

Hovězí roládky se sušenými švestkami
Suroviny 2 porce
- 2 hovězí maso plátky na rolády
- pár plátků anglické slaniny
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- sušené švestky (na každou roládku cca 3)
- 1 lžička povidel
- hladká mouka na obalení
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
- olej
Postup přípravy receptu
Hovězí plátky si naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme.
Každý plátek poklademe anglickou slaninou a rozpůlenými švestkami a srolujeme.
Zajistíme jehlou, nebo párátkem, popř. svážeme a obalíme v hladké mouce.
Mezitím si uděláme tmavší cibulový základ a na něm roládky ze všech stran opečeme.
Podlejeme vodou, přidáme jednu lžičku švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut.
Śťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme nejlépe s rýží.
Poznámka od kuchařky
Opět můj hokus-pokus, ale se skvělým výsledkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí roládky se sušenými švestkami
-
Dano, nádhera, nenádhera, ale hlavně se to fakt dalo jíst!!
-
Jani to je nádhera
-
Eli, maris, díky moc
-
Jani, to mi nějak uteklo - krásný recept i fotky
+
-
Tak pro mě je tento recept haute cuisine, jen bych ty švestičky nechala nacucat něčím trochu ostřejším...
Ale Jani, je to nádhera
, maso a švestky je pro mě neodolatelná kombinace - nakonec mám tu recept na skvělou Rudolfovu jehlu...
I když - najdou se kuchaři, kteří to zkazí, např. moje velké zklamání v jedné proslulé písecké restauraci, kde pokrm z panenky a sušených švestek zaštítili jménem slavného štamgasta Adolfa Heyduka... A servírovali tenký obal neochuceného masa naplněný obrovským množstvím povidel... Ale to není nic nového, tam rozvaří i těstoviny a jaká to škoda... -
Pavli, Hani, díky moc
-
Jani, tak tohle je parádní receptík! Tvoje recepty mě ještě nezklamaly. . . Já už je poznám na dálku podle nádobí
Vyzkouším +18
-
Jani, vypadá to moc hezky
máš pěkné fotky
+
-
Bibi, maso v kombinaci s ovocem jsem poprvé dělala na Topreceptech. Takže určitě i ty můžeš experimentovat s čímkoliv. Byl to skok do tmy, vůbec jsem nevěděla, jak to bude chutnat a fakt to bylo dobré
Danielo, taky se mi zdá, ale tím to není
Hodně mo pomohl Colombo, ale pšt, aby si moc nemyslel!
Držte mi palce, vypadá to, že od pondělí půjdu pomáhat do kuchyně na brigádu. Mám děsné nervy, že nic nebudu umět. Je velký rozdíl vařit pro dva a vařit pro hosty restaurace.
-
Jani, roládky jsou skvělý a fotka jakbysmet, ale doma by to zřejmně nemělo úspěch, nemáme švestky s masem rádi, jedině, že bych dala jinou ovocnou náplň
a protože je to náš problém, dávám ti 16.boda
-
-
Jani, v pondeli varim veceri pro vyznamnou navstevu, tenhle receptik je tezky kandidat
. Jeste jsem chtela podotknout, ze od te doby, co fotis, s rozbitym fotakem jsou ty fotografie lepsi a lepsi.....
-
Rebi, ne, v ničem jsem je nemáčela, byl to momentální nápad, švestky jsem měla na něco úplně jiného
Jarko, fotky zlepšují všichni podle možností a toho, co odkoukáme
-
Jak od maminky
Vypadá to skvěle, krásné fotky
+
-
Máš ty fotky fakt čím dál hezčí