Buchta se zakysanou smetanou

Martina81 Kuchařka:

Moučníky , Řezy 46 názorů

531
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Suroviny

4 vejce
hrnek cukru
1 prasek do peciva
2 hrnky polohrube mouky
3/4 hrnku oleje
hrnek mleka
250 g zakysane smetany
instantni cokoladovy pudink
skoricovy cukr na posypani
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce utřeme s cukrem a přidáme zbylé suroviny. Vymažeme a vysypeme si plech, hotové těsto na něj vylijeme, dále si připravíme pudink podle návodu, který do připraveného těsta na plechu nalijeme tzv. cik-cak.

  2. Dáme péct na 150°C asi 0,5 hodiny dozlatova. Poté vyndáme a potřeme vychladlou buchtu zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Na konec dáme do chladna vychladit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 312 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Buchta se zakysanou smetanou

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Do receptu jsem si přidala ještě banány a do zakysanky čokoládu.A jedna báááááseň!!!!Děkuju!!!:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    lucka:ja ho dávam vlažný, nie okamžite po uvarení...uvarený sem tam premiešam, mierne vychladne a potom vlejem na cesto.

    Odpovědět

  • lucka lucka(neregistrovaná)

    Tan pudink má byt vychladlý když se tam dává?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    petka: smotanou sa potiera povrch upečenej buchty...
    polievkovou lyžicou rozložíš obsah kelímku po povrchu buchty a spodkom lyžice rozotrieš. Nič viac.

    Odpovědět

  • petka petka(neregistrovaná)

    Chci se zeptat,jak mam udelat tu smetanu? :D

    Odpovědět

  • petka petka(neregistrovaná)

    Jak se dělá ten krém ze zakysanky? :-// :D

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    :-)buchtu peču často:yes:je výborná,jen dávám zakysanky více a třeba dnes jsem dala do těsta kakao, jelikož jsem měla pouze vanilkový puding, strouhám čokoládu navrh a do zakysanky přidám maličko skořice.dík moc za recept:yes:

    Odpovědět

  • Zuzajda Zuzajda

    Tak jsem pekla a výborný:yes: Nejlepší byl tedy v ten první den.Také jsem těsto posypala ostružinami, které mám zmrzlé ještě z léta a ty kyselé ostružinky byly ve spojení s čokoládovým pudinkem vynikající.:-p Dnes peču zase!

    Odpovědět

  • Eliška Eliška(neregistrovaná)

    skoušela sem tu buchtu i s ostružinama:yes::-))

    Odpovědět

  • Planetka Planetka

    Buchta je opravdu skvělá a rychlá. Já měla pouze vanilkový pudink, tak jsem do poloviny těsta přidala kakao a cik cak dala na plech a potom pudink. Vypadala a chutnala skvěle.

    Odpovědět

  • loreal loreal(neregistrovaný)

    už se peče:-p

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    Buchta je rychle mizící :-p Jen mi jedna zakysanka přijde málo. Dala jsem dvě a i tak by se třetí neztratila. Buchta celkem dost nakynula, možná by stačilo jen 0,5 prášku do pečiva, nebo jsem ji možná dala na menší plech. To mi občas v receptech chybí, právě velikost plechu, na který je buchta určená. Použila jsem karamelový pudink a chuťově to bylo vynikající :yes:

    Odpovědět

  • ada ada(neregistrovaná)

    Tak teď je v troube jsem na ni zvědava, ale pudink je malinový :-)jiný jsem doma neměla :-8

    Odpovědět

  • jasmína jasmína(neregistrovaná)

    Právě jsem jí dala chladit, peču jí podle Vás už popáté a pokaždé u nás hned zmizí. Moc vám děkuji a posílám bodík.:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Verunka Verunka(neregistrovaná)

    Už je v troubě a moc se těším až ochutnám,jen místo čokoládového pudinku jsem dala banánový ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo