Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Péřová buchta

Načechrané světlé těsto přikrývající vrstvu pudinku, to je péřová buchta. Díky pudinku, který se peče společně s těstem, má charakteristickou vláčnost, kterou umocňuje ještě zakysaná smetana. Posypat můžete skořicí, nastrouhanou čokoládou nebo tyčinkou Margot.

Hodnocení receptu je 5,0 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

11. 9. 2011 19:25

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie15 182 kJ / 3 629 kcal
Bílkoviny92,04 g
Tuky149,48 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 924 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy475,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Buchta od kamarádky Markétky Wozniakové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 10. 2016 09:32

ludena: Já jsem nesladila, stačil mi cukr v buchtě, ale určitě si můžeš trochu cukru přidat :-)

Zdeňka

14. 10. 2016 08:46

U nás vede na prvním místě, dělám ji často, doporučuji :yes:

ludena

14. 10. 2016 02:50

Jana Remkova: pudink a smetana se nesladí ? A nebo jsem si to špatně přečetla ? Děkuji:-)

Alexandra11 Alexandra11

9. 10. 2016 22:16

Farářovy sny tak tomu říkám já:-K

Drahomíra

3. 10. 2016 16:08

jo ještě, zkuste to s karamelovým pudinkem, skvostné:yes:

Drahomira

3. 10. 2016 16:07

smetanu dejte na vychladlou buchtu, skořice nebo čokoláda navrch, do lednice a pěkně počkat do druhého dne.<3 zakysané smetany dejte víc, lepší je pěkná vrstva. V Lidlu mají 18% ,400g za 18,-Kč, klidně dám na plech i dvě velké.

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 9. 2016 17:09

Líba: ;-) děkuji

Líba

16. 9. 2016 10:59

Pekla jsem na minulý víkend, výborné a jednoduché. Jen to těsto opravdu nalít nelze. Chce to namáčet ruce ve studené vodě a pěkně ručně rozetřít :-). Po upečení byly vrstvy dobře znatelné. Do pudinku bych příště také dala trochu cukru, možná i trošku do zakysanky. Posyp ze skořicového cukru je výborný, zkoušela jsem i granko, ale není to ono. Nejlépe chutná 2. den. Díky za bezva recept! :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 9. 2016 16:58

Petra: :-D tak to mne moooc těší! ;-)

Petra

12. 9. 2016 14:35

Vyzkoušela jsem s kokosovým pudinkem a místo skořicového cukru nastrouhanou margotku. Během chvilky byla pryč:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 9. 2016 18:28

Ivana: Tak zpět!!! Bože, blbě jsem si přečetla recept, který jsem dlouho nedělala!! Zakysanky až nakonec!!! Pudink jde na syrové těsto, zakysanky na upečené těsto!

idina

11. 9. 2016 17:30

Já také dávám tři zakysanky, ale na vychladlý korpus. A nahoru skořicový cukr+ pocákám cik cak čokoládou.

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 9. 2016 15:43

Ivana: Dala jsem je do horkého pudinku :-8

Ivana

11. 9. 2016 10:56

Dobrý den,chci se zeptat,kdy se tam dávají ty smetany,vmíchat do horkého pudinku?

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 9. 2016 12:06

Stehlíková: Určitě je to jedno. Já používám jen polotučné :-)

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: peřová buchta péřová buchta s pudinkem péřová buchta recept dobrá buchta na víkend buchta ze zakysanky recept péřová buchta buchta za studena buchta recept na perovou buchtu rychlá dobrá buchta na plech top recepty péřová buchta studená buchta buchta šup šup s pudinkem za studena buchta na sobotu dobrá buchta rychlá buchta ze zakysanky buchta ze zakysané smetany buchta bez mléka buchta recept péřovábuchta

Suroviny: olej, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový, smetana zakysaná, cukr skořice, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Péřová buchta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7Bp