Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sušené maso - jerky

Sušené maso jerky můžete podle receptu poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách. Zvládne to obyčejná sušička potravin. Kvalitní vstupní suroviny zajistí skvělý výsledek. Pokud máte sušené maso rádi, vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min bez sušení a marinování

50 min (50 min příprava, bez sušení a marinování )

28. 8. 2011 20:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 633 kJ / 1 107 kcal
Bílkoviny223,30 g
Tuky13,00 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 9,32 g
Sůl26,25 g
Sacharidy23,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to trochu kontroverzní recept, přece jen se jedná o syrové maso. Není určen pro každého. Někdo sušené maso miluje, jiný nenávidí. Když jsem chtěla tento recept realizovat, dívala jsem se nejdříve sem a nebyl tu. Tak jsem si říkala, že by tu měl být, i kdyby jen pro pár lidí.

Dle internetu, kde jsem se tímto receptem inspirovala, se dá maso skladovat až 3 týdny v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sára

29. 8. 2011 07:37

líbí se mi recept, ale nevím, co se myslí sušárnou na potraviny?! normální sušička na ovoce, houby apod.? nebo nějaká místnost, např. sklep? prosím autorku o odpověď.

jirholu jirholu

28. 8. 2011 22:36

rebeka a srettka - Vy zase perlíte :-D , náramně se bavím při čtení Vašich příspěvků ;-):-)):-)):yes:

Bahula Bahula

28. 8. 2011 22:15

:-O:-O:-O:-)):-)):-)):yes:+

srettka

28. 8. 2011 21:33

rebeka:moraka? to je jako ptak napadeny morem chci co?:-O ja myslela krutislava a krocanomilu:-)) a bez moru:-D

srettka

28. 8. 2011 21:31

rebeka:no sestro rebeko:-O:-8

Jindra

28. 8. 2011 21:30

Mám ráda sušené maso, vyzkouším, jen jsem někde četla, že drůbež se sušit nemá, tak nevím.

Dooga Dooga

28. 8. 2011 21:29

To miluju. Zatím jsem ho vždycky jen kupoval hotové. Ale za zkoušku to stojí. Domácí je domácí.:yes: +4

rebeka rebeka

28. 8. 2011 21:29

srettka:žužlala jsi ptáka:-O:-? jsem se lekla:-O:-8:-D:-D s hudrovadlem:-? myslíš moráka:-?;-)

Mesic

28. 8. 2011 21:26

rebeka: Já měla zadní, mělo by být hodně libové. Dá se to dělat i z krůtího, vepřového nebo kuřecího. Jen se musí odkrájet všechen tuk. V tom receptu, kde jsem to vyčetla psali,že se má na konec tuk z masa odsát papírovou utěrkou, ale já tam neměla ani náznak tuku :-)) :yes: Ty druhy masa do receptu ještě doťuknu, to mi utelko a je to dobrý tip :yes: díky

srettka

28. 8. 2011 21:26

rebeka:ja uz zuzlala i ptaka,jako kure,toho s tim hudrovadlem,hovezi i cunika a nejvic mi chutnal ten s tim hudrovadlem:-p:-))

srettka

28. 8. 2011 21:23

rebeka:joo chlupu maam,holene mam hunate,ze pripominaj podkolenky vychodonemeckych turistu:-8

rebeka rebeka

28. 8. 2011 21:21

Mesic:děkuji:-K;-) a to masko musí být specielní nebo je to šumák..zkrátka nějaké hovězí..asi zadní:-?

Mesic

28. 8. 2011 21:20

rebeka: jí se to jen tak, na zakousnutí (zažutlnutí) k pivku nebo vínku. Někdo to jí jako svačinku třeba na výlet. Dáš si pár plátků a hlad je tatam :-)) Ale u nás to funguje jako chuťovka jen tak.

rebeka rebeka

28. 8. 2011 21:19

srettka:děkuji..tys chytrá,ty musíš mít chlapů:-8:-D já jsem ouplně neznalá:-O;-)

srettka

28. 8. 2011 21:18

rebeka:to se mlsa jako slana mnamka,ale kdo jednou zkusi,uz nechce jinak:-p:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušené maso recept sušení masa v sušičce jak sušit maso sušené hovězí maso recept sušení masa recept na sušené maso sušené maso v sušičce sušené maso recepty jak udělat sušené maso recept na sušené maso v sušičce jak usušit maso jak sušit maso v sušičce sušené maso jerky z hovězího masa jak sušit hovězí maso suseni masa recept recepty na sušené maso v sušičce recept sušené maso susene hovezi recept sušení hovězího masa

Suroviny: maso hovězí, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Domácí sušené maso - jerky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7wY