Chuťově suprová polévečka
Suroviny
Porce: 2,5 litru
Nutriční hodnoty
Energie | 4 789 kJ / 1 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,84 g |
Tuky | 85,80 g |
Vláknina | 55,39 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 46,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Odebírám časopis Glanc od jeho vzniku a tam byl recept z Gurmetu na tuto báječnou polévku, která je trochu pozměněná-vyzkoušejte jí-stojí za to!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2011 20:53
Karin: Karin, velmi si mě potěšila, že mé recepty chutnají asi celé rodině To je totiž pro mne to největší ocenění a těší mě to víc než 100 nějakých bodů Děkuji
13. 8. 2011 19:31
Bibinko,moc díky za opravdu super polévku,mám tu na prázdninách vnoučata a kluk je tak vybíravý v jídle až hrůza,jen by jedl rajskou omáčku,tu už všichni nemohou ani vidět,tak jsem mu udělala tuto polévku a velká spokojenost i u dědy a vnučky,prý byla fakt hustá to je v mluvě dnešní omladiny pochvala. Tvé recepty nám moc chutnají,díky za inspiraci.
9. 8. 2011 13:08
Zorka:Zorko, nemám ti co promíjetjá to pochopila dobře, ale stejně se mi to líbilo-ne každá ironie je až tak špatná
Že je brslen jedovatý vím, i když je pravda, že jsem netušila, že až tak moc tak jsem zase chytřejší-člověk se učí celý život
Že je brslen jedovatý vím, i když je pravda, že jsem netušila, že až tak moc tak jsem zase chytřejší-člověk se učí celý život
9. 8. 2011 11:50
Bibinka: Promiň, ale to byla ironie. Taky bych se bála dávat takové věci k jídlu. Sama dělám dorty a vím, jak je nebezpečné použití některých živých květin na dorty a dávám si opravdu velký pozor na všechno, co přijde do kontaktu s jídlem. Myslím, že to cathleen myslela dobře, že tě upozornila. Je to opravdu "o hubu". http://www.zorka.estranky.cz/
9. 8. 2011 11:40
Zorka:
9. 8. 2011 10:45
cathleen: Třeba tomu právě ten brslen dává tu suprovou chuť, tomu nerozumíš .
8. 8. 2011 15:19
Bibi, víš o tom, že všechny druhy brslenů jsou jedovaté? (Brslen obsahuje mimo jiné jedovatý glykosid evonymin, kterého je nejvíce přítomno v kůře, plodech a větvích. Chemicky patří evonymin do skupiny náprstníkových glykosidů. Otravy brslenem se projevují podrážděním zažívacího ústrojí, zvracením, studeným potem a průjmem. Byly pozorovány zejména u dětí a u zvěře.)
6. 8. 2011 12:27
Anna Kocikova: Aničko, já měla také tu větší a dala jsem polovinu-přesně 6 rajčat a půlku toho tekutého pyré a úplně to stačilo a budu mít ještě jednu. Ona by se celá dát mohla, ale to už by bylo moc blízké rajské polévce-tato má opravdu báječnou chuť
6. 8. 2011 11:14
Ukládám a snad se mi podaří někdy tak príma polévečku také uvařit+9
Bibinko-ta plechovka rajčat to je ta 400g,nebo menšíTu velkou mám
Bibinko-ta plechovka rajčat to je ta 400g,nebo menšíTu velkou mám
6. 8. 2011 09:04
Tak to musí být ale dobrůtka.
5. 8. 2011 23:11
5. 8. 2011 22:40
Zítra jedeme s manželem na houby. Doufám, že budeme mít štěstí, abych mohla uvařit tuhle polívčičku. Bibinko, vypadá velice dobře. Ukládám a posílám +6.
5. 8. 2011 21:55
karolina1: Karolinko, děkuji, že jsi si všimla, je vidět, že jsi recept pozorně četla,je doplněno
5. 8. 2011 21:18
bibinka-v surovinach ti asi vypadla mrkvicka-ci
5. 8. 2011 19:48
1974andrea: je to krásné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 1 hodinou
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 5 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 16 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 18 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč
tara23 uvařila před 9 minutami
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 29 minutami
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 52 minutami
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 1 hodinou
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Další recepty
Tématické fráze: demi glanc demi glanc omacka demi glanc demi clanc otrava brslenem co je demi glanc evonymin suprová česnečka polévka z brslenu polevka kyselo vznik chuťově super jídla demi glanc omacka de miglanc omacka demiglanc suprová polévka zorka.estranky
Suroviny: máslo, cibule, celer, mrkev, česnek, houba hřib, rajče loupané, petrželka hladkolistá, kopr, pepř, sůl
Chuťově suprová polévečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VJxX
22 názorů