Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 89,32 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 1. 2009 17:35
Dekuji za recept! Vrazila jsem pod to husi sadlo, co nam zbylo po snedeni pastiky, jsem rada, ze neprislo vnivec. Ted jsem zvedava, co na to budou tady ve Svedsku rikat.
3. 12. 2008 21:38
...a kecáme a nehodnotíme, že?Já dávám jedničku jako Brno(moje rodné)!
3. 12. 2008 21:35
Jasně, o to jde, aby všem chutnalo.
3. 12. 2008 20:58
Jani ani já si tím hlavu nelámu-táta moravák, mamka z již.Čech a manžel cajzl jako polenu.Hlavně, že chutná a nejsou vrácené talíře.
3. 12. 2008 20:58
Dělám ho jako Jana, ale myslím, že je úplně jedno, odkud pochází. Mimochodem, kdysi jsme byli součáatí Rakouska-Uherska a výkvětem Evropy, co víte, odkud to sem přišlo
3. 12. 2008 20:55
Tož holky, tak nevím, co to vlastně dělám za zelí, ale ujišťuji všechny, že je skvělé! Nemám ráda v zelí moc mouky, proto mi vyhovuje tohle, ať už je české, nebo moravské!
3. 12. 2008 19:47
České zelí je sladší, téměř nezahuštěné, moravské je trochu kyselejší, hustší-jíška nebo brambor a často se špekem.
3. 12. 2008 19:40
To Jana Remková: to nemáš zcestný recept, ale děláš zelí české. Já jsem ze střední Moravy, mamka byla z jižních Čech a celou dobu mého dětství dělala zelí zaprášené moukou - české a já u příbuzných Moraváků milovala právě to zahušťované moravské.
3. 12. 2008 18:19
Tento recept se mi líbí.
Tchýně vaří k pečeni moravské zelí - je hodně zadělávané mokou a přiznám se, že mi vůbec nechutná (je to jak nakyslá jíška s přídavkem zelí). Raději si dávám u ní zelí sterilované - studené rovnou ze sklenice. Ale vada bude asi v tchýni a ne v moravském zelí, že???
Tchýně vaří k pečeni moravské zelí - je hodně zadělávané mokou a přiznám se, že mi vůbec nechutná (je to jak nakyslá jíška s přídavkem zelí). Raději si dávám u ní zelí sterilované - studené rovnou ze sklenice. Ale vada bude asi v tchýni a ne v moravském zelí, že???
3. 12. 2008 17:00
Amiro, tak asi mám nějaký zcestný recept. Moravské zelí (jsem ze severomoravska) dělám na špeku, cibulce a jen malinko zakápnu vodou, zelí si pustí šťávu samo a pak, po změknutí jen zapráším moukou bez vody, dochutím octem, cukrem,každý podle chuti
3. 12. 2008 15:33
Tohle je tzv. moravské zelí, to se zahušťuje jíškou, bramborem nebo se může přidat i nahrubo nastrouhané jablko. České zelí se jen zapráší moukou.
3. 12. 2008 14:44
ZAJÍMAVÉ URČO VYZKOUŠÍM DÍKY ZA PRIMA RECEPT .-)
18. 7. 2008 23:37
Zelí zahuštěné bramborou znám, spíš si tak pomáhám, když málo zahustím jíškou. Jinak místo tuku dávám rozškvařenou uzenou slaninu, nebo jen trochu a trochu sádla.
18. 7. 2008 14:25
Já zase vyzkouším přidat tu bramboru.
18. 7. 2008 14:01
přiznávám, to slyším poprvé ale proč ne?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 13 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 1 hodinou
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 4 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 6 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 8 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně uvařit zelí, aby bylo chutné a zachovalo si blahodárné účinky. Poradíme, jak na to
Jak připravit červené zelí? Je skvělé jako příloha a hodí se do osvěžujících salátů
Přílohové hlávkové zelí k masu a knedlíkům - to není úplně snadná disciplína. S našimi radami to ale zvládnete hravě
Další recepty
Tématické fráze: dusene zeli hlávkové zelí zeli recepty hlávkové zelí recepty hlávkové zelí recept dušené zelí recept zeli zelí recept zelí hlávkové recept hlávkové zelí recept na hlávkové zelí zelí dušené jak uvarit zeli červené hlávkové zelí recepty zelí z hlávky dušené červené zelí recept na zelí sladké hlávkové zelí jak uvarit hlavkove zeli ceske zeli
Suroviny: zelí hlávkové, sádlo, cibule, kmín celý, cukr, sůl, ocet, brambory
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
61 názorů