Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hlávkové zelí

Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

18. 7. 2008 13:01

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 692 kJ / 882 kcal
Bílkoviny3,78 g
Tuky89,32 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 81 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irrena Irrena

26. 9. 2012 10:06

Dělám naprosto stejně a je moc dobré:yes:

eva

26. 9. 2012 09:59

Tak jsem to zelí teď uvařila, je úžasné, ale při ochutnávání jsem si spálila jazyk.

DaGi

18. 7. 2012 15:05

Vyzkoušela jsem a vařím zelí takhle pořád. Jednou jsem i zkusila sádlo a škvarky a výborný. Jde to i bez brambory, ale chce to potom zahustit.. ;-) :-p :-)

ivana

26. 2. 2012 17:58

vynikajicí zelíčko, všem doporucuji

Vladmir

11. 1. 2012 19:40

Zelíčko jedna báseň, teď ješte uzenou krkovčku a karlovarský knedlík a moje milovaná, nemocná zenská muze konecne papkat. Mela chut na zeli, tak jsem tento recept vyzkousel. DOPORUCUJI,velmi jednoduchy. Dekuji autorovi :yes:

DeXar

21. 11. 2011 12:30

... tak to ja to zelicko varim rovnou ve slite vode z brambor, kde je toho skrobu az az :-)Voda se vyvari a skrob i chut zustane, a to je pak akorat neco mezi "zahustenym" a nezahustenym :D

Lenka

19. 11. 2011 11:22

A já to udělala na sádle se škvarkama, co zbylo od zabíjačky, jé to je bašta....to se bude ten můj oblizovat! Díky za recept, je supr.

rebeka rebeka

12. 11. 2011 10:24

Minula:nejsem autor, ale myslím, že ano..ovšem výsledná chuť bude odlišná, než u zelí hlávkového;-)

Minula Minula

12. 11. 2011 10:07

dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli je možné použít zelí sterilované..Omlouvám se za dotaz ale v zelí jsem kuchařka začátečník:-8

Jiří Bureš

15. 10. 2011 20:51

Velmi podobný recept podle naší babičky http://recepty.jiribures.cz/prilohy/dusene-zeli-po... jsme měli na oběd dneska.

LaNicky LaNicky

9. 9. 2011 15:57

Právě jsem dovařila a musím pochválit. Je opravdu výborné. Taky sem osmažila cibulku dozlatova a zelíčko má parádní barvičku ;-):yes:

Hana

28. 8. 2011 10:04

právě jsem dovařila váš recept a zelí je opravdu vynikající!!! Nakonec jsem ještě přidala hodně dohněda orestovanou cibuli a a zamíchala do zelí - má pak nádherně zlatou barvičku:-)

Irrena Irrena

19. 10. 2010 08:18

Dělávám také tak, jen přidám trochu cukru, nebo nastrouhané sladší jablko:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

5. 7. 2010 09:18

Zelí podle mého gusta.VYZKOUŠENO. +bodík 22

Miša

5. 7. 2010 08:46

Supr oběd je to moc dobré:yes::-D

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dusene zeli hlávkové zelí zeli recepty hlávkové zelí recepty hlávkové zelí recept dušené zelí recept zeli zelí recept zelí hlávkové recept hlávkové zelí recept na hlávkové zelí zelí dušené jak uvarit zeli červené hlávkové zelí recepty zelí z hlávky dušené červené zelí recept na zelí sladké hlávkové zelí jak uvarit hlavkove zeli ceske zeli

Suroviny: zelí hlávkové, sádlo, cibule, kmín celý, cukr, sůl, ocet, brambory

TopRecepty.cz

Dušené hlávkové zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYYM