Peřinková buchta s pudinkem
Nadýchaná jako peřinka, přesně taková je tato pudinková buchta. Přestože může působit příliš obyčejně, po prvním ochutnání změníte názor. Pudink dodává celému moučníku perfektní vláčnost a zakysaná smetana ho skvěle osvěží.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 818 kJ / 3 781 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,04 g |
Tuky | 149,48 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 924 mg |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 513,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve uvaříme 2 vanilkové pudinky v 1 litru mléka. Osladíme podle chuti, můžeme použít až 4 polévkové lžíce cukru.
Krok 2: Pak v míse ušleháme moučkový cukr, vejce a olej (šleháme asi 5 minut).
Krok 3: Do směsi pomalu vmícháme hladkou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vypracujeme, aby bylo krásně hladké.
Krok 4: Pak těsto vylijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný hlubší plech.
Krok 5: Ihned těsto polijeme pudinkem (pudink má být teplý, nenecháváme ho zchladnout).
Krok 6: Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C přibližně na 20 minut.
Krok 7: Buchtu vytáhneme z trouby a 5 minut necháme odstát.
Krok 8: Poté na ni rozetřeme zakysané smetany a posypeme ji skořicovým cukrem.
Zveřejněno 2. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Peřinková buchta s pudinkem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BDo
Moje poznámka
Peřinková buchta s pudinkem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BDo
Nejnovější recepty
Chuťovky s pomazánkou z tresky a la losos
Přidáno před 2 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční šišky - nepečené
Přidáno před 8 hodinami
Kuskus s řepou a kozím sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Šlehačková bábovka s kakaem a jablkem
Přidáno před 11 hodinami
Líní lední medvědi
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy chutnají perfektně: Křupavost zaručí vylepšený trojobal, křehkost jogurt
Kdy dát potraviny do studené vody a kdy použít tu vroucí? Na velikosti v tomto případě opravdu záleží
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječný koňak
Martina88 před 1 hodinou
Linecká kolečka III.
Panova před 2 hodinami
Linecké cukroví
Panova před 2 hodinami
Mandlovo-makové hvězdičky
Panova před 2 hodinami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 2 hodinami
Bramboráky
vdusik@volny.cz před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DomiArty před 4 hodinami
Lehký maďarský guláš
MiraBar před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
MildaJansa před 4 hodinami
Zelný salát s pomerančem
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
pudinková buchta na plech,
buchta,
pudinková buchta,
rychlá buchta s pudinkem,
buchty recepty,
tvarohová buchta s pudinkem,
vynikající buchty na plech,
peřinková buchta se zakysanou smetanou,
buchta s pudingem,
buchta s pudinkem a zakysanou smetanou,
tvarohovo pudinková buchta,
recepty na buchty,
perinova buchta,
pudinková buchta s tvarohem,
buchta bez vajec,
recepty s pudinkem,
buchta z pekla,
peřinová buchta s tvarohem,
buchta s malinami,
ananasová buchta s pudinkem
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
olej,
prášek do pečiva,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
smetana zakysaná,
cukr skořice,
strouhanka
Komentáře (57)