Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 89,32 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2012 10:06
Dělám naprosto stejně a je moc dobré
26. 9. 2012 09:59
Tak jsem to zelí teď uvařila, je úžasné, ale při ochutnávání jsem si spálila jazyk.
18. 7. 2012 15:05
Vyzkoušela jsem a vařím zelí takhle pořád. Jednou jsem i zkusila sádlo a škvarky a výborný. Jde to i bez brambory, ale chce to potom zahustit..
26. 2. 2012 17:58
vynikajicí zelíčko, všem doporucuji
11. 1. 2012 19:40
Zelíčko jedna báseň, teď ješte uzenou krkovčku a karlovarský knedlík a moje milovaná, nemocná zenská muze konecne papkat. Mela chut na zeli, tak jsem tento recept vyzkousel. DOPORUCUJI,velmi jednoduchy. Dekuji autorovi
21. 11. 2011 12:30
... tak to ja to zelicko varim rovnou ve slite vode z brambor, kde je toho skrobu az az Voda se vyvari a skrob i chut zustane, a to je pak akorat neco mezi "zahustenym" a nezahustenym :D
19. 11. 2011 11:22
A já to udělala na sádle se škvarkama, co zbylo od zabíjačky, jé to je bašta....to se bude ten můj oblizovat! Díky za recept, je supr.
12. 11. 2011 10:24
Minula:nejsem autor, ale myslím, že ano..ovšem výsledná chuť bude odlišná, než u zelí hlávkového
12. 11. 2011 10:07
dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli je možné použít zelí sterilované..Omlouvám se za dotaz ale v zelí jsem kuchařka začátečník
15. 10. 2011 20:51
Velmi podobný recept podle naší babičky http://recepty.jiribures.cz/prilohy/dusene-zeli-po... jsme měli na oběd dneska.
9. 9. 2011 15:57
Právě jsem dovařila a musím pochválit. Je opravdu výborné. Taky sem osmažila cibulku dozlatova a zelíčko má parádní barvičku
28. 8. 2011 10:04
právě jsem dovařila váš recept a zelí je opravdu vynikající!!! Nakonec jsem ještě přidala hodně dohněda orestovanou cibuli a a zamíchala do zelí - má pak nádherně zlatou barvičku
19. 10. 2010 08:18
Dělávám také tak, jen přidám trochu cukru, nebo nastrouhané sladší jablko
5. 7. 2010 09:18
Zelí podle mého gusta.VYZKOUŠENO. +bodík 22
5. 7. 2010 08:46
Supr oběd je to moc dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 54 minutami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 24 minutami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 11 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 13 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dusene zeli hlávkové zelí zeli recepty hlávkové zelí recepty hlávkové zelí recept dušené zelí recept zeli zelí recept zelí hlávkové recept hlávkové zelí recept na hlávkové zelí zelí dušené jak uvarit zeli červené hlávkové zelí recepty zelí z hlávky dušené červené zelí recept na zelí sladké hlávkové zelí jak uvarit hlavkove zeli ceske zeli
Suroviny: zelí hlávkové, sádlo, cibule, kmín celý, cukr, sůl, ocet, brambory
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
61 názorů