Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hlávkové zelí

Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

18. 7. 2008 13:01

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 692 kJ / 882 kcal
Bílkoviny3,78 g
Tuky89,32 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 81 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hucul

10. 1. 2009 17:35

Dekuji za recept! Vrazila jsem pod to husi sadlo, co nam zbylo po snedeni pastiky, jsem rada, ze neprislo vnivec. Ted jsem zvedava, co na to budou tady ve Svedsku rikat.

Lusinda79

3. 12. 2008 21:38

...a kecáme a nehodnotíme, že?Já dávám jedničku jako Brno(moje rodné)!

Amira Amira

3. 12. 2008 21:35

Jasně, o to jde, aby všem chutnalo.:yes:

Lusinda79

3. 12. 2008 20:58

Jani ani já si tím hlavu nelámu-táta moravák, mamka z již.Čech a manžel cajzl jako polenu.Hlavně, že chutná a nejsou vrácené talíře.:-?

spagetka spagetka

3. 12. 2008 20:58

Dělám ho jako Jana, ale myslím, že je úplně jedno, odkud pochází. Mimochodem, kdysi jsme byli součáatí Rakouska-Uherska a výkvětem Evropy, co víte, odkud to sem přišlo ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 12. 2008 20:55

Tož holky, tak nevím, co to vlastně dělám za zelí, ale ujišťuji všechny, že je skvělé! Nemám ráda v zelí moc mouky, proto mi vyhovuje tohle, ať už je české, nebo moravské!;-)

Lusinda79

3. 12. 2008 19:47

České zelí je sladší, téměř nezahuštěné, moravské je trochu kyselejší, hustší-jíška nebo brambor a často se špekem.

Amira Amira

3. 12. 2008 19:40

To Jana Remková: to nemáš zcestný recept, ale děláš zelí české. Já jsem ze střední Moravy, mamka byla z jižních Čech a celou dobu mého dětství dělala zelí zaprášené moukou - české a já u příbuzných Moraváků milovala právě to zahušťované moravské.

Paprika Paprika

3. 12. 2008 18:19

Tento recept se mi líbí.:-p
Tchýně vaří k pečeni moravské zelí - je hodně zadělávané mokou a přiznám se, že mi vůbec nechutná (je to jak nakyslá jíška s přídavkem zelí). Raději si dávám u ní zelí sterilované - studené rovnou ze sklenice. Ale vada bude asi v tchýni a ne v moravském zelí, že???

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 12. 2008 17:00

Amiro, tak asi mám nějaký zcestný recept. Moravské zelí (jsem ze severomoravska) dělám na špeku, cibulce a jen malinko zakápnu vodou, zelí si pustí šťávu samo a pak, po změknutí jen zapráším moukou bez vody, dochutím octem, cukrem,každý podle chuti:-p

Amira Amira

3. 12. 2008 15:33

Tohle je tzv. moravské zelí, to se zahušťuje jíškou, bramborem nebo se může přidat i nahrubo nastrouhané jablko. České zelí se jen zapráší moukou.

Michaela

3. 12. 2008 14:44

;-)ZAJÍMAVÉ URČO VYZKOUŠÍM :yes: DÍKY ZA PRIMA RECEPT .-)

Merylas Merylas (moderátorka)

18. 7. 2008 23:37

Zelí zahuštěné bramborou znám, spíš si tak pomáhám, když málo zahustím jíškou. Jinak místo tuku dávám rozškvařenou uzenou slaninu, nebo jen trochu a trochu sádla.

lenka-m

18. 7. 2008 14:25

Já zase vyzkouším přidat tu bramboru.

alus.s

18. 7. 2008 14:01

přiznávám, to slyším poprvé ale proč ne? :-O

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: dusene zeli hlávkové zelí zeli recepty hlávkové zelí recepty hlávkové zelí recept dušené zelí recept zeli zelí recept zelí hlávkové recept hlávkové zelí recept na hlávkové zelí zelí dušené jak uvarit zeli červené hlávkové zelí recepty zelí z hlávky dušené červené zelí recept na zelí sladké hlávkové zelí jak uvarit hlavkove zeli ceske zeli

Suroviny: zelí hlávkové, sádlo, cibule, kmín celý, cukr, sůl, ocet, brambory

TopRecepty.cz

Dušené hlávkové zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYYM