Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechová dýně na grilu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Pokud rádi grilujete a neholdujete masu, nebo zkrátka máte chuť na něco jiného, vyzkoušejte dýni. Tento druh nemusíte zbavovat vrchní slupky. Upečená bude za pár minut a jistě si znamenitě pochutnáte.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni omyjeme, vybereme semínka a nakrájíme na měsíčky. Krok 2: Kousky osolíme a položíme na rozpálený gril. Pečeme z každé strany cca 10 minut, dokud není dýně měkká. Krok 3: Na talíři dýni polijeme ořechovým nebo mandlovým olejem a ozdobíme čerstvým vychlazeným sýrem cottage.

TIP: Top 7: grilování pro vegetariány

Zveřejněno 31. 8. 2011

Poznámka autorky Tanicka

Jelikož má dýně sama o sobě oříškovou chuť, doladila jsem ji tentokrát ořechovým olejem. Je to fantastické a lehké letní jídlo :)

http://tankavari.blogerka.cz/Zelenina/Dyne-na-gril...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechová dýně na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwB0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechová dýně na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwB0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Tanicka: Článek znám, je o kvalitě jídla u nás a je velmi výstižný. Nedávno jsem četla, že Unie schválila značkovým výrobcům výjimku, podle které i osvědčené výrobky, ovšem určené pro "východní" trhy, mohou obsahovat jiné složení než pro trhy západní. Neboli si koupíte čokoládu Milka a stejná z Rakouska bude chutná a kvalitní, kdežto u nás to bude kšunt zabalený do stejného obalu... By mě zajímalo, nač máme v Unii své drahé zástupce :-((:-((

Zizala: Musim říct že na tu sladkou dýni mám děsnou chuť :) nejspíš ji udělám hned zítra :-D
K tomu jídlu - na blogu mám článek Popelnice Evropy - myslím, že je dost pravdivý a výstižný...

spagetka: Kvalitní chleba, to máš pravdu, já brala běžný bochník z Kauflandu. Opravdu dobrý chleba u nás stojí 36-40 korun.

zizala:;-):yes::yes::yes: jasně,souhlasím:-)

zizala: žížalko, u nás kvalitní chleba za 25 neseženeš!, tím myslím Alberta, neb jinam nechodím.....pod 30 to nejde

rebeka: samozřejmě, kupní síla obyvatelstva je tam určitě mnohem vyšší. Já to brala z pohledu obyčejného Čecha, který si v zahraničí chce koupit jídlo. A to nemluvím o cenách v restauracích. Možná jsem Táničku špatně pochopila:-8

zizala:no,ono..jak se to vezme..musíme brát v úvahu i platy u nás a tam...;-)

Tanicka: Dovolím si nesouhlasit...kdyby bylo jídlo v zahraničí levnější než u nás, těžko by k nám jezdily davy Němců atd si nacpávat bachory (nic proti Němcům, samozřejmě;-) Zkuste koupit kilo chleba v zahraničí za 25 korun (=přibližně 1 euro)...pod tři eura se nikde nedostanete:-/

vseumel: Dýni nasladko dělám, posypu ji hnědým cukrem a skořicí a pokapu máslem a peču. Cukr hezky zkaramelizuje. Takže šlehačka bude "třešnička" navrch;-)

Jinak kdo máte možnost do Makra, tam ty oleje vychází docela dobře.. a jeden mám taky z Rakouska, tam byl úplně směšně levný - ono je jídlo asi všude levnější než u nás...:no:

Je fakt že jsou tyhle oleje dražší, ale naštěstí dlouho vydrží - dává se jen pár kapek za studena na zvýraznění chuti, nejsou určené na smažení řízků :-D
Vseumel: To by určitě šlo:-p:-! Myslím že to v dohledné době vyzkouším.. díky za tip:yes:

Když jsem viděla ty fotky, tak jsem si myslela, že je to dýně nasladko se šlehačkou :-O Což by šlo taky, ne? Posílám bodík :yes:

AniCiz:není nejlevnější:-//:-D http://www.panenske-oleje.cz/orechovy-olej/

:yes::-*ještě sehnat ten olej musím..:-S jinak jednoduché a velice lákavé..:-K:-*

V paneláčku gril nemám(ani v troubě)ale receptík se mi líbí:-p+6:yes:

:-K:-p:yes:

zizala: tiež sa čudujem, prečo ma to nenapadlo...:-O

Ó...tak to musím vyzkoušet, na grilu jsem hokkaido ještě nedělala :-p

Tuhle dýni mám moc ráda, dělám ji také na grilu a pak ji na chvíli nechám marinovat v oliv. oleji s bylinkami a česnekem.:yes:

krásne!:yes:

Tématické fráze:
oříšková dýně, mikrovlnková dýně, hokaido na grilu, dyně oříšková, mikrovlnna dyně, výrobky z dýně, mikrovlnkova dyne recept, dýně nasladko, hokaido gril, ořechovádýně, ořechová tykev, výrobky ze dýně, tykev ořechová, oříšková dýně recepty, hokkaido na grilu, recepty z dyně, oříšková mikrovlnková dyně, vyrobky z dyne, mikrovlnkova dyne recepty, hokaido na gril

Suroviny:
dýně hokkaido, olej mandlový, sýr cottage, sůl

Přidat fotografie receptu