 cm;-) Myslím, že ten průměr není tak důležitý. Samozřejmě čím větší, tím bude nižší;-):-)

    Odpovědět

  • Linda Linda(neregistrovaná)

    Chí se zeptát do jake velikosti formy se to má dat ???

    Odpovědět

  • Ewik84 Ewik84

    Dělala jsem s mascarpone...vzala jsem ho kolegům do práce a byl tak dobrý, že jsem ho ani nestihla vyfotit :):-K

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    dělala jsem bylo to opravdu mňam :yes:

    Odpovědět

  • ambrozinka ambrozinka

    Je tiramisu dobré, ikdyž si na to udělám doma dortovej korpus?? Nebo je to s těma piškotama o hodně lepší?Potřebuju velký kulatý zákusek do dortové formy a bojím se, že jen s piškotama se to bude rozapadat... :-O

    Odpovědět

  • kaktus kaktus (neregistrovaný)

    kedlubna:máš pravdu:-!:-!:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    christy: Ne, ne ztužovač není třeba. ;-)

    Odpovědět

  • christy christy

    Vypadá to výborně:yes:Zítra to chci vyzkoušet a chci se zeptat do tý šlehačky se už nepřidává ztužovač??:-8

    Odpovědět

  • Libuš Libuš(neregistrovaný)

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo