Buchta se zakysankou

Suroviny

150 ml mléka
1 sáček droždí
250 g polohrubé mouky
110 g cukru
špetka soli
1 vejce (žloutek)
25 g másla
750 g švestek
3 vejce
250 ml zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
1 lžičky skořice

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme kvásek.

  2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme 60 g cukru, sůl, žloutek a tuk a vše nakonec zalijeme mlékem rozmíchaným s droždím.

  3. Vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny kynout na teplém místě.

  4. Švestky nakrájíme na měsíčky. Těsto ještě jednou prohněteme a vyložíme jím kulatou formu. Poklademe švestkami. Do zakysané smetany vmícháme zbytek cukru a 3 vejce. Nalijeme na ovoce.

  5. Koláč pečeme asi 30 minut na 180st.

  6. Hotový posypeme moučkovým cukrem a skořicí.

Komentáře k receptu Buchta se zakysankou

Tématické fráze: buchta s droždím buchta prošívaná buchta ze zakysanou smetanou bublanina zakysanym mlekem buchta se zakysaným mlékem prosivana deka se zakysanou smetanou videorecept co se zakysankou testo se zakysankou buchta se zakysne smetany buchta že zakysané smetany se švestkami buchta svestky a zakysana smetana buchty s s droždím prosivana deka se zakysanou smetanou koláč se zakysaným mlékem testo se zakysankou na bublaninu kefírová buchta se zakysankou bublanina se zakysaným mlékem bubanina se zakysankou slaná cuketová buchta s droždím kynutá buchta se zakysanou smetanou těsto kynuté se zakysankou