Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Peřinková buchta s pudinkem

Nadýchaná jako peřinka, přesně taková je tato pudinková buchta. Přestože může působit příliš obyčejně, po prvním ochutnání změníte názor. Pudink dodává celému moučníku perfektní vláčnost a zakysaná smetana ho skvěle osvěží.

Hodnocení receptu je 4,8 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Desnika

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 818 kJ /
3 781 kcal
Bílkoviny92,04 g
Tuky149,48 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 924 mg
Sůl2,80 g
Sacharidy513,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uvaříme 2 vanilkové pudinky v 1 litru mléka. Osladíme podle chuti, můžeme použít až 4 polévkové lžíce cukru. Krok 2: Pak v míse ušleháme moučkový cukr, vejce a olej (šleháme asi 5 minut). Krok 3: Do směsi pomalu vmícháme hladkou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vypracujeme, aby bylo krásně hladké. Krok 4: Pak těsto vylijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný hlubší plech. Krok 5: Ihned těsto polijeme pudinkem (pudink má být teplý, nenecháváme ho zchladnout). Krok 6: Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C přibližně na 20 minut. Krok 7: Buchtu vytáhneme z trouby a 5 minut necháme odstát. Krok 8: Poté na ni rozetřeme zakysané smetany a posypeme ji skořicovým cukrem.

TIP: Skořice v kuchyni

Zveřejněno 2. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Peřinková buchta s pudinkem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BDo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Peřinková buchta s pudinkem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BDo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (57)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skvělá

Vynikající:yes::-), dělám velmi často:-K

luxusní buchta,chutově nemá chybu,je rychlá a zmizela za odpoledne:-D:yes:

Zdravím.
Buchtu jsem pekla již několikrát...vydařila se ...recept luxusní.
Pekla jsem ji i známým na stavbu....a nezbyl ani kousek....všichni byli spokojeni... ;-)
Prostě vynikající, všem chutná
:yes::yes:

Opätovne po dlhšom čase som piekla, tentokrát s "vylepšením", na puding som naukladala na tenké mesiačiky narezané slivky. Pečiem na 180°C. Nerozumiem, ako sa puding môže dostať na steny rúry ani ako zmizol puding. Sublimoval? Koláč je dobrý. :yes:

magdalenka: :-) Asi máš pravdu, môžeme fakt len tipovať.;-)

Zobrazit starší odpověď

Buchtu jsem pekla na 200°C a pudink téměř zmizel a zbyla mi děravá buchta, ale chuťově je super.

Tak doufam, ze bude alespon skvele chutnat, protoze takovy 'hrnecku var', co buchta predvedla v troube pri peceni, jsem jeste nezazila. :-) Vzhuru na cisteni :-D.

Ferda:Jestli nebyla vada v pečení, neměla jsi to v příliš horké troubě, ono to chce po chvilce teplotu snížit a také to někdy dělá prášek do pečiva, bývá někdy hodně " vzrušený" doporučuji déle třít těsto před litím na plech, nestačí jen zamíchat, chce to třít, aby vše bylo hodně rovnoměrně rozloženo a pak to nebude v některém místě dělat takovou bouři.:-p

Ahoj.. Tak jsem to zkusila jako muffiny a fakt to vyšlo.. Moc dobrý recept.. Dobrou chuť ;-)

Ferda:co takhle PRDOPEČE dát je půlku. Anahoru na zakysanou smetanu dej nakrájené broskve. A samo,že peč v hlubokém plechu. Unás ji peču už asu deset let a klidně každý týden.

Ahoj všem:-) budu asi jediná, koho tento recept nenadchnul:-8 při pečení se dělaly na pudinku obrovské bubliny, některé tam i zůstaly, jak se těsto pod ním snažilo dostat výš? Pudink se dostal místy i na stěny trouby, nechápu :-D měla jsem něco udělat jinak?
Jinak chuťově si tyto řezy okolí chválí, mně chutnaly např. Míša řezy asi více, ten pudink mi tam nějak nesedí, nevím.. Ale to je individuální :-)

Dostali jsme tuto buchtu ochutnat a recept od známých. Protože jsem toho v životě moc nenapekl, tak mi bylo divné, že se lije pudink na syrové těsto a peče. Zkusil jsem tady vyhledat podle ingrediencí buchtu tady a ejhle - našel. Mám to tedy potvrzeno a mohu tuto buchtu vřele doporučit - je fakt vynikající :-p ale možná taky proto, že dáváme podle našeho rcp. 2 dcl :-! oleje, 5 vajec a navrch 3x 200ml kysané smetany:-) (samozřejmě vč. skořicového cukru). Na foto jsem zapomněl:-// ale vypadala podobně jako od "tejaji".

Mamka uz pece, akorat to testo bylo fakt hodne tuhe tak jsme pridaly trochu mleka a pak uz to bylo ok:-)
Akorat mi prijde je je ji trosku malo.
Ale snadno se pridela kdyz buda dobra:-)):-p:-);-)
Dekuji!

Mamka uz pece, akorat to testo bylo fakt hodne tuhe tak jsme pridaly trochu mleka a pak uz to bylo ok:-)
Akorat mi prijde je je ji trosku malo.
Ale snadno se pridela kdyz buda dobra:-)):-p:-);-)
Dekuji!

David a Lenka 11. 7. 2013 15:31
tak už je u pečená tak uvidíme jakto dopadlo :D

Tématické fráze:
pudinková buchta na plech, buchta, pudinková buchta, rychlá buchta s pudinkem, buchty recepty, tvarohová buchta s pudinkem, vynikající buchty na plech, peřinková buchta se zakysanou smetanou, buchta s pudingem, buchta s pudinkem a zakysanou smetanou, tvarohovo pudinková buchta, recepty na buchty, perinova buchta, pudinková buchta s tvarohem, buchta bez vajec, recepty s pudinkem, buchta z pekla, peřinová buchta s tvarohem, buchta s malinami, ananasová buchta s pudinkem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, olej, prášek do pečiva, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, smetana zakysaná, cukr skořice, strouhanka

Přidat fotografie receptu